«Σπαρτιάτες»: Ο εκπρόσωπος Τύπου είναι δηλωμένος ως δικηγόρος του Κασιδιάρη – Η επίσκεψη στις φυλακές

Στελέχη των «Σπαρτιατών» είχαν διασύνδεση με τον Ηλία Κασιδιάρη, ακόμη και πριν από τις εκλογές του Μαΐου, σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, την ώρα που η είσοδος του ακροδεξιού κόμματος στη Βουλή βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης. Η εν λόγω σχέση (επαγγελματική, κοινωνική ή πολιτική), παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί στοιχείο βεβαιότητας για υποκρυπτόμενη ηγεσία, προφανώς όμως συνιστά ακόμη μία ένδειξη ότι πιθανόν πρόκειται για «συγκοινωνούντα δοχεία».

Σπαρτιάτες – Δομνίκη Παπαδοπούλου: «Κάποιος μου έστειλε υβριστικά μηνύματα» – Νέες καταγγελίες στο enikos.gr

Βασικότερα στοιχεία αποτελούν η ανοιχτή στήριξη του νεοναζί και καταδικασμένου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη στους «Σπαρτιάτες» πριν από τις εκλογές του Ιουνίου, οι πανηγυρισμοί του μετά την είσοδο του κόμματος στο Κοινοβούλιο, αλλά και το δημόσιο «ευχαριστώ» Βασίλη Στίγκα στον Κασιδιάρη, τον οποίο χαρακτήρισε και ως «καύσιμο» της εκλογικής έκρηξης του κόμματος.

Όπως αναφέρουν συνταγματολόγοι, πάντως, το ζητούμενο είναι να αποκαλυφθεί αν υπήρξαν επιπλέον διαδρομές διασύνδεσης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του dikastiko.gr, οι οποίες προκύπτουν από έγγραφα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Σπαρτιάτες, Χάρης Κατσιβαρδάς, είναι δηλωμένος ως ένας εκ των οκτώ δικηγόρων με τους οποίους έχει δηλώσει πως συνομιλεί ο κρατούμενος Κασιδιάρης, «καθώς επιλαμβάνονται νομικά του θέματα και προβλέπεται να έχει τηλεφωνικές συνομιλίες μαζί τους».

Σπαρτιάτες: Η σχέση του Βασίλη Στίγκα με τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη – ΒΙΝΤΕΟ

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δικηγόρος τον επισκέφθηκε στις φυλακές στις 7 Απριλίου 2023, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση εκ μέρους του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ότι η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή νέα διάταξη για τον «αποκλεισμό κομμάτων». Μπορεί λοιπόν η συνάντηση να είναι τυχαία, ή απλώς να εντάσσεται σε υπερασπιστικά καθήκοντα, αλλά προφανώς θα αξιολογηθεί.

Επίσης, ένα δεύτερο πρόσωπο που εμφανίζεται στο προσκήνιο, είναι και ο δικηγόρος Σωτήρης Μεταξάς, στο γραφείο του οποίου έγιναν οι πανηγυρικές δηλώσεις των μελών του κόμματος «Σπαρτιάτες» το βράδυ της Κυριακής. Ο Σωτήρης Μεταξάς είναι κι αυτός στη λίστα με τους οκτώ δηλωμένους δικηγόρους με τους οποίους δικαιούται να συνομιλεί ο Κασιδιάρης από τις φυλακές, και μάλιστα τον είχε επισκεφθεί στις 21 Μαρτίου 2023. Ο τελευταίος υπήρξε στις λίστες υποψηφίων του κόμματος «Έλληνες» για τις εκλογές του Μαΐου, ενώ το 2015 υπήρξε υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Π. Φαλήρου με την Ελληνική Αυγή.

Πέτρος Δούκας: Οι διευκρινίσεις για το κόμμα των «Σπαρτιατών» και το μυστήριο με την κονκάρδα

Έρχεται προσφυγή;

«Είναι φανερό ότι υπάρχει ζήτημα υποκρυπτόμενης ηγεσίας, αλλά αυτό θα το κρίνει ανεπηρέαστα κι ανεξάρτητα το ανώτατο δικαστήριο. Μπορεί να διαταχθεί η έκπτωση όλων των βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών και οι έδρες αυτές να κατανεμηθούν στα κόμματα που είναι εντός της Βουλής, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική δύναμη που έχει το καθένα» σημείωσε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Κώστας Χρυσόγονος, ανοίγοντας τη σχετική συζήτηση, ενώ την πρώτη αναφορά είχε κάνει την βραδιά των εκλογών ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η αίτηση για αποφυλάκιση

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναμένεται να καταθέσει το Φεβρουάριο του 2024 αίτηση για υφ’ όρο απόλυση με το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων να αποφασίζει, εάν θα τον αποφυλακίσει ή όχι. Στις 22 Οκτωβρίου του 2020 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13,5 ετών με την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης και τον Φεβρουάριο του 2024 μαζί με την προφυλάκισή του και τα μεροκάματα θα έχει συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής του. Η αίτηση θα κατατεθεί στο Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, το οποίο εκτός από τη συμπλήρωση των απαιτούμενων χρόνων (τα οποία όπως φαίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι 4,5 – 5 έτη) θα εξετάσει κι άλλη μια σειρά δεδομένων. Μεταξύ αυτών θα είναι η διαγωγή του Ηλία Κασιδιάρη εντός των φυλακών. Έτσι σε περίπτωση που δεν απορριφθεί από το δικαστήριο η αίτηση, ο Ηλίας Κασιδιάρης θα αποφυλακιστεί με όρους.

Άλλωστε ο ίδιος είπε ότι «σε λίγους μήνες λήγει η μακρά περίοδος της άδικης και παράνομης κράτησής μου, θα είμαι και πάλι ελεύθερος και θα επιστρέψω δυναμικά στην πρώτη γραμμή των Εθνικών Αγώνων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ