Πέτρος Δούκας: Οι διευκρινίσεις για το κόμμα των «Σπαρτιατών» και το μυστήριο με την κονκάρδα

Το όνομα «Σπαρτιάτες», όπως και όλα τα τοπωνύμια και τα παράγωγά τους, δεν είναι κατοχυρωμένα και χρησιμοποιούνται ελεύθερα σε όλον τον κόσμο, διευκρινίζει ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, με αφορμή την είσοδο στη Βουλή του κόμματος των «Σπαρτιατών», που έχει και τις… ευλογίες του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Πέτρος Δούκας σημειώνει, δε, ότι η αρχαία και η σύγχρονη Σπάρτη «εμπνέονταν και εμπνέονται από τα ιδανικά της δημοκρατίας, της ελευθερίας, αλλά και της ελευθερίας των άλλων, του πατριωτισμού, της πειθαρχίας στους νόμους, της συναδελφοσύνης και της αλληλεγγύης, του σεβασμού προς τους άλλους και όσους έχουν την ανάγκη μας».

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Σπάρτης τονίζει: «Για μια ακόμη φορά για όσους εκφράζουν απορίες για τη χρήση – κατάχρηση του ονόματος Σπαρτιάτες που ανήκει στο λαό της Σπάρτης, (από πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε το 2017), παραπέμπω στη σαφή δήλωση μου της 11ης Ιουνίου 2023 (για όσους δεν την διάβασαν τότε), και να επαναλάβω και να τονίσω ότι αν και οι ονομασίες τοπωνυμίων και των παραγώγων τους, όπως –SPARTA, SPARTANS, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ χρησιμοποιούνται ελεύθερα παγκοσμίως και δεν είχαν ποτέ κατοχυρωθεί (στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα το όνομα χρησιμοποιήθηκε με την έγκριση του Αρείου Πάγου, ο οποίος θα μπορούσε να το ξαναδεί το θέμα), η αρχαία και η σύγχρονη Σπάρτη, οι Σπαρτιάτες και οι Σπαρτιάτισσες, τότε και τώρα, εμπνέονταν και εμπνέονται από τα ιδανικά της δημοκρατίας (στη Σπάρτη γεννήθηκε η δημοκρατία, 230 χρόνια πριν την δημοκρατία του Σόλωνα στην Αθήνα), της ελευθερίας, αλλά και της ελευθερίας των άλλων, του πατριωτισμού, της πειθαρχίας στους νόμους, της συναδελφοσύνης και της αλληλεγγύης, του σεβασμού προς τους άλλους και όσους έχουν την ανάγκη μας. Αυτές τις αρετές και αυτά τα ιδανικά υπηρετούμε με αφοσίωση σήμερα!».

Μυστήριο με την κονκάρδα του Πέτρου Δούκα

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η πρόσφατη εμφάνιση του Πέτρου Δούκα σε τηλεοπτική εκπομπή με μία κονκάρδα που μοιάζει να φέρει το σύμβολο του κόμματος «Σπαρτιάτες». Ο δήμαρχος Σπάρτης μίλησε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό για τη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που τον διέγραψε στις 7 Φεβρουαρίου 2022, όταν δήλωσε δημόσια σχετικά με τις εκλογές του 2007 ότι ο «ίδιος μοίραζε αποζημιώσεις με τσάντες γεμάτες… χρήματα» στους πυρόπληκτους της Ηλείας.

Αυτήν τη φορά, όπως επισημαίνει το apela.gr, ο δήμαρχος Σπάρτης εμφανίστηκε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό BEST (22/6/2023), φορώντας μία κονκάρδα με περικεφαλαία, που φορούν τα στελέχη του κόμματος «Σπαρτιάτες». Την ίδια μέρα δημοσιεύτηκε η συνέντευξη του υποψηφίου βουλευτή Λακωνίας του κόμματος «Σπαρτιάτες» Παναγιώτη Μπεμπέτσου, ο οποίος διακρίνεται να φοράει μία παρόμοια κονκάρδα, σύμβολο του κόμματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πάντως, πριν από μερικές μέρες ο καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης, είχε γράψει στο twitter: «Ο νεοδημοκράτης δήμαρχος Σπάρτης, Δούκας, αποπέμπει αντιθεσμικά τον πρόεδρο κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου, κ. Μπεμπτέσο, γιατί είναι υποψήφιος βουλευτής Λακωνίας με τους #ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ