Μπίστης κατά Σπίρτζη: Συνταγή αυτοκτονίας η πρόταση που έκανε

«Συνταγή διάλυσης» και «συνταγή αυτοκτονίας» χαρακτήρισε ο Νίκος Μπίστης την πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη για μαζικές παραιτήσεις των οργάνων, μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Μπίστης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στις διαδικασίες διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «θα πάμε ομαλά, κάποιες γρατζουνιές πάντα υπάρχουν. Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας είναι σωστή, προχωράμε γρήγορα αλλά όχι βιαστικά». Τόνισε, δε, ότι η παρούσα κατάσταση είναι μία «δεύτερη φάση βίαιης ενηλικίωσης του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αν είναι δυνατόν να πάμε ανάποδα, πρώτα να εκλέξουμε γραμματεία και μετά πρόεδρο. Όχι, θα πάμε με την ηγεσία που έχουμε, και η Σβίγκου και ο Βασιλειάδης κάνουν τεράστια προσπάθεια σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη από την πολιτική γραμματεία στα πρόσωπά τους» είπε ο κ. Μπίστης στο Open σχετικά με την πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη να παραιτηθεί η πολιτική γραμματεία του κόμματος.

«Το να παραιτηθεί όλη η πολιτική γραμματεία γιατί έχει ευθύνες είναι συνταγή διάλυσης, το αντιλαμβάνεστε. Φανταστείτε τον κόσμο που μας παρακολουθεί να δει ότι παραιτούνται οι πάντες, διότι έχουν ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα. Το ερώτημα είναι, αν δεν είχε παραιτηθεί ο Τσίπρας θα παραιτούντο και αυτοί που λένε ότι πρέπει να παραιτηθούν; Όχι όλοι δηλαδή, ένας-δύο άνθρωποι. Σέβομαι απολύτως την προσωπική στάση του καθενός, θα ήμασταν όμως χωρίς αίσθημα ευθύνης αν βγαίναμε στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας και λέγαμε παραιτούμαστε όλοι, αφού παραιτήθηκε και ο Τσίπρας. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει μέσω του συνεδρίου» πρόσθεσε ο Νίκος Μπίστης.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ