Κακοκαιρία «Daniel»: 1.158 απεγκλωβισμοί από τον Στρατό – Έστησαν γεννήτριες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Αυξήθηκαν οι δυνάμεις που διατίθενται από το ΓΕΕΘΑ στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) ενώ ο Στρατός έχει στήσει γεννήτριες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Του Χρήστου Μαζανίτη

1.158 άτομα έχουν καταφέρει να απεγκλωβίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις από τις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας ενώ με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιπλέον δυνάμεις για να παράσχουν βοήθεια μόλις ζητηθεί από την Πολιτική Προστασία και πιο συγκεκριμένα από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.).

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 183 απεγκλωβισμοί από τα εναέρια κι επίγεια μέσα του ΓΕΣ, 30 από ελικόπτερα του ΓΕΝ, 33 από ελικόπτερα του ΓΕΑ και 912 από τους κομάντο των «Σκιών του Αιγαίου» – των επίλεκτων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου που υπάγεται στο ΓΕΕΘΑ.

Αυτή τη στιγμή, οχήματα φορτωμένα με 2 ηλεκτρογεννήτριες ισχύος 300 και 550 kVA έχουν φτάσει στην Λάρισα για κάλυψη αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Οι Δυνάμεις που διατίθενται από το ΓΕΕΘΑ στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) ενισχύονται συνεχώς. Την παρούσα χρονική στιγμή το προσωπικό και μέσα που ενεργούν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, έχει ως εξής:

448 άτομα μεταξύ των οποίων:

Δείτε φωτογραφικό υλικό

Exit mobile version