Διάρρηξη σε θυρίδες τράπεζας στη Νέα Σμύρνη: Η λίστα με τους «στόχους» των Κολομβιανών – Έτσι διέφυγαν από τη χώρα

Νέες πληροφορίες για τον τρόπο δράσης των τριών Κολομβιανών που άδειασαν τις θυρίδες τράπεζας στη Νέα Σμύρνη, στις 8 Ιουλίου 2022.  Οι δράστες – δύο 46χρονοι και ένας 42χρονος – που ταυτοποιήθηκαν, ανήκουν σε εγκληματική οργάνωση με διεθνικό χαρακτήρα, που είχε στόχο την διάπραξη κλοπών από καταστήματα τραπεζών.

Νέα Σμύρνη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης πέντε θυρίδων από θησαυροφυλάκιο τράπεζας

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τα μέλη του κυκλώματος, φτάνουν σε χώρες της Ε.Ε. και στη συνέχεια νοικιάζουν αυτοκίνητα και μεταβαίνουν σε διάφορες περιοχές για να εντοπίσουν τραπεζικά καταστήματα που διατηρούν θυρίδες προς ενοικίαση. Αφού κατοπτεύσουν τα τραπεζικά καταστήματα, μπαίνουν σε αυτά ως πελάτες και στη συνέχεια προχωρούν σε διάρρηξη, αφαιρώντας τα αντικείμενα που περιέχουν οι θυρίδες.

Ακολούθως, τα μέλη της ομάδας, μετακινούνται σε άλλη χώρα της Ευρώπης για να συνεχίσουν την εγκληματική τους δραστηριότητα. Οι Κολομβιανοί διέπραξαν τόσο τη διάρρηξη στη Νέα Σμύρνη, όσο και τις προπαρασκευαστικές πράξεις, με διαφορετική σύνθεση, αλλά σχεδόν πάντα με την αυτοπρόσωπη παρουσία του 46χρονου αρχηγού της συμμορίας, ο οποίος είναι και ένας από τους φυσικούς αυτουργούς.

Το συγκεκριμένο “χτύπημα” δεν ήταν αποκομμένο από τον συνολικό εγκληματικό σχεδιασμό τους, αντιθέτως ήταν πολύ καλά οργανωμένοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι δράστες εισήλθαν στη χώρα μας μέσω της Σερβίας αρκετές ημέρες νωρίτερα προκειμένου να προβούν στην κατόπτευση των υποψήφιων στόχων τους και την επιλογή του καταλληλότερου. Έτσι, επισκέφθηκαν τουλάχιστον ένα ακόμη κατάστημα τράπεζας, επίσης στη Νέα Σμύρνη, ώστε να ελέγξουν τα μέτρα ασφαλείας που διαθέτει. Το ίδιο έκαναν και σε τράπεζες του Αμαρουσίου, της Κηφισιάς και της Γλυφάδας, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον καταλληλότερο στόχο.

Τα μέλη του κυκλώματος κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα προμηθεύτηκαν νέα  “επιχειρησιακά” κινητά τηλέφωνα και νοίκιασαν αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους. Πριν από την τέλεση της κλοπής, είχαν προβεί αρκετές φορές σε κατόπτευση, λεπτομερή χαρτογράφηση και καταγραφή σε βίντεο του στόχου τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν επισκεφθεί την τράπεζα που τελικά “χτύπησαν” περισσότερες φορές για τουλάχιστον τρεις διαδοχικές μέρες.

Κατά τη διάρρηξη και κλοπή στη Νέα Σμύρνη είχαν σαφώς διακριτούς ρόλους (Διαρρήκτες και τσιλιαδόρος) ενώ είχαν δημιουργήσει και την αναγκαία υποδομή ώστε να προσπεράσουν όλα τα μέτρα ασφαλείας (είσοδος στο κατάστημα, κάμερες ασφαλείας, υπάλληλοι, πελάτες – μάρτυρες, καλυμμένα χαρακτηριστικά).

Ενδεικτικό της οργάνωσης που είχαν είναι ότι μπήκαν διαδοχικά στο κατάστημα, όπως ακριβώς βγήκαν. Στη συνέχεια ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια και τελικά συναντήθηκαν σε σημείο αρκετά μακριά από την Τράπεζα. Στο μεσοδιάστημα επικοινωνούσαν μέσω τηλεφώνου για να συντονίσουν τις κινήσεις τους.

Τέλος, προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους και να μην εντοπιστούν, έφυγαν αεροπορικώς από τη χώρα, την ίδια μέρα μετά την κλοπή, και μετέβησαν στην Ισπανία.

Από την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι τρεις Κολομβιανοί “ξάφρισαν” πέντε θυρίδες στον χώρο του θησαυροφυλακίου της τράπεζας στη Νέα Σμύρνη, αφαιρώντας κοσμήματα και χρυσαφικά, συνολικής χρηματικής αξίας, περίπου 50.000 ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες έχουν απασχολήσει τις Αρχές και άλλων χωρών εντός και εκτός Ευρώπης. Συγκεκριμένα, όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr έχουν διαρρήξει θυρίδες τραπεζών και στην Ισπανία, ενώ έχουν διαπράξει κλοπές σε καταστήματα – κυρίως κοσμηματοπωλεία – στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Σουηδία και την Φινλανδία.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ