Σκηνικό διάλυσης στους Σπαρτιάτες: Ο «πόλεμος χαρακωμάτων», η επόμενη ημέρα και ο Κασιδιάρης

«Πόλεμος χαρακωμάτων» με απρόβλεπτες συνέπειες για την επόμενη ημέρα έχει ξεσπάσει στους «Σπαρτιάτες». Στο ένα στρατόπεδο είναι ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας και στο άλλο οι βουλευτές του. Ο «ασκός του Αιόλου» έχει ανοίξει εδώ και αρκετές ημέρες, όμως, χθες στη Βουλή η εικόνα του Στίγκα να κάθεται μόνος του στα έδρανα ήταν ενδεικτική της μεγάλης κρίσης στο εσωτερικό του κόμματος. Οι Σπαρτιάτες παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης και όπως φαίνεται “αγκάθι” αποτελεί ο ρόλος του Ηλία Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές.

Τα όσα κατήγγειλε, ο Βασίλης Στίγκας από το βήμα της Βουλής, κάνοντας λόγο για «καθοδηγούμενους και ποδηγετούμενους βουλευτές από ξένα κέντρα» αλλά και για «πρακτικές greek mafia» πυροδότησαν την άγρια σύγκρουση.

Ακολούθησε η διαγραφή των τριών βουλευτών, Γιάννη Κόντη, Γιάννη Δημητροκάλη και Χαράλαμπου Κατσιβαρδά τους οποίους ο Βασίλης Στίγκας «έδειξε» ως εκείνους που πρωτοστατούσαν στις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν στο κόμμα.

Μετά την διαγραφή 3 βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ο Βασίλης Στίγκας φαίνεται ότι ποντάρει στις… καθυστερήσεις και περιμένει κάποιοι από τους βουλευτές του να περάσουν στο στρατόπεδο του. Ωστόσο προειδοποιεί με νέο γύρο διαγραφών εάν συνεχιστεί η… ανταρσία.

Σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 αμέσως μετά την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής ο πρόεδρος των Σπαρτιατών είπε ότι οι 3 που διαγράφηκαν «έχουν πρωτοστατήσει σε όλη αυτή την ανακατωσούρα στο κόμμα όλον αυτόν τον καιρό». Επιπλέον ανέφερε ότι αναμένει από άλλες βουλευτές «να βρουν το θάρρος ή να αποφασίσουν με ποια πλευρά θέλουν να κινηθούν. Εάν συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο αύριο θα διαγράψω έναν δύο τρεις- όσους πάει- μέχρι να μείνω μόνος μου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα», τόνισε ο Βασίλης Στίγκας.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι υπάρχουν απειλές προς βουλευτές του κόμματος του να συνταχθούν με άλλα σχέδια, «επομένως δεν θεωρώ ότι είναι 11 αυτοί που διαφωνούν μαζί μου». Κατήγγειλε ότι οι βουλευτές των Σπαρτιατών δίνουν κάθε μήνα χρήματα, που φτάνουν μέχρι και τις 3.000 ευρώ σε ένα ταμείο. Ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερα γι’ αυτό το ταμείο και εξήγησε ότι είναι θέμα εισαγγελέα. «Δεν είμαι αρεστός γιατί εγώ το αρνήθηκα (σ.σ. να δώσει χρήματα)», είπε ο Βασίλης Στίγκας.

Τέλος άφησε αιχμές και για τον έγκλειστο των φυλακών Ηλία Κασιδιάρη και αποκάλεσε «κηροζίνη» την προεκλογική στήριξη στους Σπαρτιάτες. «Πιθανώς έχουμε περάσει οι Σπαρτιάτες στο βιβλίο Γκίνες, ότι μέσα σε δυόμιση εβδομάδες, με την στήριξη ενός ατόμου, έγινε αυτό που έγινε. Μέχρι εκεί όλα καλά. Όταν όμως αρχίζει η κηροζίνη και η βενζίνη να σε καίει ή καίει τα πάντα στο πέρασμα της… Δεν με έχει κάψει, ούτε θα με κάψει. Κάποιους άλλους όμως θα τους κάψει και θα τους καταστρέψει», τόνισε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών.

Κατήγγειλε εκβιασμούς και μεθοδεύσεις

Λίγη ώρα μετά την απόφασή του να διαγράψει τους τρεις βουλευτές, ο επικεφαλής του κόμματος Βασίλης Στίγκας κατήγγειλε εκβιασμούς και μεθοδεύσεις με στόχο, όπως είπε, την πολιτική χειραγώγηση του ιδίου, αλλά και την κρατική χρηματοδότηση του κόμματός του.

Σε συνομιλία που είχε ο κ. Στίγκας στη Βουλή με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, δήλωσε ότι ποτέ δεν ήταν ούτε χειραγωγούμενος και καθοδηγούμενος από κανέναν, ούτε είχε ποτέ καμία συνεννόηση με τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσύρει την στήριξη του στην υποψηφιότητα του για το αξίωμα του δημάρχου της Αθήνας και προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου, στην οποία, όπως δεσμεύτηκε, θα μιλήσει για όλα και με ονόματα.

 «Κάποια πράγματα άπτονται εισαγγελικής έρευνας»

«Μέσα στο Κοινοβούλιο η κατάσταση έγινε αφόρητη. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία δεν έχω μιλήσει ακόμα. Ποτέ στη ζωή μου δεν ήμουν χειραγωγούμενος και καθοδηγούμενος από κανέναν. Πάντα λέγανε ότι ήμουν ο μπροστινός, ο αχυράνθρωπος. Αυτά που έλεγα ότι δεν είμαι και δεν υπήρχε καμία συνεννόηση με τον κ. Κασιδιάρη και πριν και μετά τις εκλογές, τα εννοούσα. Δεν έλεγα ψέματα. Επομένως άλλοι είναι που κάνουν αυτές τις δουλειές και κάνουν και χειρότερες δουλειές. Εγώ δεν είμαι αυτής της κατηγορίας. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος οικογενειάρχης, με αρχές και αξίες στη ζωή μου και επομένως τώρα, στα 59 μου χρόνια, δεν πρόκειται κάνω άλλα πράγματα…» ανέφερε ειδικότερα ο κ. Στίγκας και συνέχισε λέγοντας:

«Όσα είπα για μαφία, κόζα νόστρα και Κορλεόνε, το εννοώ. Κάποια πράγματα άπτονται εισαγγελικής έρευνας. Όπως όταν εκβιάζεις έναν βουλευτή και του τα παίρνεις, κάτι είναι αυτό».

Ο ίδιος διευκρίνισε πως «δεν αφορά σε όλους τους βουλευτές του κόμματος» και πως «υπάρχουν και έντιμοι ενδεχομένως». «Αυτούς που διέγραψα είναι αυτοί που πρωτοστατούσαν σε άλλα πράγματα. Και μεταξύ αυτών ήταν ότι επέμεναν για συνέδριο. Εδώ καίγεται η χώρα, άνθρωποι, περιουσίες, έχουμε ανοικτά εθνικά θέματα, ψηφιακές ταυτότητες, χίλια δύο προβλήματα έχει αυτός ο τόπος και αυτοί ζητάνε συνέδριο. Για όνομα του Θεού και της Παναγίας δηλαδή. Αλλά αν ήταν κάτι απλό θα έλεγα ΟΚ, να το κάνουμε» είπε.

Ερωτηθείς για τη φημολογία ότι κάποιοι βουλευτές δίνουν λεφτά στον κ. Κασιδιάρη από την βουλευτική τους αποζημίωση ο κ. Στίγκας απάντησε: «Θα σταματήσω και θα μείνω εκεί. Υπάρχουν κάποιοι βουλευτές που είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ναι μεν αλλά… είναι προβληματισμένοι. Γιατί ο άλλος ο δρόμος οδηγεί αλλού. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ. Πιθανόν αύριο να δώσω μια συνέντευξη Τύπου και εκεί θα απαντήσω σε όλα τα ερωτήματα. Και βεβαίως θα πω και ονόματα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα…».

Η απάντηση των τριών «διαγραμμένων»

Η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε στο περιστύλιο της Βουλής με τα τρία μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, τα οποία διέγραψε με απόφαση του ο κ. Στίγκας, να εξαπολύουν πυρά εναντίον του.

Τα τρία μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, προχώρησαν σε δηλώσεις κατά του προέδρου συντηρώντας την ένταση που έχει λάβει χαρακτήρα «τσουνάμι» και απειλεί ευθέως την ενότητα των “Σπαρτιατών”, αν δεν την έχει υποσκάψει πλέον ανεπίστρεπτα.

Γιάννης Κόντης

«Η ελληνική κοινωνία με γνωρίζει περισσότερα από 20 χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα από όσα λέει ο κ. Στίγκας. Είμαι δημόσιο πρόσωπο και δεν μου αξίζει ο τίτλος μαφιόζικο πρόσωπο. Δεν επιτρέπω σε κανένα να με χαρακτηρίζει έτσι. Σίγουρα δεν θα το αφήσω έτσι, υπενθυμίζω σε κάθε ενδιαφερόμενο πως μπήκα στη Βουλή με τις ψήφους 200 χιλιάδων ψήφων Είναι ντροπιαστικό για πρόεδρο του κόμματος να λέει τέτοια πράγματα.

Ζητήσαμε να συσταθούν τα όργανα του κόμματος, όπως το καταστατικό προβλέπει. Αυτό μόνο ζητήσαμε, όπως είχαμε κάθε δικαίωμα. Δεν είχαμε θέσει θέμα προέδρου, δεν είχαμε θέσει θέμα επιχορήγησης. Να σημειώσω πως φτάσαμε να μην ξέρουμε ότι δικαιούμαστε και έχουμε λάβει επιχορήγηση, μπήκαν τα λεφτά και μάλιστα πολλά στο ταμείο και δεν το γνωρίζαμε.

Προσωπικά, ήθελα να κατέβω με τους Έλληνες, η δικαιοσύνη δεν με άφησε και κατέβηκα με τους «Σπαρτιάτες». Παραμένουμε στο κόμμα, είμαστε μέλη του κόμματος».

Ιωάννης Δημητροκάλης

«Ο Στίγκας αρνείτο να εφαρμόσει το καταστατικό. Συνέχεια ανέβαλε το ανοιχτό συνέδριο. Μας έλεγε να τα βρούμε εδώ κάτω να τα συμφωνήσουμε μέσα σε ένα γραφείο. Θα βγούμε σε κάθε Περιφέρεια και θα γράψουμε μέλη στους «Σπαρτιάτες», το κόμμα δεν ανήκει σε κανέναν…Ανήκει στις 250.000 ψηφοφόρους και σε κανένα πρόσωπο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα δικαστήρια».

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

«Ο κ. Στίγκας διέπραξε ένα οιονεί πραξικόπημα. Περιφρονεί ως οιονεί σύγχρονος δικτατορίσκος τους ψηφοφόρους. Ο κ. Στίγκα με ανοίκειους χαρακτηρισμούς καταφέρθηκε κατά εκλεγμένων βουλευτών. Διατελεί ένα ρόλο σύγχρονου εφιάλτη. Έστω και ανεξάρτητοι τιμούμε τον ελληνικό λαό».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ