Τα 7 σημάδια ότι μια γυναίκα έχει βαθιά συναισθήματα για εσάς, σύμφωνα με την ψυχολογία

Κάθε γυναίκα αγαπά και ερωτεύεται με τον δικό της τρόπο. Υπάρχουν ωστόσο, ορισμένα χαρακτηριστικά σημάδια στα οποία μπορείτε να βασιστείτε για να καταλάβετε αν μία γυναίκα, σας έχει ερωτευτεί. Πώς εκδηλώνονται τα 7 συνηθισμένα σημάδια που μαρτυρούν τον έρωτα μίας γυναίκας;

Τα 8 κρυφά σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας έχει αμφιβολίες για τη σχέση σας

Τα 7 αξιόπιστα σημάδια που μαρτυρούν τον έρωτα μίας γυναίκας

  • Σας δίνει προσοχή
  • Είναι διαρκώς ευτυχισμένη
  • Φαίνεται ευχαριστημένη
  • Ακούει με προσοχή
  • Είναι γεμάτη θετική ενέργεια
  • Θέλει ν’ ακούσει το  «σ’ αγαπώ»
  • Σας αγγίζει. Πολύ

Σας δίνει προσοχή

Η προσοχή από τη γυναίκα που σας ενδιαφέρει, σας κάνει να νιώθετε ένα γλυκό συναίσθημα ευτυχίας. Σας κάνει να νιώθετε ότι την ενδιαφέρουν οι ανάγκες σας, θυμάται λεπτομέρειες για εσάς και τις κοινές σας εμπειρίες και, δείχνει ότι την ενδιαφέρετε όσο τίποτε άλλο. Αν λαμβάνετε τα σημάδια αυτά, να είστε βέβαιοι ότι η γυναίκα αυτή έχει πραγματικά αισθήματα για εσάς.

Αυτό υποστηρίζει και μία αξιόπιστη ψυχολογική μελέτη.

Τα 10 ανεπαίσθητα σημάδια που μαρτυρούν ότι είστε σε μία σχέση συμφέροντος, χωρίς να το καταλαβαίνετε

Το 2015, μία ομάδα Ολλανδών και Αμερικανών ψυχολόγων, αποφάσισαν ν’ ανακαλύψουν τι συμβαίνει στο μυαλό των ανθρώπων όταν έρχονται σ’ επαφή με το αντικείμενο του πόθου τους. Για τις ανάγκες της μελέτης, οι συμμετέχοντες φόρεσαν ηλεκτρόδια και καταγράφηκε η εγκεφαλική τους δραστηριότητα όταν αλληλεπιδρούσαν με τους αγαπημένους τους.

Τ’ αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι ο έρωτας ενισχύει την μνήμη και την προσοχή στην αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους που αγαπάμε, απ’ ότι όταν συζητάμε με φίλους ή ξένους.  Η αυξημένη προσοχή και η καλύτερη μνήμη είναι αποτέλεσμα της μεγαλύτερης ενεργοποίησης του εγκεφάλου κατά τις αλληλεπιδράσεις μας με τους αγαπημένους μας, τους σημαντικούς άλλους.

Τα 9 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε σχέση με έναν άνδρα που δεν πρόκειται να εξελιχθεί στη ζωή του

Είναι διαρκώς ευτυχισμένη

Η βιοχημεία του έρωτα, έχει γίνει αντικείμενο εκτεταμένης μελέτης από τους ψυχολόγους. Όμως, για τους περισσότερους άντρες που θέλουν να καταλάβουν αν μία γυναίκα είναι ερωτευμένη μαζί τους, η αποκρυπτογράφηση της συμπεριφοράς τους είναι μία δύσκολη υπόθεση. Οι ψυχολόγοι συμβουλεύουν να παρατηρήσετε προσεκτικά τη συμπεριφορά τους, και έτσι θα καταλάβετε τι συμβαίνει στον εσωτερικό τους κόσμο.

Η ντοπαμίνη, η αδρεναλίνη και η οξυτοκίνη, οι ορμόνες της ευτυχίας, είναι στα ύψη όταν μία γυναίκα ερωτεύεται. Οι χημικές ουσίες του έρωτα έχουν ισχυρή επίδραση σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου, επηρεάζοντας ορατά τον τρόπο συμπεριφοράς.

Το μείγμα των ορμονών της ευτυχίας προκαλεί ευφορία παρόμοια με αυτήν που νιώθουμε όταν παίρνουμε ναρκωτικά. Έτσι, η συμπεριφορά μίας ερωτευμένης γυναίκας χαρακτηρίζεται από ενθουσιασμό, ευφορία, ενέργεια και αυτοπεποίθηση όταν βρίσκεται κοντά στον αγαπημένο της.

Φαίνεται ευχαριστημένη

Είναι αδύνατον για μία γυναίκα που τρέφει βαθιά αισθήματα αγάπης, να ψάχνει άλλες επιλογές. Αυτό μαρτυρούν ψυχολογικές μελέτες. Συγκεκριμένα, μία μελέτη του 2023, ανέλυσε γυναίκες σε σχέση, προκειμένου να εκτιμήσει αν η ερωτική τους ζωή ήταν πιο ικανοποιητική σε σύγκριση με τη ζωή ελεύθερων γυναικών.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, οι γυναίκες που είχαν ουσιαστικές σχέσεις με τους συντρόφους τους, ήταν περισσότερο ικανοποιημένες, ενώ εκδήλωναν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης σε σχέση με τις ελεύθερες.

Γενικά, το συμπέρασμα αυτό μας πληροφορεί ότι πράγματι, οι γυναίκες που έχουν ποιοτικές συντροφικές σχέσεις δηλώνουν περισσότερο ικανοποιημένες από τη ζωή τους. Αν έχετε σχέση με κάποια γυναίκα και θέλετε να ξέρετε τ’ αληθινά της συναισθήματα, η απάντηση είναι στη συμπεριφορά της: αν δηλαδή φαίνεται ευχαριστημένη, τότε μάλλον είναι ερωτευμένη.

Ακούει με προσοχή

Η προσοχή και η αφοσίωση στις συντροφικές σχέσεις εκδηλώνεται μέσα  από την προθυμία και το ενδιαφέρον του συντρόφου ν’ ακούσει, να κατανοήσει και να δείξει ότι ενδιαφέρεται για τον άλλον. Όταν μια γυναίκα σας ακούει με προσοχή, χωρίς διάθεση κριτικής, αλλά θέλοντας να καταλάβει τι νιώθετε, δείχνει για εσάς ουσιαστική εκτίμηση, είναι ανοιχτή και παρούσα όταν της μιλάτε.  Η προσεκτική ακρόαση συνδέεται στενά με την αγάπη. Όσο περισσότερο σας νοιάζεται, τόσο πιο έντονο θα είναι το ενδιαφέρον της όταν της μιλάτε.

Είναι γεμάτη θετική ενέργεια

Πλούσια είναι η έρευνα που μελετά τους διαφορετικούς τρόπους έκφρασης της αγάπης ανάμεσα σε άντρες και σε γυναίκες.  Τ’ αποτελέσματα των μελετών, δείχνουν τόσο κάποιες ομοιότητες, όσο και ορισμένες ενδιαφέρουσες διαφορές.

Σχετικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι, τόσο άντρες όσο και γυναίκες, εμφανίζουν πολλά κοινά στοιχεία και χειρονομίες αγάπης, όπως η στοργική συμπεριφορά και η φροντίδα του συντρόφου τους. Ακόμη μία αξιόπιστη ένδειξη, είναι το μοίρασμα των ευθυνών.

Ωστόσο, μία άλλη έρευνα καταδεικνύει ότι, ανάμεσα στη συμπεριφορά ενός ερωτευμένου άντρα και μίας ερωτευμένης γυναίκας, υπάρχει μία ουσιαστική διαφορά. Σύμφωνα με τα σχετικά ευρήματα, είναι πιθανότερο ο άντρας να κάνει την πρώτη κίνηση στο σεξ ενώ, ο κοινός ελεύθερος χρόνος αποτελεί ακόμη ένα σημάδι του έρωτα.

Οι γυναίκες, από την άλλη, επιδεικνύουν περισσότερο θετική συμπεριφορά και λιγότερη αρνητικότητα ή λιγότερο ανταγωνιστική συμπεριφορά προς τους συντρόφους τους. Αν λοιπόν, η γυναίκα που αγαπάτε, ξεχειλίζει από θετική ενέργεια, εκλάβετέ το ως θετικό σημάδι του έρωτά της για εσάς.

Θέλει ν’  ακούσει το  «σ’ αγαπώ»

Οι ταινίες και οι ιστορίες αγάπης, μας έχουν πείσει ότι οι γυναίκες είναι περισσότερο ρομαντικές από τους άντρες, ένα στερεότυπο που, στην πραγματικότητα ανατρέπει η ψυχολογική έρευνα.  Σύμφωνα με σχετική μελέτη που διεξήχθη σε επτά χώρες σε τρεις διαφορετικές ηπείρους, τα πράγματα είναι ακριβώς αντίστροφα. Η έρευνα αυτή επιβεβαιώνει κάτι που όλοι μας υποψιαζόμαστε: ότι οι άντρες είναι αυτοί που ερωτεύονται γρηγορότερα και εκφράζουν περισσότερο τα συναισθήματά τους  για μία γυναίκα.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον για τους άντρες είναι το στοιχείο ότι, όσο περισσότερες είναι οι γυναίκες που τους περιστοιχίζουν, τόσο πιο εύκολα θα ομολογήσουν την αγάπη τους στη σύντροφό τους.

Άραγε, αυτή η διαφορά σημαίνει ότι οι γυναίκες αργούν περισσότερο ν’ αγαπήσουν, ότι είναι περισσότερο επιλεκτικές ή ότι είναι πιο συνεσταλμένες;  Η απάντηση δεν είναι σαφής. Η ίδια μελέτη εξέταση το πόσο ευτυχισμένοι είναι οι άνθρωποι όταν ακούν τον σύντροφό τους να τους λέει ότι τους αγαπά. Και εδώ παρατηρείται μία σημαντική διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα.

Γενικά, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες, χαίρονται πολύ ν’ ακούν το «σ’ αγαπώ»

Όμως, όσο πιο αποφευκτικός τύπος είναι κάποιος και όσο λιγότερο στρες έχουν, τόσο λιγότερο ενθουσιάζονται στο άκουσμα των δύο αυτών λέξεων.

Μπορεί μία γυναίκα ν’ αργήσει να εκδηλώσει τα συναισθήματά της, όταν όμως ακούσει από εσάς να της λέτε «σ’ αγαπώ», ακόμη και αν δεν είναι έτοιμη να το πει η ίδια, τότε σας έχει ερωτευτεί.

Σας αγγίζει. Πολύ

Είναι γνωστό ότι, το άγγιγμα είναι ένας δυνατός τρόπος έκφρασης της ερωτικής έλξης και της τρυφερότητας. Σχετικές έρευνες μας πληροφορούν ότι, οι ίδιες οι γυναίκες χρησιμοποιούν το άγγιγμα ως μέσο έκφρασης της αγάπης και της στοργής τους. Το άγγιγμα μίας ερωτευμένης γυναίκας δεν είναι εξόφθαλμο ούτε απόλυτα σεξουαλικό. Το κράτημα των χεριών, τα φιλιά, οι αγκαλιές, ακόμη και τα μικρά και φευγαλέα αγγίγματα, αρκούν για να καταλάβετε ότι έχει μάτια μόνο για εσάς. Οι γυναίκες παραδέχονται ότι, είναι πρόθυμες να «ξεβολευτούν» προκειμένου ν’ αγγίξουν τον άντρα για τον οποίον έχουν αισθήματα. Το άγγιγμά τους δεν είναι λάγνο ή σεξουαλικό, αλλά απαλό, γλυκό, σαν να θέλει να φτάσει στον εσωτερικό σας κόσμο.

Τελικές σκέψεις

Αυτές οι 7 συμπεριφορές είναι αξιόπιστες ενδείξεις ότι μία γυναίκα τρέφει βαθιά αισθήματα για έναν άντρα. Αναγνωρίζοντάς τες, μπορείτε να καταλάβετε αν είστε σε καλό δρόμο. Αν έχετε εντοπίσει μία-δύο από τα σημάδια αυτά στη συμπεριφορά της, τα πράγματα είναι κάπως αισιόδοξα, αλλά αν βλέπετε περισσότερα, μπορείτε να είστε σίγουροι για την αγάπη της γυναίκας που σας ενδιαφέρει!

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ