Διάρρηξη σε θυρίδες τράπεζας στη Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη στη Σουηδία ένας από τους τρεις Κολομβιανούς

Συνελήφθη στη Σουηδία ο 46χρονος Κολομβιανός, που αναζητείτο με δύο ακόμη ομοεθνείς του, για την διάρρηξη πέντε θυρίδων σε τράπεζα στη Νέα Σμύρνη, που τελέστηκε στις 8 Ιουλίου 2023.

Διάρρηξη θυρίδων στη Νέα Σμύρνη: Έτσι έδρασαν οι τρεις Κολομβιανοί – Έχουν «ξαφρίσει» τράπεζες και κοσμηματοπωλεία σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. μετά την ταυτοποίηση των τριών δραστών, ηλικίας 46, 42 και 46 ετών και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τους για συγκρότηση και ένταξη σε
εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, εκδόθηκαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψής τους.

Δυνάμει του εν λόγω εντάλματος και κατόπιν συνεργασίας με τις αρμόδιες Αρχές, εντοπίστηκε στις 11 Απριλίου 2023 και συνελήφθη από τις σουηδικές Αρχές στη Σουηδία, ο 46χρονος Κολομβιανός.

Νέα Σμύρνη: ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο με τους τρεις Κολομβιανούς που άδειασαν θυρίδες τράπεζας – Πώς έδρασαν

Όπως είχε μεταδώσει το enikos.gr, οι δράστες που άδειασαν τις θυρίδες της τράπεζας, στη Νέα Σμύρνη, ανήκουν σε εγκληματική οργάνωση με διεθνικό χαρακτήρα, που είχε στόχο την διάπραξη κλοπών από καταστήματα τραπεζών. Από την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις Κολομβιανοί «ξάφρισαν» πέντε θυρίδες στον χώρο του θησαυροφυλακίου της τράπεζας στη Νέα Σμύρνη, αφαιρώντας κοσμήματα και χρυσαφικά, συνολικής χρηματικής αξίας, περίπου 50.000 ευρώ.

Πώς δρουν τα μέλη του κυκλώματος

Πληροφορίες ανέφεραν ότι τα μέλη του κυκλώματος, φτάνουν σε χώρες της Ε.Ε. και στη συνέχεια νοικιάζουν αυτοκίνητα και μεταβαίνουν σε διάφορες περιοχές για να εντοπίσουν τραπεζικά καταστήματα που διατηρούν θυρίδες προς ενοικίαση. Αφού κατοπτεύσουν τα τραπεζικά καταστήματα, μπαίνουν σε αυτά ως πελάτες και στη συνέχεια προχωρούν σε διάρρηξη, αφαιρώντας τα αντικείμενα που περιέχουν οι θυρίδες.

Στη συνέχεια, τα μέλη της ομάδας, μετακινούνται σε άλλη χώρα της Ευρώπης για να συνεχίσουν την εγκληματική τους δραστηριότητα. Οι Κολομβιανοί διέπραξαν τόσο τη διάρρηξη στη Νέα Σμύρνη, όσο και τις προπαρασκευαστικές πράξεις, με διαφορετική σύνθεση, αλλά σχεδόν πάντα με την αυτοπρόσωπη παρουσία του 46χρονου αρχηγού της συμμορίας, ο οποίος είναι και ένας από τους φυσικούς αυτουργούς.

Οι δράστες είχαν εισέλθει στη χώρα μας μέσω της Σερβίας αρκετές ημέρες νωρίτερα, προκειμένου να προβούν στην κατόπτευση των υποψήφιων στόχων τους και την επιλογή του καταλληλότερου. Έτσι, επισκέφθηκαν τουλάχιστον ένα ακόμη κατάστημα τράπεζας, επίσης στη Νέα Σμύρνη, ώστε να ελέγξουν τα μέτρα ασφαλείας που διαθέτει. Το ίδιο έκαναν και σε τράπεζες του Αμαρουσίου, της Κηφισιάς και της Γλυφάδας, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον καταλληλότερο στόχο.

Μετά την διάρρηξη, προκειμένου να μην εντοπιστούν, έφυγαν αεροπορικώς από τη χώρα, την ίδια μέρα μετά την κλοπή, και μετέβησαν στην Ισπανία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ