Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Μηδενική ανοχή σε παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας – Τι είπε για τους ελέγχους στο beach bar

Για τους ελέγχους στο beach bar στην Ρόδο – θέμα που ανέδειξε το enikos.gr–  αλλά και συνολικά στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ρόδος: «Όλο το νησί γνώριζε ότι το beach bar λειτουργούσε παράνομα από το 2016» – Πληροφορίες ότι ξεκίνησε ως καντίνα

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή «η δικαιοδοσία μας είναι να ελέγξουμε αν είναι δηλωμένος ο εργαζόμενος στην ΕΡΓΑΝΗ, εάν έχουν πληρωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές, εάν τηρείται το ωράριό του και οι συνθήκες ασφαλείας και υγιεινής των εργαζομένων».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν είναι της δικαιοδοσίας του να μιλήσει για το ότι το beach bar λειτουργεί από το 2016 παράνομα αλλά επεσήμανε ότι «μπορεί να ισχύει, δεν το ξέρω, ωστόσο μπορεί ο επιχειρηματίας να έχει μια προσωρινή διαταγή για να μην ισχύσει η δικαστική απόφαση. Γιατί μου φαίνεται πολύ περίεργο να μην έχει κλείσει από τότε».

Ρόδος: Παράνομο και «σφραγισμένο» από το 2016 το beach bar

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, «οι έλεγχοι που πρέπει να γίνουν ή που γίνονται, όπου γίνονται, δεν προαναγγέλλονται. Εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο για τους ελέγχους που έχουμε ήδη κάνει. Στον έλεγχο που έχουμε ήδη κάνει για τα εργασιακά δεν βρέθηκε καμία παράβαση».

Σχετικά με τον αριθμό των ελεγκτών του ΣΕΠΕ που ανέρχονται σε 4-5 άτομα ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «δεν ξέρω αν οι ελεγκτές είναι 5 αλλά εδρεύουν στον Πειραιά και πηγαίνουν σε αποστολές στα διάφορα νησιά. Η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας έχει βελτιώσει πολύ τους ελέγχους και έχει αυξήσει πολύ τα πρόστιμα. Έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα γι’ αυτή τη χρονιά πάνω από 7 εκατ. ευρώ».

Ρόδος: Στο μικροσκόπιο οι συνθήκες ασφαλείας του beach bar – Γεωργιάδης: 10 ελεγκτές το «ξεσκόνιζαν» επί 7 ώρες

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε κανέναν σκοπό να συγκαλύψουμε οποιαδήποτε επιχείρηση για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας.  Η ανοχή μου σε τέτοια φαινόμενα είναι μηδενική».

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους , να ασχοληθώ με τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων στον τουρισμό, με τις συνθήκες ασφάλειας εργαζομένων όπως στο delivery που έχουν πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα. Αν το πρόβλημά μας για τους ελέγχους είναι ότι θέλουμε περισσότερο προσωπικό θα το δούμε και αυτό».

Τέλος, κατέληξε στο ότι «το υπουργείο Εργασίας παίρνει αποφάσεις που αφορούν στις ζωές των ανθρώπων και αυτό από μόνο του έχει ιδιαίτερη σημασία».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ