Τα 9 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε σχέση με έναν άνδρα που δεν πρόκειται να εξελιχθεί στη ζωή του

Κάποια στιγμή στη ζωή, κάθε άνδρας μπορεί να κολλήσει, να βαλτώσει ή να αποτύχει. Η περιστασιακή στασιμότητα δεν είναι το ίδιο με την καταδίκη να μην προχωρήσει ποτέ μπροστά.

3 σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας είχε δυστυχισμένη παιδική ηλικία, σύμφωνα με την ψυχολογία

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο καταστάσεις, βρίσκεται στο κίνητρο και τις δυνατότητες. Ένας άνδρας αποτυχημένος ωστόσο, δεν έχει τη θέληση ή το κίνητρο να εξελιχθεί και να προκόψει.

Η σχέση με έναν αποτυχημένο άνδρα είναι εξουθενωτική και αποκαρδιωτική. Πώς γίνεται όμως να καταλάβετε αν έχετε σχέση με έναν τέτοιο άνδρα;

Τα 9 σημάδια που μαρτυρούν ότι ο σύντροφός σας νιώθει εγκλωβισμένος στη σχέση σας

Υπάρχουν 9 χαρακτηριστικά σημάδια που προδίδουν ότι ο σύντροφός σας μπορεί να μην προκόψει ποτέ στη ζωή του

  • Απουσία κινήτρου
  • Αποφυγή ευθύνης
  • Κατηγορεί τους άλλους για τις αποτυχίες του
  • Απουσία επιμονής
  • Μόνιμη αρνητικότητα
  • Δεν στηρίζει τα όνειρά σας
  • Αδιαφορεί για την αυτοβελτίωση
  • Έλλειψη οικονομικής σταθερότητας
  • Αντίσταση στην αλλαγή

Απουσία κινήτρου

Ένα από τα πιο προφανή σημάδια που μαρτυρούν ότι ένας άνδρας δεν πρόκειται να προοδεύσει, είναι η απουσία φιλοδοξίας.

Η φιλοδοξία είναι η κινητήριος δύναμη που μας ωθεί μπροστά. Είναι η δύναμη που μας κινητοποιεί να θέτουμε στόχους, να παλεύουμε για την επιτυχία, να εργαζόμαστε με στόχο την αυτοβελτίωση.

11 πρώιμα σημάδια που δείχνουν ότι δεν είναι γραφτό να αντέξει η σχέση σας στον χρόνο

Αν είστε με κάποιον που δεν έχει φιλοδοξίες, θα διαπιστώνετε ότι είναι ικανοποιημένος με το μέτριο. Ο άνθρωπος αυτός δεν θέτει στόχους ούτε καταστρώνει σχέδια για το μέλλον, δεν τον ενδιαφέρει να το κάνει.

Η αδιαφορία του για την προσωπική ανάπτυξη και την επιτυχία μπορεί να είναι ισχυρό προειδοποιητικό σημάδι. Σημαίνει ότι μπορεί να μην θέλει να φτάσει ψηλότερα απ’ ό,τι βρίσκεται.

Η φιλοδοξία δεν αφορά αποκλειστικά το χρήμα, ούτε την κοινωνική στάθμη. Είναι η θέληση για βελτίωση, εξέλιξη και η ανάγκη να έχεις μία ικανοποιητική ζωή.

Αν ο άνδρας σας, δεν έχει αυτό το θεμελιακό γνώρισμα που οδηγεί στην πρόοδο, μπορεί να είναι καιρός να αναθεωρήσετε τη σχέση σας. Να θυμάστε όμως πάντα ότι πρέπει να είστε βέβαιες ότι οι παρατηρήσεις σας είναι ακριβείς προτού πάρετε οποιαδήποτε βιαστική απόφαση.

Αποφυγή ευθύνης

Ένα ακόμη βασικό σημάδι που πρέπει να προσέχετε είναι η διαρκής αποφυγή της ευθύνης. Όσο γοητευτικός, αστείος και κελεπούρι και αν φαίνεται στην αρχή, η σχέση μ’ έναν άνδρα που αποφεύγει την ευθύνη, είναι απογοητευτική.

Ένας άνδρας που δεν θέλει ν’ αναλαμβάνει ευθύνες καταφέρνει πάντα να ξεγλιστράει. Είτε είναι η πληρωμή του ενοικίου, είτε η προσήλωση στη δουλειά, πάντα θα αποφεύγει την ευθύνη. Έτσι, και στη σχέση, θα αρνείται ν’ αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του ή να διαχειρίζεται τις διαφωνίες.

Η μόνιμη αποφυγή των ευθυνών δεν είναι απλώς ένα ενοχλητικό στοιχείο. Είναι ένα εξόφθαλμο σημάδι της ανικανότητάς του να υψώσει ανάστημα και να διαχειριστεί τις προκλήσεις της ζωής.

Σημαντικό κομμάτι της ενηλικίωσης, της εξέλιξης και της ωριμότητας, είναι η ανάληψη ευθύνης. Αν ο σύντροφός σας αποφεύγει συστηματικά να αναλάβει ευθύνες, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε δίπλα σας έναν άνδρα αποτυχημένο, που δεν πρόκειται να προοδεύσει στη ζωή του.

Κατηγορεί τους άλλους για τις αποτυχίες του

Ένα κοινό χαρακτηριστικό των αποτυχημένων ανθρώπων, είναι η απόδοση κατηγοριών στους άλλους ανθρώπους. Είναι άλλωστε ευκολότερο να κατηγορείς τους άλλους απ’ το να κάνεις αυτοκριτική και να αποδεχτείς ότι έχεις κάνει λάθος.

Ψυχολογικές μελέτες  υποδεικνύουν ότι η απόδοση κατηγοριών είναι ένας μηχανισμός άμυνας που προστατεύει τον άνθρωπο από την αντιμετώπιση των δικών του αδυναμιών.

Το ζήτημα ωστόσο είναι ότι, εκείνοι που κατηγορούν συστηματικά τους άλλους για τις αποτυχίες τους, σπάνια μαθαίνουν απ’ τα λάθη τους και ακόμη πιο σπάνια εξελίσσονται. Εγκλωβίζονται σε έναν κύκλο κατηγοριών και άρνησης που τους εμποδίζει από κάθε θετική αλλαγή ή πρόοδο.

Απουσία επιμονής

Η επιμονή είναι θεμελιακό γνώρισμα των επιτυχημένων ανθρώπων. Είναι η ικανότητα του ανθρώπου να συνεχίζει να προσπαθεί, να προχωρά μέσα από τις προκλήσεις και να αντέχει στις αποτυχίες, να μένει αφοσιωμένος στους στόχους του, όσο δύσκολα και αν γίνουν τα πράγματα.

Ένας αποτυχημένος άνδρας όμως που δεν θέλει να προοδεύσει στη ζωή του, τα παρατάει εύκολα. Βιάζεται να εγκαταλείψει την μάχη όταν συναντά αντιξοότητες και δυσκολίες. Η απουσία επιμονής υποδηλώνει έλλειψη ηθικής και ψυχικής αντοχής και αντίσταση στην εξέλιξη.

Αν ο σύντροφός σας εγκαταλείπει τους στόχους του ή τις υποχρεώσεις του όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, μάλλον δεν έχει την επιμονή που χρειάζεται για να προοδεύσει στη ζωή. Αυτό αποτελεί ένα ισχυρό προειδοποιητικό σημάδι.

Μόνιμη αρνητικότητα

Η θετική διάθεση και η αισιοδοξία είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστα γνωρίσματα της προσωπικότητας. Αποτελούν δείκτες υγιούς νοοτροπίας που μαρτυρούν ότι ο άνθρωπος είναι ανοιχτός στην εξέλιξη, την πρόοδο και την επιτυχία.

Ένας μόνιμα αρνητικός άνδρας, στον αντίποδα, βλέπει τη ζωή μόνο απαισιόδοξα. Εστιάζει στα λάθη, στις πιθανότητες αποτυχίας, στις δυσκολίες.

Η διαρκής του αρνητικότητα γίνεται, τελικά, αυτοεκπληρούμενη προφητεία, περιορίζοντας την ικανότητά του να δει τις ευκαιρίες ή τις δυνατότητες για ανάπτυξη, μένοντας εγκλωβισμένος στο ίδιο σημείο.

Εκτός από τα παραπάνω, η σχέση με κάποιον που είναι μονίμως αρνητικός προς τη ζωή μπορεί να είναι εξουθενωτικό και για τη σύντροφο. Μακροπρόθεσμα, θα εξαντληθείτε και η ψυχική σας υγεία και ευεξία θα ζημιωθούν.

Προσέξτε σε περίπτωση που ο σύντροφός σας βλέπει μονίμως την αρνητική πλευρά των πραγμάτων. Αποτελεί ένα προφανές σημάδι ότι ο άνθρωπος αυτός δεν θα προχωρήσει στη ζωή του.

Δεν στηρίζει τα όνειρά σας

 Σε μία υγιή και πετυχημένη σχέση, οι σύντροφοι στηρίζουν ο ένας τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του άλλου. Είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του συντρόφου τους, προσφέροντας αφειδώς ενθάρρυνση, κατανόηση και αγάπη. Όταν όμως, ένας άνδρας δεν στηρίζει τα όνειρά σας, αυτό δείχνει μία αδύναμη σχέση. Μπορεί να υποτιμά τους στόχους σας, θεωρώντας τους ασήμαντους, μηδαμινούς ή μη ρεαλιστικούς. Ακόμη χειρότερα, μπορεί να απειλείται από τη φιλοδοξία σας και να προσπαθεί να πλαγιοκοπεί την αυτοπεποίθησή σας. Η σχέση είναι μία ομάδα. Αν ο σύντροφός σας δεν στηρίζει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας, είναι σαν να σας λέει ότι δεν είναι έτοιμος ή ικανός να προχωρήσει στη ζωή. Πρόκειται για μία επώδυνη διαπίστωση που όμως μπορεί να είναι καθοριστική για την εξέλιξη και την ευτυχία σας!

Αδιαφορεί για την αυτοβελτίωση

Είναι μεγάλη πρόκληση να είσαι με έναν άνδρα που δεν επιδιώκει την αυτοβελτίωση.  Ένας άνθρωπος που δεν διαβάζει βιβλία, δεν παρακολουθεί μαθήματα, δεν αναζητά νέες ευκαιρίες, που είναι βολεμένος και δεν θέλει να βελτιωθεί ή να εξελιχθεί, χωρίς ενδιαφέρον για αυτοβελτίωση, ο οποίος είναι στάσιμος, δεν είναι αποφασισμένος να προοδεύσει. Ακόμη και η σχέση, μοιάζει βαλτωμένη και αδύνατον να προχωρήσει μπροστά.  Αν ο σύντροφός σας δεν έχει την αυτοβελτίωση στις προτεραιότητές του, τότε μάλλον δεν θα προχωρήσει πολύ στη ζωή του.

Έλλειψη οικονομικής σταθερότητας

Οικονομική σταθερότητα δεν σημαίνει πλούτος. Σημαίνει όμως έλεγχο της οικονομικής κατάστασης και υποδηλώνει την ικανότητα διαχείρισης των επειγουσών καταστάσεων, την οργάνωση του μέλλοντος, την ορθή λήψη οικονομικών αποφάσεων.

Ο άνδρας που δεν έχει οικονομική σταθερότητα μπορεί να πασχίζει να διαχειριστεί το εισόδημά του, να μην μπορεί να εξοικονομεί, να κάνει ανεύθυνες οικονομικές αποφάσεις. Η απουσία οικονομικού ελέγχου είναι σημάδι ενός βαθύτερου προβλήματος: της ανικανότητας να οργανώνει, να βάζει προτεραιότητες, να προχωρά προς την επίτευξη των στόχων του.

Αντίσταση στην αλλαγή

Ένα από τα κυριότερα σημάδια που μαρτυρούν ότι ένας άνδρας δεν πρόκειται να προοδεύσει, είναι η απροθυμία του ν’ αλλάξει. Η αλλαγή είναι ο θεμέλιος λίθος της προόδου. Χωρίς την αλλαγή, παραμένουμε στάσιμοι, εγκλωβισμένοι, ανίκανοι να εξελιχθούμε ή να βελτιωθούμε. Αν ο σύντροφός σας αρνείται να αλλάξει, είτε στις συνήθειες, τις στάσεις ή τις συμπεριφορές του, αυτό μαρτυρά ότι δεν θα υπάρξει πρόοδος στη ζωή του. Κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν σκέφτεστε το μέλλον της σχέσης σας με τον άνθρωπο αυτό!

Tip: Οι δυναμικές των σχέσεων είναι βαθιά συνυφασμένες με την προσωπική μας εξέλιξη και ανάπτυξη. Ο σύντροφος που επιλέγουμε μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά το ταξίδι μας προς την πρόοδο και την εκπλήρωση της καλύτερης εκδοχής του εαυτού μας.

Η συνειδητοποίηση ότι ο σύντροφός σας δεν προοδεύει, είναι επώδυνη. Είναι όμως εξίσου κρίσιμο να θυμόμαστε ότι η αγάπη, όσο σημαντική και αν είναι, δεν αρκεί για μία επιτυχημένη σχέση. Η εξέλιξη, η φιλοδοξία, η πρόοδος είναι εξίσου σπουδαία συστατικά στοιχεία. Ένας σύντροφος που αρνείται να μάθει ή ν’ αλλάξει μπορεί ν’ αποτελέσει εμπόδιο όχι μόνο στη δική του πρόοδο, αλλά και τη δική σας.

Αναγνωρίζοντας τα σημάδια αυτά, θα μπορείτε να λαμβάνετε ορθές αποφάσεις σχετικά με τη σχέση σας. Μερικές φορές, ο χωρισμός μπορεί να είναι η καλύτερη λύση για το καλό και των δύο συντρόφων.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ