Σπαρτιάτες: Τι κρύβεται πίσω από τον «εμφύλιο» – Ο Κασιδιάρης, η… κηροζίνη και τα 3.000 ευρώ

Έτοιμος να προχωρήσει σε οριστική ρήξη με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του φαίνεται ότι είναι ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, καθώς ο «εμφύλιος» στις τάξεις του κόμματος δεν λέει να κοπάσει.

«Εμφύλιος» μέχρι εσχάτων στους Σπαρτιάτες: Εκβιασμούς και μεθοδεύσεις από βουλευτές του κατήγγειλε ο Βασίλης Στίγκας

Μετά την διαγραφή 3 βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ο Βασίλης Στίγκας φαίνεται ότι ποντάρει στις… καθυστερήσεις και περιμένει κάποιοι από τους βουλευτές του να περάσουν στο στρατόπεδο του. Ωστόσο προειδοποιεί με νέο γύρο διαγραφών εάν συνεχιστεί η… ανταρσία.

Σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 αμέσως μετά την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής ο πρόεδρος των Σπαρτιατών είπε ότι οι 3 που διαγράφηκαν «έχουν πρωτοστατήσει σε όλη αυτή την ανακατωσούρα στο κόμμα όλον αυτόν τον καιρό». Επιπλέον ανέφερε ότι αναμένει από άλλες βουλευτές «να βρουν το θάρρος ή να αποφασίσουν με ποια πλευρά θέλουν να κινηθούν. Εάν συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο αύριο θα διαγράψω έναν δύο τρεις- όσους πάει- μέχρι να μείνω μόνος μου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα», τόνισε ο Βασίλης Στίγκας.

Σπαρτιάτες: Διέγραψε τρεις βουλευτές ο Βασίλης Στίγκας

Παράλληλα αποκάλυψε ότι υπάρχουν απειλές προς βουλευτές του κόμματος του να συνταχθούν με άλλα σχέδια, «επομένως δεν θεωρώ ότι είναι 11 αυτοί που διαφωνούν μαζί μου». Κατήγγειλε ότι οι βουλευτές των Σπαρτιατών δίνουν κάθε μήνα χρήματα, που φτάνουν μέχρι και τις 3.000 ευρώ σε ένα ταμείο. Ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερα γι’ αυτό το ταμείο και εξήγησε ότι είναι θέμα εισαγγελέα. «Δεν είμαι αρεστός γιατί εγώ το αρνήθηκα (σ.σ. να δώσει χρήματα)», είπε ο Βασίλης Στίγκας.

Τέλος άφησε αιχμές και για τον έγκλειστο των φυλακών Ηλία Κασιδιάρη και αποκάλεσε «κηροζίνη» την προεκλογική στήριξη στους Σπαρτιάτες. «Πιθανώς έχουμε περάσει οι Σπαρτιάτες στο βιβλίο Γκίνες, ότι μέσα σε δυόμιση εβδομάδες, με την στήριξη ενός ατόμου, έγινε αυτό που έγινε. Μέχρι εκεί όλα καλά. Όταν όμως αρχίζει η κηροζίνη και η βενζίνη να σε καίει ή καίει τα πάντα στο πέρασμα της… Δεν με έχει κάψει, ούτε θα με κάψει. Κάποιους άλλους όμως θα τους κάψει και θα τους καταστρέψει», τόνισε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών.

Σπαρτιάτες: «Ο κ. Στίγκας ή θα πρέπει να προσαρμοστεί ή να αποχωρήσει» – Το παρασκήνιο της μεγάλης κρίσης

Τι λένε οι 11 – Κατηγορίες για μαφιόζικες πρακτικές

Με κοινή γραπτή δήλωση οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών επιτέθηκαν στον πρόεδρο του κόμματος για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε σε βάρος τους από το βήμα της Βουλής.

«Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι», τόνισαν στην δήλωσή τους τους οι βουλευτές του κόμματος.

Και συνέχισαν: «Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε. Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στίγκας; Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή».

Οι 11 παράλληλα, ανέφεραν ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ” ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη βουλή και σε όλη την Ελλάδα».

Λίγο νωρίτερα στην ομιλία του στη Βουλή ο Βασίλης Στίγκας είχε εξαπολύσει επίθεση στους βουλευτές του μιλώντας για καθοδήγηση από ξένα κέντρα και πρακτικές «greek mafia». Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών τόνισε ότι πλέον πρέπει να καταγραφεί στο ρεκόρ Γκίνες καθώς είναι αρχηγός κόμματος χωρίς του βουλευτές του στα έδρανα.

«Έχω μπει στο ρεκόρ Γκίνες αλλά δεν φταίω εγώ», δήλωσε ο Βασίλης Στίγκας αναφερόμενος στην απουσία του συνόλου της κοινοβουλευτικής του ομάδας από την αίθουσα της Βουλής στην σκιά της κρίσης που περνά το κόμμα.

«Το λέω δημόσια ότι είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα -εξωκοινοβουλευτικά- κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης μου», συνέχισε χωρίς να αναφερθεί στο όνομα του Ηλία Κασιδιάρη. «Τα ξένα κέντρα παραπέμπουν σε πρακτικές «greek mafia» που λένε τι θα κάνουν, πώς θα το κάνουν και πότε θα το κάνουν», συνέχισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ