Σπαρτιάτες: Νέες «βόμβες» Στίγκα για απειλές και πλαστογραφίες – Η ρήξη με τους 11 βουλευτές και τα σενάρια

«Δεν εκβιάζομαι. Με έχουν εκβιάσει με πολλούς τρόπους. Το λέω ευθέως». Με αυτά τα λόγια απάντησε σήμερα ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, όταν ρωτήθηκε για τις πρακτικές των βουλευτών του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN.

Σπαρτιάτες-Κατσιβαρδάς: Δεν έδωσα λεφτά στον Κασιδιάρη – Καλώ τον Στίγκα να με κοιτάξει αντρίκια στα μάτια

Του Μίλτου Σακελλάρη

Ο ίδιος θέλοντας να εξηγήσει τα όσα είπε περί «μαφιόζικων μεθόδων» για τους βουλευτές του, είπε πως «οι ίδιοι μου έχουν προτείνει να περάσω σε ανομίες. Να πάω ένα κομμάτι της χρηματοδότησης αλλού. Όλα γίνονται για τα λεφτά και υπάρχουν και κάποιοι άλλοι λόγοι βεβαίως».

Σκηνικό διάλυσης στους Σπαρτιάτες: Ο «πόλεμος χαρακωμάτων», η επόμενη ημέρα και ο Κασιδιάρης

Παράλληλα, ο κ. Στίγκας ανέφερε πως η ανακοίνωση εναντίον του από τα 11 μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας, δεν έχει την υπογραφή όλων των βουλευτών του κόμματός του. «Η ανακοίνωση που υπογράφουν οι 11 δεν είναι σε καμία περίπτωση 11. Είναι πολύ λιγότεροι. Πλαστογράφησαν την υπογραφή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στίγκας.

Σχετικά με την δήλωση στήριξης στον Ηλία Κασιδιάρη από αρκετούς βουλευτές του επισήμανε ότι: «προσπάθησα να το σταματήσω αυτό, είπα δεν χρειάζεται να κάνετε αναφορές από το βήμα της Βουλής στον Κασιδιάρη. Κάποιοι δεν έβαζαν μυαλό και κάποιοι είναι καθοδηγούμενοι. Δέχτηκα απειλές, ο καθένας τράβαγε τον δικό του δρόμο. Αυτά δεν είναι ανεκτά. Στις προηγούμενες εκλογές έβγαζε ο κύριος Κασιδιάρης μία ανακοίνωση και έλεγε να μην ψηφίσετε κανένα από τα κόμματα. Ξέρω πολλούς ψηφοφόρους μας που τις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ».

Σπαρτιάτες: Τι κρύβεται πίσω από τον «εμφύλιο» – Ο Κασιδιάρης, η… κηροζίνη και τα 3.000 ευρώ

Επιπρόσθετα, για την στήριξή του στον καταδικασμένο σε πρώτο βαθμό Χρυσαυγίτη και της υποψηφιότητάς του για τον Δήμο της Αθήνας τόνισε ότι: «εγώ κοιτάω μπροστά πάντα, οκ με βοήθησε για κάποιους λόγους, αλλά αυτό το θέμα ήθελα να σταματήσει. Έχω αρκετές ιδεολογικές διαφορές με τον Κασιδιάρη. Τον στηρίζω για τον Δήμο της Αθήνας αν και έχουμε πολλές πρακτικές διαφορές».

Την ίδια ώρα ο βουλευτής, Γιάννης Κόντης, που ήταν ανάμεσα στους τρεις που διέγραψε χθες ο Βασίλης Στίγκας κατηγόρησε τον πρόεδρο των «Σπαρτιατών» ότι πίσω από όλα όσα κάνει είναι η χρηματοδότηση του κόμματος. «Ηθελε να διαχειρίζεται τα χρήματα μόνος του. Είχε πάρει την πρώτη δόση και δεν το ήξερε κανείς», τόνισε ο βουλευτής του κόμματος.

Λίγο μετά τις δηλώσεις του, ο  Βασίλης Στίγκας εμφανίστηκε και πάλι μόνος του στην αίθουσα του κοινοβουλίου, επιβεβαιώνοντας ότι ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης έχει τον απόλυτο έλεγχο των βουλευτών που του γύρισαν την πλάτη.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν πως οι 11 βουλευτές αποτελούν αυτή τη στιγμή συμπαγή ομάδα και πως εξακολουθούν να επιμένουν στη διεξαγωγή συνεδρίου. «Θέλουμε να γίνει άμεσα συνέδριο για να εγγραφούν νέα μέλη και το κόμμα να αποκτήσει όργανα», έλεγαν χαρακτηριστικά πηγές από την ομάδα των βουλευτών.

Η ρήξη στις σχέσεις μεταξύ Στίγκα και των βουλευτών του κόμματος είναι γεγονός και μένει να δούμε αν ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» θα καταφέρει να πάρει κάποιους με το μέρος του ή αν θα παραμείνει μόνος του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ