Εκρηκτική η συνεδρίαση της Εξεταστικής για τα Τέμπη – Οι αποχωρήσεις, οι καταγγελίες και ο καβγάς

Εκρηκτικό το κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Έξι κόμματα αποχώρησαν από την Εξεταστική με καταγγελίες για απόπειρα συγκάλυψης εκ μέρους της πλειοψηφίας.

Συγκεκριμένα, αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Σπαρτιάτες, υποστηρίζοντας ότι η πλειοψηφία θέλει να κλείσει τις εργασίες της άρον-άρον χωρίς να έχει προηγηθεί η κατάθεση ουσιωδών μαρτύρων, όπως ο πρώην πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας.

Αυτή την ώρα καταθέτει ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος επί της ουσίας είναι ο τελευταίος μάρτυρας. Τα κόμματα θα πρέπει να υποβάλουν τα πορίσματά τους μέχρι τις 8 Μαρτίου και να γίνει η τελευταία συνεδρίαση στις 11 Μαρτίου, όπου θα συζητηθούν τα πορίσματα των κομμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σημειώθηκε ένας άγριος καβγάς ανάμεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής, Δημήτρη Μαρκόπουλο, και τον Βασίλη Κόκκαλη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι δεν έχει σταλεί στην Εξεταστική η δικογραφία από τον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας.

«Γιατί κλείνετε την Εξεταστική, ενώ έχουμε την δυνατότητα να διακόψουμε να έρθει η δικογραφία; Γιατί; Για ποιο λόγο; Και ψάχνετε φτηνά επιχειρήματα, εσείς κύριε πρόεδρε που κάνατε bullying μάρτυρες, χωρίς να έρθουν εδώ. Ποιος, εσείς, ο οποίος είπατε ότι η Επιτροπή είναι γουρλίδικη», τόνισε, μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκαλης  απευθυνόμενος στον κ. Μαρκόπουλο, και πρόσθεσε: «Δεν ντρέπεσαι; Χωρίς να είναι μάρτυρες εδώ, τους σπίλωνες;».

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ