Χαλκιδική: Αγνοούνται δύο τουρίστες – Μεγάλη κινητοποίηση

Χαλκιδική τουρίστας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Λιμενικού και της Πολεμικής Αεροπορίας στη Χαλκιδική για τον εντοπισμό δύο λουόμενων, 20 και 23 ετών που αγνοούνται από το μεσημέρι του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι. 

Αρχικά οι Αρχές αναζητούσαν τρία άτομα, ωστόσο όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, πριν από λίγο εντοπίστηκε ένας από τους αγνοούμενους και έχει ήδη περισυλλεγεί από το πλοίο του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας thesstoday.gr, oι τουρίστες, βουλγαρικής καταγωγής, παρασύρθηκαν από ρεύμα. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν κολυμπούσαν ή βρίσκονταν σε φουσκωτό.

Για τον εντοπισμό τους επιχειρούν υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ένα πλοίο του Λιμενικού Σώματος, ένα περιπολικό όχημα, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο ιδιωτικά σκάφη.

“Οι συνθήκες είναι άσχημες καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 και πλέον μποφόρ” ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΦΕΜΥΚ (Σύλλογος Φίλων Εθελοντών Μονάδων Υγείας Κασσάνδρας), Θεμελής Ιερισσιώτης που μετέχει στις έρευνες που πραγματοποιούνται.

«Ο ένας βρέθηκε άμεσα και τον περισυνέλλεξε σκάφος του Λιμενικού. Είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο οι έρευνες δεν σταματούν. Ψάχνουμε για τ’ άλλα δύο παιδιά. Ουσιαστικά κολυμπούσαν και μετά… «χάθηκαν». Στην Μύτη του Ποσείδι, επειδή τα κύματα είναι ορμητικά και τα ρεύματα στο σημείο αρκετά ισχυρά, είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε χρόνο για τον εντοπισμό τους. Ελπίζουμε να μην τους έχουν παρασύρει αρκετά μακριά» τονίζει στο GRTimes.gr ο Θεμελής Ιερισσιώτης.

 

Δείτε στο βίντεο του alphafm τη στιγμή κατά την  οποία ένας από τους τουρίστες που εντοπίστηκε μεταφέρεται στο ασθενοφόρο

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version