ΣΥΡΙΖΑ: «Μυρίζει μπαρούτι» λίγο πριν από τη δεύτερη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – Θέμα ηγεσίας έθεσε ο Γιώργος Τσίπρας

«Μπαρούτι μυρίζει» το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν από τη δεύτερη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στις 7 το απόγευμα. Το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στο κόμμα, λίγο πριν από το συνέδριο ήταν το φυτίλι που άναψε τα… αίματα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι διαβάζουν πίσω από τις γραμμές στα τεκταινόμενα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λένε ότι δύο «δρόμοι» υπάρχουν: ανακωχή ή ρήξη. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το πρώτο σενάριο συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες ενόψει και των ευρωεκλογών. Παρόλα αυτά πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στέκονται «απέναντι» στον Στέφανο Κασσελάκη.

Χαρακτηριστική είναι η στάση του Γιώργου Τσίπρα, ενός εκ των υποστηρικτών του Κασσελάκη κατά την εκλογή προέδρου, που σήμερα άνοιξε μέχρι και θέμα ηγεσίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις Ευρωεκλογές.

Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου μιλώντας χθες στην εκπομπή του ONE, «Evening Report» με τον Μάνο Νιφλή, δεν απέκλεισε την επιστροφή Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σήμερα «ξαναχτύπησε» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναπόφευκτο».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον Realfm 97,8 χαρακτήρισε κρίσιμες τις στιγμές, έκανε λόγο για επαναλαμβανόμενα λάθη που έχουν στοιχίσει τόσο στην πολιτική, όσο και στη δημοσκοπική εικόνα του κόμματος και είπε ότι «πρέπει να σταματήσουν». Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι στόχος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας είναι να δοθούν εγγυήσεις για την αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας και απαντήσεις και εξηγήσεις για την επιστολή που έστειλε ο κ. Κασσελάκης που ρίχνει κι άλλο νερό στον μύλο της εσωστρέφειας.

Ο Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε στον Realfm και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα, ότι “οι πρωτοβουλίες Κασσελάκη οδήγησαν σε αρνητική δημοσιότητα”.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης από την πλευρά του δήλωσε νωρίτερα το πρωί ότι «εκλέξαμε πρόεδρο, δεν εκλέξαμε μονάρχη», ενώ ο Πάνος Ρήγας είπε ότι «σε όλες τις οικογένειες υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι με όλη αυτή την περιπέτεια που έχουμε. Άρα, πρέπει να συμβάλουμε όλοι και πρέπει να συμβάλει και ο πρόεδρος, ξεκινώντας από τον πρώτο μέχρι το τελευταίο μέλος αυτή την ώρα».

Ο κ. Ρήγας εξήγησε ότι «η μεγιστοποίηση της συλλογικότητας, της καλής πρακτικής, ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί, να μην έχουμε οποιαδήποτε επικάλυψη ή εν πάση περιπτώσει η στρατηγική μας να έχει αρχή, μέση και τέλος, είναι αναγκαία και αυτό γίνεται μόνο με την ευρεία συζήτηση των στελεχών του κόμματος».

Όλα θα κριθούν, όπως λένε όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου και από τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη το απόγευμα στην Πολιτική Γραμματεία. Σε πρώτη φάση μένει να διαπιστωθεί αν θα παραβρεθεί ή θα αιφνιδιάσει για ακόμη μια φορά τα μέλη μη συμμετέχοντας. Ήδη η μη συμμετοχή του έστω διαδικτυακά χθες προκάλεσε μεγαλύτερη δυσθυμία και εκνευρισμό.

Το δεύτερο είναι τι πρόκειται να πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία μετά και το «σκληρό» ύφος που υιοθέτησε στην επιστολή που έστειλε χθες συστήνοντας «να σταματήσουν να κυνηγούν χίμαιρες».

Ραγκούσης στον Realfm 97,8: Οι πρωτοβουλίες Κασσελάκη οδήγησαν σε αρνητική δημοσιότητα – Να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου

«Πράγματι αιφνιδιάστηκα αλλά όχι από το ερωτηματολόγιο αυτό καθ’αυτό. Δεν είναι κακό να ρωτάει ο πρόεδρος. Αυτό που είναι το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι το ερωτηματολόγιο άνοιξε σοβαρά θέματα και καλώς τα άνοιξε, αλλά σε μια στιγμή – και εδώ αρχίζει το πρόβλημα- που είχε τελειώσει ο προσυνεδριακός διάλογος, άρα τα άνοιξε λίγες ημέρες πριν από ένα συνέδριο που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να τα συζητήσει» δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Το συνέδριο είναι η κορυφαία στιγμή των μελών και όχι των στελεχών. Εκεί έρχονται χιλιάδες άνθρωποι και θα συζητήσουν μια σειρά από θέματα που βάλαμε στον προσυνεδριακό διάλογο, εκτός από αυτά και τα μείζονα θέματα που άνοιξαν με το ερωτηματολόγιο όπως αν θα αλλάξουμε όνομα, αν θα αλλάξουμε έμβλημα, αν θα πάμε κεντροαριστερά ή αριστερά» πρόσθεσε.

«Για μένα το πρόβλημα δεν είναι ούτε με το ερωτηματολόγιο ούτε με τα ερωτήματα που τέθηκαν. Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν ερωτήματα που είναι απαγορευμένα. Μου αρέσει η διαδικασία κινητοποίησης των μελών, να νιώθουν τα μέλη ότι η γνώμη τους μετράει. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται δύο ημέρες πριν από το συνέδριο που έχει άλλη θεματολογία» σχολίασε ο κ. Ραγκούσης.

«Δεν επιβεβαιώνω ότι υπήρξε κίνηση μομφής για τον Στέφανο Κασσελάκη. Συνεδριάσαμε 6 ώρες, από κανέναν δεν τέθηκε όχι τέτοια θέση, ούτε καν υπόνοια για κάτι τέτοιο. Εγώ πραγματικά διαφωνώ με το να μην δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα αυτού του ερωτηματολογίου. Δεν είναι σωστό από την ώρα που θα βάλουμε χιλιάδες ανθρώπους να πουν τη γνώμη τους, να μην τους ενημερώσουμε τελικά τι αποφάνθηκε η πλειοψηφία για κάθε θέμα. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα. Αλίμονο, τι έχουμε να φοβηθούμε; Ό,τι κι αν είναι!» επεσήμανε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα πράγματι είναι πολύ αρνητική η δημοσιότητα, μέτρησα 7 πρωτοσέλιδα εφημερίδων με αρνητικούς τίτλους για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει, εάν αυτή η πρωτοβουλία δεν είχε ληφθεί το περασμένο Σάββατο αλλά έγκαιρα. Και αν δεν είχε έρθει αυτή η επιστολή χθες από τον πρόεδρο του κόμματος που είχε ένα περιεχόμενο που για λόγους αξιοπρέπειας το κάθε μέλος δεν θα μπορούσε να μην νιώσει την ανάγκη να δώσει κάποια απάντηση. Υπήρξαν δυστυχώς πρωτοβουλίες που να πού οδήγησαν. Πρέπει να σταματήσουν αυτά» συμπλήρωσε.

«Θέλω να σταματήσει αυτή η εικόνα το συντομότερο δυνατόν και θέλω ο Στέφανος Κασσελάκης να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να μην συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει αυτή την εικόνα, που είναι σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και άρα σε βάρος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και εννοείται και όλων μας» υπογράμμισε.

«Εάν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί ομαλά ο πήχυς θα ήταν στο 17% (σ.σ. για τις ευρωεκλογές), διατηρώντας τη δεύτερη θέση. Τώρα για να είμαστε σοβαροί και ειλικρινείς, έτσι νιώθω εγώ, από την ώρα που μεσολάβησε ο “εμφύλιος πόλεμος”, η διάσπαση κτλ αυτή τη στιγμή η μάχη που δίνουμε είναι να κρατήσουμε τη δεύτερη θέση και να πετύχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσοστά. Αυτή είναι η γνώμη μου καθαρά» είπε και ρωτήθηκε εάν σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει θέμα ηγεσίας. «Διαφορετικά θα έχουμε μια δυσάρεστη εξέλιξη, ακόμα ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα και εγώ προς το παρόν ούτε θέλω να το προβλέπω ούτε να χάνουμε χρόνο και να μην παλεύουμε να αποφεύγουμε τα χειρότερα» απάντησε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Κούλογλου είπε «θέλω ο κ. Κασσελάκης και όλοι μας να κάνουμε ό,τι είναι αυτονόητο και απαραίτητο για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με αρνητικές εξελίξεις το βράδυ των ευρωεκλογών. Ο κ. Κούλογλου έχει την άποψή του, δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποχωρήσει, οπότε δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι».

Θεοχαρόπουλος στον Realfm 97,8: Οι στιγμές είναι κρίσιμες – Τα επαναλαμβανόμενα λάθη μας στοίχισαν και πρέπει να σταματήσουν

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες  και οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κόσμου και όχι να τον πικραίνουμε και να τον απογοητεύουμε» είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Κάτιας Μακρή.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «είμαι θετικός άνθρωπος και προσέρχομαι στη συζήτηση με σκοπό να βρεθεί λύση και θέλω να πω ότι αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες δεν είναι ευχάριστα γιατί θα έπρεπε να ασχολούμαστε με τα θέματα που αφορούν στην κοινωνία και το δεύτερο γιατί θα έπρεπε να συζητάμε πώς θα υπάρχει ένας ισχυρός πόλος απέναντι στη ΝΔ».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι «αφού τελείωσε ο προσυνεδριακός διάλογος τέθηκαν κάποια ζητήματα με τη μορφή ενός ερωτηματολογίου προς τη βάση του κόμματος. Θεωρώ πρώτον ότι τη βάση και τα μέλη του κόμματος πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη. Γι’ αυτό και έδωσα μάχη για την εκλογή προέδρου από τη βάση. Δεύτερον, πρέπει να σεβόμαστε τα όργανα και το καταστατικό. Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να τεθούν ερωτήματα προς τη βάση. Τέτοια ζητήματα ταυτοτικού χαρακτήρα μπαίνουν στην αρχή του προσυνεδριακού διαλόγου. Αυτό κατατέθηκε το Σάββατο και στην επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος τη Δευτέρα μας λέει ότι δεν είναι για το συνέδριο αλλά για μετά. Είναι άσκοπο να ανοίξει τέτοιο θέμα πριν από το συνέδριο αφού δεν είναι για το συνέδριο όπως λέει ο πρόεδρος και να αλλάξουμε την ατζέντα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να αποκατασταθεί η ορθή λειτουργία του κόμματος. Υπήρξε αυτό το αιφνιδιαστικό ερωτηματολόγιο και μια επιστολή που έριξε νερό στον μύλο της εσωστρέφειας. Αντίπαλός μας είναι ο Μητσοτάκης και κανένας άλλος».

«Κανένας δεν ασφυκτιά με κανέναν. Έχουν γίνει λάθη επαναλαμβανόμενα που μας στοίχισαν και στην πολιτική και στην δημοσκοπική εικόνα και πρέπει να σταματήσουν» τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε:

«Ποτέ δεν προσέρχομαι σε μία συζήτηση με στόχο τη ρήξη. Σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία ο στόχος είναι να δοθούν εγγυήσεις για την αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας και απαντήσεις και εξηγήσεις για την επιστολή που εστάλη και που το μόνο που κάνει, είναι να μην βοηθά την εξωστρέφεια».

Ενόψει των ευρωεκλογών ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι «σε κάθε εκλογική αναμέτρηση κρινόμαστε όλοι και πρώτα ο πρόεδρος ενός κόμματος. Έχω πει ότι στόχος μας για τις ευρωεκλογές είναι να είμαστε πάνω από 17,8%, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πει ότι να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη. Αν έχουμε ένα ποσοστό υψηλό, πάνω από τις εθνικές εκλογές, ποιος θα το πιστωθεί πρώτος; Ποιος θα χρεωθεί εάν είναι ένα χαμηλό πσοοστό; Ο πρόεδρος».

Σχετικά με το εάν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστηριξε ότι «ο Αλέξης Τσίρπας είναι στο κόμμα, είναι μέλος του κόμματος, έχει επιλέξει τον τρόπο που θα παρεμβαίνει ή δεν θα παρεμβαίνει οπότε εκείνος θα αποφασίσει τι θα κάνει».

Ακούστε το ηχητικό:

Κούλογλου: «Δεν αποκλείεται η επιστροφή Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην εκπομπή Evening Report, με τον Μάνο Νιφλή, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κούλογλου έκανε λόγο για εκτίμηση και όχι για πληροφορία.

«Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την επομένη της εκλογής του κ. Κασσελάκη, στην πραγματικότητα “αυτοκτόνησε” συλλογικά. Όχι ότι η κατάσταση ήταν καλύτερη πριν. Ήταν σε βαθιά κρίση. Ο κ. Κασσελάκης βάθυνε την κρίση την οποία “κληρονόμησε”. Αυτή η κρίση βαθαίνει όλο και περισσότερο, δεδομένου ότι η βασική υπόσχεση με την οποία εξελέγη, δηλαδή ότι θα κερδίσει τον Μητσοτάκη, αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να την υλοποιήσει» ανέφερε αρχικά ο κ. Κούλογλου.

Στην συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει στον ορίζοντα σενάριο για την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα  στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι «από ό, τι έχω καταλάβει και χωρίς να έχω πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αποκλείσει αυτήν την ιδέα. Τώρα, μένει να φανεί τι μορφή θα έχει, αν θα είναι απλώς μία παρέμβαση ή θα έχει μονιμότερο χαρακτήρα».

Σήμερα δε, υπήρξε και δεύτερο «χτύπημα» από τον Στέλιο Κούλογλου.  «Το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναπόφευκτο. Έχει ήδη συντελεστεί με την εκλογή του κ. Κασσελάκη, η οποία εκλογή στην πραγματικότητα ήταν μια ομαδική αυτοκτονία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ξέρετε, αυτό συμβαίνει σε οργανώσεις ή σε κλειστά συστήματα, γενικά σε θρησκευτικές ομάδες που περιμένουν κάτι να γίνει, ένα γεγονός που θα τους πάει στον παράδεισο και όταν αυτό δεν έρχεται, αυτοκτονούν μαζικά. Υπάρχουν τέτοια περιστατικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν από τις εκλογές του 23 είχε πιστέψει ότι θα κερδίσει τις εκλογές. Το πίστευε συλλογικά το κόμμα. Και όποιος έλεγε ότι παιδιά δεν πάμε καλά, όπως εγώ παραδείγματος χάρη, τον πετροβολούσαν, του λέγανε τι είναι αυτά που λες», τόνισε ο κ. Κούλογλου.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε στη συνέχεια ο Στέλιος Κούλογλου «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε μία βαθιά κρίση πριν από την εκλογή του Κασσελάκη. Ο Κασσελάκης δεν είναι η αιτία αυτής της βαθιάς κρίσης αλλά το σύμπτωμα. Βέβαια, τη βάθυνε γιατί ο άνθρωπος δεν μπορούσε και δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα κόμμα το οποίο δεν γνωρίζει, δεν γνωρίζει την πολιτική και τρέχει από δω και από κει. Είναι φωτογενής, είναι έξυπνος, είναι επικοινωνιακός, θα έλεγα καλύτερα αλλά από εκεί και πέρα θα μπορούσε να είναι επικοινωνιακός σε μία εταιρεία που πουλάει σοκολάτες. Δεν έχει σχέση αυτό με την αξιωματική αντιπολίτευση και από τη στιγμή που δεν έχει σχέση, έχουμε κρίση. Αυτή η κρίση θα συνεχιστεί γιατί ως χαρακτήρας ο κ. Κασσελάκης δεν πρόκειται να τα παρατήσει. Δεν πρόκειται να πει ότι φεύγω».

Τέλος, στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ, τελικά το συνέδριο θα γίνει, ο κ. Κούλογλου απαντά «όλα παίζονται. Υποθέτω ότι θα υπάρξει κάποιου είδους συμβιβασμός για να γίνει το συνέδριο. Διότι, μετά, στην ουσία θα είναι παραδοχή ότι κλείνουμε το μαγαζί αν δηλαδή δεν γίνει το συνέδριο. Επομένως, θα υπάρξει ένα είδος νομίζω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις με αυτή την κατάσταση που θα καταλήξει».

Γιώργος Τσίπρας: Αν δεν υπάρξει συνεννόηση, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο

Θέμα ηγεσίας λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές και εν μέσω αναβρασμού στον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο διευθυντής της Κ.Ο. του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις ευρωεκλογές με τον Στέφανο Κασσελάκη, «αλλά αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις ευρωεκλογές».

Αναλυτικά, ερωτηθείς εάν θα τραβήξει χρονικά η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Γιώργος Τσίπρας τόνισε ότι «δεν ξέρω αν θα το ξημερώσουμε, ελπίζω θα γίνει με την παρουσία του προέδρου, δεν είναι ευχάριστα όλα αυτά που συμβαίνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρχει, να υπάρξει και να προστατευτεί το κόμμα».

Σχετικά με το ερωτηματολόγιο και εάν εστάλη ορθώς, σχολίασε: «Όχι, αλλά αυτό είναι το τελευταίο περιστατικό. Οι συνολικές εξελίξεις έχουν σημασία. Πρέπει να αποκατασταθεί μια πολιτική λειτουργία στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάμε καλά για τις ευρωεκλογές». «Το αδιαμεσολάβητο δεν είναι κακό, όσο περισσότερη επαφή υπάρχει με την κοινωνία και τα μέλη είναι το καλύτερο για έναν ηγέτη. Αδιαμεσολάβητο όμως δεν σημαίνει “κάνω ό,τι θέλω”», συμπλήρωσε.

Σε σχόλιο ότι από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη και μετά, ο ίδιος φάνηκε πρόθυμος να τον στηρίξει, απάντησε: «Όχι μόνο εγώ, από τότε που οι πρώην σύντροφοι αποχώρησαν, δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση του προέδρου ποτέ, υπήρξε διάθεση στήριξης της νέας πορείας και μπορούμε να συνεχίσουμε, αρκεί να υπάρχει συνεννόηση».

«Ελπίζω ότι σήμερα ότι μπορεί να υπάρξει λύση, αυτή είναι η διάθεση όλων στην ΠΓ. Εγώ στήριξα τον Κασσελάκη μέχρι την εκλογή του, δεν ήμουν ποτέ μέρος ηγετικής ομάδας. Μετά, τον στήριξα, όπως οφείλαμε όλοι», πρόσθεσε.

Ζαχαριάδης: Εκλέξαμε πρόεδρο, δεν εκλέξαμε μονάρχη

«Εκλέξαμε πρόεδρο, όχι μονάρχη» τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις επικρίσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη ότι διοικεί το κόμμα σαν επιχείρηση, «δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, «εκλέξαμε πρόεδρο και αυτό δεν το αρνείται κανένας, δεν εκλέξαμε μονάρχη».

Ο κ. Ζαχαριάδης προέταξε την ανάγκη ενός ΣΥΡΙΖΑ διαφορετικού από τα προηγούμενα χρόνια και είπε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια. Έθεσε επίσης ζήτημα πολιτικής πορείας, προσανατολισμού και συντεταγμένης ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο ίδιος, δεν βλέπει κίνδυνο διάλυσης.

Πάνος Ρήγας: Σε όλες τις οικογένειες υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις

Ο Πάνος Ρήγας, μέλος Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στην ΕΡΤNEWS, για τη χθεσινή εξάωρη εκρηκτική συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλήθεια ότι έχει περάσει μια πολύ μεγάλη περιπέτεια με όλα αυτά τα οποία συνέβησαν με την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα και την εκλογή της νέας ηγεσίας. Προσπαθούμε όλοι και εγώ προσωπικά, να συμβάλουμε σε μια καλή προσπάθεια για την επόμενη περίοδο», είπε αρχικά ο κ. Ρήγας και τόνισε πως οι αγωνίες του κόσμου είναι κρίσιμες να αντιμετωπιστούν από πολλά στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας, ιδιαίτερα το ζήτημα της ακρίβειας.«Άρα, αυτή τη στιγμή θέλουμε να είμαστε, να γίνουμε καλύτεροι. Σε όλες τις οικογένειες υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι με όλη αυτή την περιπέτεια που έχουμε. Άρα, πρέπει να συμβάλουμε όλοι και πρέπει να συμβάλει και ο πρόεδρος, ξεκινώντας από τον πρώτο μέχρι το τελευταίο μέλος αυτή την ώρα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ρήγας εξήγησε ότι «η μεγιστοποίηση της συλλογικότητας, της καλής πρακτικής, ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί, να μην έχουμε οποιαδήποτε επικάλυψη ή εν πάση περιπτώσει η στρατηγική μας να έχει αρχή, μέση και τέλος, είναι αναγκαία και αυτό γίνεται μόνο με την ευρεία συζήτηση των στελεχών του κόμματος». Στο αν βοηθάει σε αυτό, η δήλωση του Προέδρου Κασσελάκη πως, «και 20 μονάδες να χάσω στις ευρωεκλογές δεν φεύγω», ο κ. Ρήγας υποστήριξε πως: «Πάντα στις εκλογικές μάχες που δίνεις βλέπεις το αποτέλεσμα και εκτιμάς από τον πρόεδρο μέχρι τα ηγετικά στελέχη και τις πολιτικές πρακτικές. Εμείς δίνουμε τη μάχη και θα τη δώσουμε τη μάχη για να είμαστε πάνω από 18%(…).Να μπορούμε να είμαστε πάνω από το αποτέλεσμα που είχαμε, για να έχεις τους όρους ως αξιωματική αντιπολίτευση να παίξεις μέχρι τις εκλογές».

Όσο για το αν θα έρθει ο Στέφανος Κασσελάκης στην σημερινή συνεδρίαση, ο κ. Ρήγας είπε με σιγουριά πως θα παραβρεθεί. «Δεν μπορούσε ο πρόεδρος χτες, ήταν αδύνατο με τις υποχρεώσεις» , είπε και πρόσθεσε πως, «για αυτό σήμερα, εγώ ζήτησα να συνεχιστεί η Πολιτική Γραμματεία».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ