Αγρότες: Μετά τις 12:00 οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα – Τι ισχύει για λεωφορεία, μετρό και τρόλεϊ

Από τις 12:00 το μεσημέρι και έπειτα, αναμένεται να ξεκινήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε όλη την διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγρότες, μέχρι να φτάσουν στο Σύνταγμα, όπου θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συλλαλητήριο.

Αγρότες: Έφτασαν στον Πειραιά με πλοία από την Κρήτη – Μπαίνουν στα πούλμαν από το Δερβένι

Στο πλαίσιο αυτό, ελήφθησαν προσαρμοσμένα στην περίσταση μέτρα από την Τροχαία, με τις ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε η μετακίνηση των αγροτών να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια. Λόγω των μέτρων και των κλειστών δρόμων στο κέντρο της Αθήνας, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ), σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στον χάρτη που δημιούργησε η ΕΛΑΣ και έχει δοθεί σε όλα τα Μέσα για να κατανοήσουν τη διαδρομή των αγροτών οι πολίτες. Στη συνέχεια βέβαια, η κυκλοφορία πέριξ της πλατείας Ομονοίας και στη διαδρομή που έχουν ακολουθήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή οι αγρότες θα δοθεί στην κυκλοφορία κανονικά. Εκτός κι αν υπάρχει κάποια έκτακτη ανάγκη και πρέπει κάποιος δρόμος για κάποια λεπτά να ξανακλείσει, σημείωσε η ίδια.

«Θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα μέχρι και αύριο το μεσημέρι που αναμένεται να ολοκληρωθεί και η αποχώρηση των αγροτών από το κέντρο της Αθήνας για τους πολίτες που θέλουν να κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας. Γι’ αυτό και υπήρξαν ανακοινώσεις από εχθές από την Ελληνική Αστυνομία και από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν για την έλευση των αγροτών. Μετά το μεσημέρι πρόκειται να ξεκινήσουν αυτές οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα φτάσουν στο Λεκανοπέδιο οι αγρότες».

Παράλληλα, η κα Δημογλίδου, εξήγησε ότι δεν πρόκειται να κλείσει το μετρό, εκτός κι αν υπάρχουν έκτακτοι λόγοι ασφάλειας που θα αναγκάσουν τις Αρχές να κλείσουν κάποια στάση του μετρό.

Μέτρα θα υπάρξουν και το πρωί της Τετάρτης όταν και θα αποχωρήσουν οι αγρότες. «Θα υπάρχει και πάλι έντονη παρουσία της Τροχαίας, ώστε να διευκολύνει όντως την κίνηση των πολιτών αλλά και των ίδιων των αγροτών, οι οποίοι φυσικά θα συνοδευτούν και στην αποχώρησή τους από το Λεκανοπέδιο. Από τις πρωινές ώρες αναμένεται να ξεκινήσει αυτή η αποχώρηση και φανταζόμαστε ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί. Θα υπάρχει όμως έντονη παρουσία της Τροχαίας για να διευκολύνει τον κόσμο» τόνισε.

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας θα υπάρξει κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία ΚαραϊσκάκηΘα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ συστήνεται στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση με οχήματα στη διαδρομή της πορείας και στους χώρους των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ