Σπαρτιάτες: Η σχέση του Βασίλη Στίγκα με τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη – ΒΙΝΤΕΟ

Νέες αποκαλύψεις για το κόμμα «Σπαρτιάτες». Ο πρόεδρός του, Βασίλης Στίγκας ήταν στέλεχος του κόμματος «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, αν και ο ίδιος υποστηρίζει ότι η συμπόρευσή τους ήταν τυχαία. Περισσότεροι από τους μισούς βουλευτές των «Σπαρτιατών» ήταν οργανωμένα μέλη του κόμματος του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη.

«Δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον Ηλία Κασιδιάρη. Ποτέ» υποστηρίζει o Βασίλης Στίγκας σε συνέντευξή του που ανέβηκε στο YouTube στις 12 Ιουνίου 2023, τέσσερις ημέρες μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου στον συνδυασμό των ανεξάρτητων συνεργαζόμενων υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» στον οποίο συμμετείχε ο καταδικασμένος Χρυσαυγίτης. Επίσης, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» αναφέρει ότι η προσχώρηση των ψηφοφόρων του κόμματος «Έλληνες» ήταν μία αυθόρμητη κίνησή του Ηλία Κασιδιάρη, την οποία έμαθε από την τηλεόραση. «Ενημερώθηκα βλέποντας ειδήσεις όπως όλος ο κόσμος».

Όμως, όπως αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1, ο Βασίλης Στίγκας, που καταγγέλλεται ότι ήταν το όχημα του Ηλία Κασιδιάρη να μπει στη Βουλή, όχι μόνο γνώριζε τον καταδικασμένο Χρυσαυγίτη αλλά ήταν στέλεχος του κόμματος «Έλληνες» από τα τέλη του 2022 έως και πολύ πρόσφατα.

Βιογραφικό του Βασίλη Στίγκα στο site των «Ελλήνων»

Στην επίσημη ιστοσελίδα των «Ελλήνων» υπήρχε το βιογραφικό σημείωμα του Βασίλη Στίγκα. Μάλιστα παρουσιαζόταν ως βασικό στέλεχος του κόμματος. Σήμερα, η σελίδα με το βιογραφικό του κ. Στίγκα έχει εξαφανιστεί.

«Τον Αύγουστο του 2020 συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Ηλία Κασιδιάρη! Ήταν θέμα χρόνου η συμπόρευση στον κοινό αγώνα για την μετωπική πολιτική ρήξη με το κατεστημένο» αναφέρεται στο βιογραφικό του Βασίλη Στίγκα.

«Το γεγονός ότι κάποιος είναι στέλεχος ενός κόμματος δεν συνεπάγεται ότι έχει επικοινωνία με τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος επικοινωνεί μόνο με τους δικηγόρους του. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη, βάσει του Συντάγματος, να δραστηριοποιείται. Αυτό δεν αποδεικνύει ότι κάποιος συνδέεται με το πρόσωπο» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των «Σπαρτιατών», κ. Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

Από τα παραπάνω προκύπτουν πλήθος ερωτημάτων, καθώς αν ήταν όντως… αυθόρμητη η κίνησή του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη να καλέσει τους ψηφοφόρους του να μπουν στο κόμμα του κ. Στίγκα:

  • Πώς εξηγείται ότι πρώην υποψήφιοι βουλευτές του Κασιδιάρη οργάνωναν οικονομική ενίσχυση για την κάθοδο των «Σπαρτιατών» στις εκλογές;
  • Πώς τα ψηφοδέλτια των «Σπαρτιατών» βρέθηκαν στα γραφεία των «Ελλήνων» στην Ομόνοια;
  • Και πώς οι περισσότεροι από τους μισούς βουλευτές του Στίγκα μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ήταν υποψήφιοι βουλευτές των Ελλήνων;

Ο Αλέξανδρος Ζερβέας, ο Ιωάννης Κόντης, ο Μιχαήλ Γαυγιωτάκης, ο Ιωάννης Δημητροκάλλης, ο Αθανάσιος Χαλκιάς και ο Γεώργιος Μανούσος υπήρξαν στελέχη των «Ελλήνων», ο Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν εκπρόσωπος της νεολαίας του Κασιδιάρη, ενώ ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς ήταν ο δικηγόρος του κόμματος των «Ελλήνων».

Συνταγματολόγοι υποστηρίζουν ότι για να διερευνηθούν οι νόμιμες προϋποθέσεις εκλογής και εάν αυτές τηρήθηκαν θα πρέπει να γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα στο Εκλογοδικείο, το Ανώτατο Δικαστήριο που κρίνει τα εκλεγμένα κόμματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ