ΚΕΔΕ: Το κενό στην προεδρία μετά την υπουργοποίηση Παπαστεργίου και οι πιέσεις στον Μπακογιάννη για την θέση

Η υπουργοποίηση του πρώην δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, αφήνει κενή την θέση του προέδρου στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί δήμαρχοι επικοινωνούν με τον Κώστα Μπακογιάννη με σκοπό να τον πείσουν να διεκδικήσει την προεδρία της ΚΕΔΕ.

Στο παρελθόν άλλωστε ο σημερινός δήμαρχος της Αθήνας έχει διατελέσει Δήμαρχος Καρπενησίου αλλά και Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Κατ’ επέκταση, πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν, ότι μπορεί μέσα από την μακρά εμπειρία του στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και την παρουσία του στα διεθνή φόρα να εξασφαλίσει μια καλύτερη προοπτική για τους Δήμους της χώρας συνολικά.

Στόχος είναι η τοπική αυτοδιοίκηση να έρθει ξανά στο προσκήνιο, ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023, καθώς στην προεκλογική περίοδο για τις εθνικές εκλογές φάνηκε ότι ήταν εκτός της ατζέντας των κομμάτων.

«Γαλάζιοι» αυτοδιοικητικοί υπογραμμίζουν την ανάγκη να διατηρηθεί η ενότητα στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στην ΚΕΔΕ και αυτός είναι ο λόγος που αρκετοί δήμαρχοι βλέπουν στο πρόσωπο του Κώστα Μπακογιάννη τον άνθρωπο που μπορεί να εγγυηθεί αυτή την ενότητα, διαμορφώνοντας παράλληλα την σύγχρονη ατζέντα που έχουν ανάγκη οι πόλεις τα επόμενα χρόνια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ