Ρόδος: «Όλο το νησί γνώριζε ότι το beach bar λειτουργούσε παράνομα από το 2016» – Πληροφορίες ότι ξεκίνησε ως καντίνα

Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη για το beach bar στην Ρόδο που ήρθε στο προσκήνιο μετά την ανάδειξη της υπόθεσης με τον σερβιτόρο που παρέδιδε παραγγελίες μέσα στη θάλασσα σχεδόν… κολυμπώντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, όλοι γνώριζαν ότι η επιχείρηση είχε ξεκινήσει ως καντίνα σε μισθωμένο τμήμα της παραλίας το 2014, στη συνέχεια άρχισε να επεκτείνεται αυθαίρετα και εξελίχθηκε σε ένα πολυτελές beach bar με ξαπλώστρες πάνω στο κύμα και μέσα στη θάλασσα, χωρίς άδεια.

Το 2016 εκδόθηκαν τα πρώτα πρωτόκολλα κατεδάφισης, ένα τον Ιανουάριο και το δεύτερο τον Ιούλιο, με τον Δήμο Ρόδου να αποφασίζει την οριστική διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, 8 χρόνια μετά, η επιχείρηση δεν έχει σφραγιστεί παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν διαπιστώσει παραβάσεις.

Μιλώντας στο MEGA ο δικηγόρος Χρήστος Μαλλιαράκης υπογράμμισε πως όλοι στο νησί γνώριζαν τις αυθαιρεσίες του beach bar.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αυθαίρετες κατασκευές σε δημόσια αγαθά, όπως ο αιγιαλός και οι παραλίες, έχουν αυξηθεί και μιλάμε για κραυγαλέες περιπτώσεις. Μιλάμε για επιχειρήσεις με άδεια καντίνας ή ακόμη και χωρίς άδεια. Παράδειγμα είναι το beach bar, που διαπιστώθηκε ότι από το 2016 λειτουργεί χωρίς άδεια. Όλη η Ρόδος το γνωρίζει», δήλωσε.

«Η ίδια πρακτική επαναλαμβάνεται, γιατί όσο δεν παίρνεις μέτρα να το αντιμετωπίσεις, το πρόβλημα αυτό θα το βρεις μπροστά σου. Η εταιρεία συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία από το 2021 έχει ξεκινήσει μία αντίστοιχη ιστορία που βρίσκεται στη δημοσιότητα, στην περιοχή Γλύστρα».

Σύμφωνα με τον κ. Μαλλιαράκη, πολλές είναι οι επιχειρηματίες που ψάχνουν απομονωμένες παραλίες στην Ρόδο, στήνουν καντίνες και στη συνέχεια επεκτείνονται παράνομα.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ