Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις ΗΠΑ

Φλώρος Μίλει

Από το βράδυ της Κυριακής ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, όπου σήμερα ξεκινά σειρά επαφών.

του Χρήστου Μαζανίτη

Με μία ιδιαίτερα φορτωμένη ατζέντα βρίσκεται ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στις ΗΠΑ, όπως είχαμε προαναγγείλει από το enikos.gr.

Μεταξύ άλλων, ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα επισκεφθεί το εργοστάσιο παραγωγής των F-35, στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin, στο Ντάλας της πολιτείας του Τέξας.

Σήμερα, ωστόσο το πρόγραμμά του ξεκινά με την πρώτη συνάντηση, περίπου στις 14.30 ώρα Ελλάδος με τον Αρχηγός των Γενικών Επιτελείων των ΗΠΑ –  Chairman of the Joint Chiefs of Staff (CJCS) των ΗΠΑ General Mark A. Milley.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού – Chief of Staff of the Army General James C. McConville.

Στις συναντήσεις προσέρχεται έχοντας στα χέρια του λίστα με διαφορά αιτήματα. Μεταξύ άλλων την παραχώρηση Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) Bradley M2A2, από το αμερικανικό απόθεμα, τα θωρακισμένα MRAP Cougar, περισσότερα τεθωρακισμένα Μ1117 και βεβαίως τα αμφίβια AAV7 για τα οποία ήδη υπάρχει συμφωνία η οποία πέρασε και από τη Βουλή, καθώς και ελικόπτερα Blackhawk.

Θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες οι εξής συναντήσεις:

Το ταξίδι του αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16 Ιουλίου.

Exit mobile version