Κυριάκος Μητσοτάκης: Σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό – Αύριο στις 11:00 το πρώτο υπουργικό συμβούλιο

Προπαρασκευαστική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με βασικό αντικείμενο το μεταναστευτικό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιουνίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 20 Ιουλίου στην Ισπανία.

Η καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού είναι προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως σημείωσε ο νέος υπουργός Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια παράδοσης-παραλαβής, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει σχετικές ανακοινώσεις αύριο, Τετάρτη (28/6). Σημειώνεται ότι στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αργότερα, στις 17:00, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Αναφερόμενος ειδικά στο καλάθι του νοικοκυριού, ο Κώστας Σκρέκας τόνισε πως «είναι ένα απ’ αυτά τα εργαλεία που βοήθησαν πολύ στο να τιθασεύσουμε τον εισαγόμενο -κατά κύριο λόγο- πληθωρισμό και στα τρόφιμα και αλλού, αυτό το πράγμα θα το συνεχίσουμε. Θα περιμένετε αύριο να ακούσετε τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού». Από εκεί και πέρα, εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βασική προτεραιότητα «ήταν και θα παραμείνει το να διευκολύνουμε το επιχειρείν στη χώρα μας. Να διευκολύνουμε, δηλαδή, τους επενδυτές εγχώριους και ξένους οι οποίοι θέλουν να έρθουν και να αναλάβουν το ρίσκο εδώ στη χώρα μας και να επενδύσουν».

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι ήταν υφυπουργός στο συγκεκριμένο υπουργείο το 2014, σε δύσκολες συνθήκες όπως είπε, και προσέθεσε ότι πάντα υπάρχουν θέματα να επιλυθούν, αν και η χώρα είναι σε τροχιά ανάπτυξης όπως φαίνεται από το πρώτο τρίμηνο που η χώρα βρίσκεται στις πρώτες χώρες μεγέθυνσης της οικονομίας της στην ΕΕ. Αυτό όμως, συμπλήρωσε, πρέπει να συνεχιστεί για να προσεγγίσουμε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

«Έχουμε πολλά θέματα να προωθήσουμε, όπως προσέλκυση νέων επενδύσεων, να επιλύσουμε προβλήματα στον πληθωρισμό και την ακρίβεια και να ενισχυθεί η έρευνα, η καινοτομία και η τεχνολογία» σημείωσε και προσέθεσε ότι η διευκόλυνση του επιχειρείν με τη μείωση της γραφειοκρατίας και απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας είναι ο δεύτερος στόχος και η ενίσχυση της βιομηχανίας, η τριπλή προτεραιότητα.

«Η Ελλάδα έχει βιομηχανία και ιστορία στη βιομηχανία και πρέπει να την βοηθήσουν να επεκταθεί και να μεγαλουργήσει γιατί χωρίς παραγωγή στη χώρα δεν θα διασφαλίσουμε βιώσιμους όρους ανάπτυξης στο μέλλον» κατέληξε ο υπουργός.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ