Τα 10 σημεία στο σπίτι σας που ξεχνάτε να καθαρίσετε με την ηλεκτρική σκούπα

Με την ανοιξιάτικη καθαριότητα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, πολλά νοικοκυριά ανοίγουν τις κουρτίνες και καθαρίζουν πιο σχολαστικά τα σπίτια τους. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι μπορεί να αγνοούν σημεία που δεν φτάνουν για να καθαρίσουν με την ηλεκτρική σκούπα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση βρωμιάς.

8 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε καθημερινά στο σπίτι, σύμφωνα με τους ειδικούς

Ο Joshua Warren, ειδικός σε ηλεκτρικές σκούπες στην AO.com, επισημαίνει τα 10 σημεία που οι λάτρεις της καθαριότητας μπορεί να ξεχνάνε. Ο ίδιος αποκαλύπτει τα παραμελημένα σημεία του σπιτιού σας που πρέπει να καθαρίζετε με την ηλεκτρική σκούπα.

10 σημεία στο σπίτι που ίσως ξεχνάτε να καθαρίσετε με την ηλεκτρική σκούπα

  • Στεγνωτήριο ρούχων
  • Κουρτίνες
  • Σοβατεπί και ξύλινα έπιπλα
  • Υφασμάτινα έπιπλα
  • Ταβάνια
  • Λάμπες και αμπαζούρ
  • Στρώμα
  • Ηλεκτρικές συσκευές
  • Τέντες
  • Συρτάρια και ντουλάπια

Στεγνωτήριο ρούχων

«Καλό είναι να ξεκινήσετε καθαρίζοντας τις συσκευές καθαρισμού», λέει ο Joshua. «Αφιερώστε χρόνο για να καθαρίσετε το φίλτρο για τα χνούδια και χρησιμοποιήσετε το λεπτό εξάρτημα της ηλεκτρικής σκούπας σας για να εισχωρήσετε σε όλες τις γωνίες και τα κενά, χαρίζοντας στο στεγνωτήριο σας έναν βαθύ καθαρισμό».

Διατηρήστε το σπίτι σας πάντα καθαρό με αυτές τις 4 συμβουλές

Κουρτίνες

Ο Joshua ισχυρίζεται ότι ο καθαρισμός των κουρτινών μπορεί να γίνει μια “μεγάλη ταλαιπωρία” όταν τις κατεβάζετε και τις πλένετε.

Αντίθετα, συνιστά να χρησιμοποιείτε τη βούρτσα της ηλεκτρικής σκούπας σας για να απορροφήσετε τη σκόνη, διατηρώντας τις κουρτίνες πιο καθαρές για μεγαλύτερο διάστημα.

Σοβατεπί και ξύλινα έπιπλα

Πείτε αντίο στη σκόνη και τη βρωμιά από τα σοβατεπί και τα ξύλινα έπιπλα. Ο Joshua αποκαλύπτει έναν έξυπνο τρόπο για να διατηρήσετε τα καλούπια και τα ξύλινα έπιπλα σας αστραφτερά, χωρίς να χρειάζεται να σκύβετε ή να καταπονείστε. Το μυστικό όπλο; Η μαλακή βούρτσα της σκούπας σας

Γιατί είναι τόσο αποτελεσματικό;

  • Αποδοτικό και γρήγορο: Η μαλακή βούρτσα σηκώνει τη σκόνη και τη βρωμιά από το ξύλο, επιτρέποντάς στην σκούπα να τα απορροφήσει άμεσα. Αποχαιρετήστε το επίπονο σκούπισμα με το χέρι.
  • Εύκολο και άνετο: Δεν χρειάζεται πια να γονατίζετε χάρη στη μακριά λαβή της σκούπας σας (εφόσον διαθέτει). Καθαρίστε άνετα και χωρίς κόπο.

Άλλα οφέλη:

  • Προστασία των επίπλων: Η μαλακή βούρτσα είναι απαλή στα ξύλινα έπιπλα, αποτρέποντας γρατσουνιές και φθορές.
  • Κατάλληλο για όλους τους τύπους δαπέδων: Χρησιμοποιήστε τη μαλακή βούρτσα σε σκληρά δάπεδα, χαλιά και ευαίσθητες επιφάνειες όπως το παρκέ.

Υφασμάτινα έπιπλα 

Εάν έχετε έπιπλα με σταθερή επένδυση, τότε είναι ζωτικής σημασίας να δίνετε προσοχή στη συντήρησή τους. Τα έπιπλα με σταθερή επένδυση, όπως καναπέδες και πολυθρόνες, αποτελούν σημαντικά κομμάτια του σπιτιού σας. Παρέχουν άνεση και στυλ, αλλά απαιτούν και ιδιαίτερη φροντίδα για να διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση.

Αποτρέψτε τη συσσώρευση ακαθαρσιών με τακτικό καθαρισμό με την ηλεκτρική σκούπα: Ο ειδικός επίπλων Joshua τονίζει τη σημασία του τακτικού καθαρισμού με την ηλεκτρική σκούπα για την απομάκρυνση σκόνης και ακαθαρσιών από την επιφάνεια των επίπλων σας. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της διάβρωσης του υφάσματος, διατηρώντας τα έπιπλα σαν καινούργια για μεγαλύτερο διάστημα.

Μην ξεχνάτε να καθαρίσετε και κάτω από τα μαξιλάρια: Ενώ καθαρίζετε την επιφάνεια των επίπλων σας, ο Joshua συνιστά να περάσετε την ηλεκτρική σκούπα και κάτω από τα μαξιλάρια. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση των ψίχουλων, της σκόνης και των ακάρεων σκόνης που μπορεί να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου, διατηρώντας τα έπιπλά σας πιο υγιεινά και καθαρά.

Ταβάνια

Πόσο συχνά κοιτάτε προς τα πάνω και παρατηρείτε μια ενοχλητική αράχνη που βρίσκεται λίγο πιο ψηλά για να την φτάσετε, αναρωτιέται ο Joshua.

Τα ταβάνια αποτελούν ακόμα ένα σημείο όπου η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά. Το μακρύ εξάρτημα της σκούπας θα σας διευκολύνει να φτάσετε σε αυτά τα δύσκολα σημεία του σπιτιού σας.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την μαλακή βούρτσα, για να μην γρατσουνίσετε το χρώμα. Καθαρίστε όλες τις περιοχές πάνω από το κεφάλι σας.

Λάμπες και αμπαζούρ

Χρησιμοποιήστε απαλά την ειδική βούρτσα της σκούπας σας για τα φωτιστικά και τα αμπαζούρ, σύμφωνα με τον Joshua. Αυτή η τεχνική είναι ιδανική για περιπτώσεις όπου ανησυχείτε για τη χρήση καθαριστικών σε ευαίσθητα υφάσματα ή επιφάνειες.

Στρώμα

Είναι καιρός να καθαρίσετε σε βάθος το στρώμα σας. «Πότε ήταν η τελευταία φορά που σκουπίσατε με την ηλεκτρική σκούπα το στρώμα σας;», αναρωτιέται ο Joshua. «Και, ακόμα πιο σημαντικό, πότε ήταν η τελευταία φορά που σκουπίσατε με την ηλεκτρική σκούπα κάτω από το κρεβάτι σας;»

«Το ειδικό εξάρτημα επίπλων για την ηλεκτρική σκούπα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να διατηρήσετε το στρώμα σας καθαρό».

Ηλεκτρικές συσκευές

Ψάχνετε για έναν ασφαλή τρόπο να καθαρίσετε τη σκόνη από τις ηλεκτρικές σας συσκευές; Ο Joshua προτείνει τη χρήση της μαλακής βούρτσας της σκούπας σας.

Γιατί η μαλακή βούρτσα είναι ιδανική για τα ηλεκτρονικά είδη

  • Αποτρέπει τη ζημιά από υγρά: Η μαλακή βούρτσα αφαιρεί τη σκόνη χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε νερό ή καθαριστικά προϊόντα, τα οποία μπορούν να βλάψουν τις ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Κατάλληλη για πολλές συσκευές: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαλακή βούρτσα για να καθαρίσετε μια μεγάλη γκάμα συσκευών.

Τέντες

Ο καθαρισμός των τεντών μπορεί να γίνει εφιάλτης, όπως ακριβώς και των κουρτινών σας, σύμφωνα με τον Joshua. Για να το κάνετε πιο εύκολο, χρησιμοποιήστε την ειδική βούρτσα της σκούπας σας, προκειμένου να απομακρύνετε εύκολα τη σκόνη και να διατηρήσετε τις τέντες σας λαμπερές και καθαρές για περισσότερο χρόνο.

Συρτάρια και ντουλάπια

Ο Joshua συμβουλεύει: «Αν έχετε βγάλει πρόσφατα τα πράγματα από τα συρτάρια ή την ντουλάπια σας, τότε σίγουρα θα ήταν γεμάτα σκόνη και διάφορα μικροαντικείμενα. Περάστε την ηλεκτρική σκούπα και μέσα από εκεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ