5 διακριτικά σημάδια ότι ένας άνδρας προσπαθεί να κρύψει την έλξη που νιώθει για εσάς

Πολλές φορές μπορεί να έχετε αναρωτηθεί «Μα γιατί δεν δείχνει ξεκάθαρα ότι του αρέσω;». Αν ένας άνδρας νιώθει έλξη για εσάς, γιατί να θέλει να το κρύψει; Γιατί να μην σας εκφράσει απλά το ενδιαφέρουν του; Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα μυστήρια της ερωτικής ζωής, σύμφωνα με πολλές γυναίκες.

Εάν κάποιος σας αντιπαθεί κρυφά, συνήθως θα εμφανίσει αυτές τις 14 λεπτές συμπεριφορές

Γιατί οι άνδρες συχνά κρύβουν τα συναισθήματά τους

Η ειδικός σε θέματα σχέσεων Sylvia Smith από το Marriage.com εξηγεί τους πιθανούς λόγους για τους οποίους ένας άνδρας μπορεί να κρύβει τα συναισθήματά του.

Οι κύριοι λόγοι που ένας άνδρας δεν εκφράζει ανοιχτά τα συναισθήματά του είναι οι εξής:

9 σημάδια ότι ένας άντρας σας αγαπά αλλά δεν θα το παραδεχτεί, σύμφωνα με την ψυχολογία
 • Φόβος απόρριψης
 • Νιώθει άβολα να εκφράσει τα συναισθήματά του
 • Είναι ήδη δεσμευμένος
 • Νιώθει αβεβαιότητα για τα συναισθήματά του
 • Άσχημες εμπειρίες του παρελθόντος

Φόβος απόρριψης

Η βασική αιτία είναι ο φόβος της πιθανής απόρριψης. Ανησυχεί ότι αν αποκαλύψει τα αισθήματά του, ίσως δεν νιώθετε το ίδιο και αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε αμηχανία ή άλλες δυσάρεστες καταστάσεις.

Αν κάποιος λέει αυτά τα 7 πράγματα, σας ζηλεύει κρυφά

Νιώθει άβολα να εκφραστεί συναισθηματικά

Σε πολλούς άνδρες δεν αρέσει να αισθάνονται ευάλωτοι, λέει η Smith. «Μπορεί να ανησυχούν ότι αν μιλήσουν ανοιχτά για το πώς νιώθουν, αυτό θα οδηγήσει σε συναισθηματικό τραύμα αν δεν υπάρχει η επιθυμητή ανταπόκριση».

Μπορεί να βρίσκεται ήδη σε σχέση

Υπάρχει περίπτωση να είναι σε σχέση ή να έχει δεσμεύσεις που τον εμποδίζουν να εκφράσει ανοιχτά τα συναισθήματά του προς άλλο άτομο. Ίσως βρίσκεται σε ένα “δίλημμα” ανάμεσα στα συναισθήματά του και την πίστη του.

Νιώθει αβεβαιότητα για τα συναισθήματά του

Ίσως δεν είναι ξεκάθαρος με τα δικά του συναισθήματα. «Οι άνθρωποι μπορεί να μην είναι απολύτως σίγουροι για τα συναισθήματά τους. Μπορεί να βρίσκονται σε μια διαδικασία κατά την οποία θέλουν να ξεκαθαρίσουν όσα νιώθουν για να είναι σίγουροι πριν προχωρήσουν σε αποκαλύψεις».

Δυσάρεστες εμπειρίες από το παρελθόν

Αν ένας άνδρας έχει πληγωθεί ή απορριφθεί στο παρελθόν όταν εξέφρασε τα συναισθήματά του σε προηγούμενη σχέση, μπορεί να διστάζει να ξαναζήσει αυτή την εμπειρία και να αποφασίσει να κρατήσει τα συναισθήματα του κρυφά.

Ενώ όλοι οι παραπάνω λόγοι που ένας άνδρας μπορεί να κρύβει τα συναισθήματά του είναι κατανοητοί, υπάρχουν ορισμένα σημάδια που μπορούν να αποκαλύψουν ότι κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για εσάς ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται ανοιχτά.

5 σημάδια ότι ένας άνδρας σας αγαπάει, ακόμα κι αν προσπαθεί να το κρύψει

 • Βλέπει πάντα τις ιστορίες σας στα social media, αλλά δεν κάνει like στις αναρτήσεις σας
 • Η γλώσσα του σώματός του δείχνει ότι ενδιαφέρεται, αλλά δεν κάνει κάποια κίνηση προς το μέρος σας
 • Είναι κολλημένος μαζί σας, αλλά ντρέπεται να δείξει το ενδιαφέρον του
 • Μαθαίνετε από τον περίγυρο ότι μιλάει για εσάς
 • Συμπεριφέρεται σαν να μην ενδιαφέρεται για εσάς, αλλά ζηλεύει όταν σας βλέπει με άλλους άνδρες

Βλέπει συνέχεια τα stories σας στο Instagram, αλλά δεν κάνει like στις αναρτήσεις σας

Ίσως δεν φαίνεται κάτι σημαντικό, αφού πολλοί βλέπουν τα stories σας στο Instagram. Ωστόσο, μπορεί να υποπτεύεστε ότι σας θέλει, χωρίς να το παραδέχεται.

Η ειδικός στις σχέσεις και coach γνωριμιών Meredith Golden υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να θεωρείτε ασήμαντο το γεγονός ότι κάποιος βλέπει συνεχώς τα stories σας στο Instagram. «Η αλληλεπίδραση στα social media μπορεί να είναι ένα πιθανό σημάδι ενδιαφέροντος», λέει η ειδικός.

«Αν κάποιος κάνει κλικ συνεχώς σε ένα Story, σίγουρα υπάρχει ενδιαφέρον να δει τι κάνει αυτό το άτομο που έχει κάνει την ανάρτηση. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ερωτευμένος, αλλά σίγουρα δεν τα προσπερνάει».

«Όταν ένας άνδρας βλέπει τα stories σας, αυτό σημαίνει ότι έχει περιέργεια να δει τι κάνετε», προσθέτει η coach σχέσεων Esther Sarphatie.

Ίσως αναρωτιέστε, γιατί βλέπει τα stories σας, αλλά δεν σας μιλάει. Η σεξολόγος Dr. Jess O’Reilly αναφέρει ότι οι άνθρωποι αγνοούν τα άτομα που τους αρέσουν είτε γιατί παίζουν παιχνίδια είτε επειδή δεν είναι σίγουροι πώς να κάνουν το πρώτο βήμα.

Εκείνος σας θέλει, αλλά δεν κάνει κάποια κίνηση: Τι σημαίνει η γλώσσα του σώματος;

«Θυμάμαι σε ένα πάρτι πριν από χρόνια, ότι ένας φίλος του αδερφού μου ήταν διαρκώς κοντά μου. Ένιωθα σαν να με παρακολουθούσε συνεχώς καθώς χόρευα, αλλά κάθε φορά που τον κοιτούσα, γύριζε γρήγορα το βλέμμα του αλλού, σαν η προσοχή του να ήταν στραμμένη σε κάτι άλλο ή σε κάποιον άλλο.

Λίγο αργότερα, θυμάμαι να συναντώ μια φίλη μου σε ένα εστιατόριο. Μιλήσαμε για το πάρτι που ήμασταν και οι δύο και μου είπε ότι καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον φίλο του αδερφού μου.

Μου είπε ότι ήξερε πως είμασταν φίλες και ότι τη ρώτησε για εμένα. “Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι σε γουστάρει”, είπε η φίλη μου. Αλλά αναρωτιόμουν γιατί δεν ήρθε να μου μιλήσει ή δεν με προσέγγισε μέσω social media.

Συνειδητοποίησα ότι πιθανώς δεν ήταν σίγουρος αν ο αδερφός μου θα “συμφωνούσε” και επειδή ήταν φίλοι, αποφάσισε να μην με προσεγγίσει», περιγράφει η ειδικός στις σχέσεις, Pearl Nash.

Άλλα σημάδια της γλώσσας του σώματος που δείχνουν ενδιαφέρον, σύμφωνα με το Body Language Central, είναι:

 • Αντιγραφή της γλώσσας του σώματός σας: Μπορεί να μιμείται τις κινήσεις σας ή να σας κοιτάει στα μάτια για αρκετή ώρα.
 • Στέκεται πιο κοντά σας: Μπορεί να στέκεται πιο κοντά σας απ’ ό,τι σε άλλους ανθρώπους ή να βρίσκεται κοντά σας μέσα σε μια ομάδα.

Είναι κολλημένος μαζί σας, αλλά δεν κάνει κάποια κίνηση; Ίσως ντρέπεται

Αν σας αρέσει ένας άνδρας που τυγχάνει να είναι γνωστός σας (όπως ο φίλος ενός φίλου ή κάποιου συγγενή), πιθανότατα έχει μάθει πού σας αρέσει να διασκεδάζετε.

Έτσι, αν έχετε ένα αγαπημένο μπαρ ή κάπου που συχνάζετε την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ, ίσως το ξέρει και “τυχαίνει” να βρίσκεται εκεί όταν είστε και εσείς εκεί.

Μπορεί να μην σας μιλάει, μπορεί απλά να κάθεται στο μπαρ, να πίνει την μπύρα του και να “παρακολουθεί”. Σίγουρα, μπορεί να είναι και θαμώνας του μαγαζιού, αλλά δεν μπορείτε να αποφύγετε την αίσθηση ότι σας παρακολουθεί (με την καλή έννοια).

«Αν είσαι έξω με φίλους και παρατηρείς ότι κάθε φορά που γυρνάς το κεφάλι σου, είναι εκεί, τότε είναι σημάδι ότι έχει μανία μαζί σου», λέει ο Vin Serai από το LovePanky.

Δεν σας μιλάει, αλλά μαθαίνετε “από τον περίγυρο” ότι ρωτάει για εσάς;

Αν κάποιος σας συμπαθεί, σίγουρα θα έχει και απορίες για εσάς. ️Η Destiny Femi από το Attraction Diary εξηγεί ότι οι άνθρωποι δείχνουν το ενδιαφέρουν τους με διάφορους τρόπους.

«Για κάποιους, αυτό σημαίνει να ρωτάνε κοινούς σας φίλους ή να κάνουν έμμεσα ερωτήσεις για να μάθουν περισσότερα για το άτομο που τους αρέσει».

Ίσως να σας βρίσκει τόσο γοητευτική που απλά θέλει να μάθει περισσότερα για εσάς. «Στα μάτια του, μπορεί να είστε σαν ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα ή μια μελωδία που θα του μένει αξέχαστη».

Συμπεριφέρεται σαν να μην ενδιαφέρεται, αλλά ζηλεύει όταν μιλάτε σε άλλους άνδρες

Νιώθετε ότι δεν του αρέσετε και πολύ, αλλά όταν φλερτάρετε με άλλους άνδρες, ξαφνικά γίνεται ζηλιάρης και περίεργος; Αυτό μπορεί να είναι πολύ παράξενο, αλλά μην ανησυχείτε, δεν είστε η μόνη.

Σύμφωνα με την ομάδα του Body Language, υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι ένας άνδρας μπορεί να ζηλεύει ακόμα και αν δεν το παραδέχεται.

Σημάδια ζήλιας:

 • Άγχος όταν μιλάτε με άλλους άνδρες: Αν γίνεται νευρικός ή ανήσυχος όταν μιλάτε με άλλους, πιθανότατα ζηλεύει.
 • Μένει κοντά σας όταν είστε με άλλους: Αν δεν φεύγει από κοντά σας, ακόμα και όταν είστε με άλλους άνδρες, μπορεί να είναι ένας τρόπος να σας “διεκδικήσει” υποσυνείδητα.
 • Προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σας: Μπορεί να προσπαθήσει να σας κάνει να τον προσέξετε με διάφορους τρόπους, όπως περνώντας σκόπιμα και αργά από μπροστά σας ή γελώντας πολύ δυνατά για να αποσπάσει την προσοχή σας.

Γιατί ζηλεύει ακόμα και αν δεν είστε σε σχέση;

Όπως εξηγεί ο Prakash Bowda από το Bonobology, οι άνδρες μπορεί να ζηλεύουν ακόμα και για γυναίκες με τις οποίες δεν είναι σε σχέση. Αυτό μπορεί να συμβεί απλά επειδή τους αρέσετε ή επειδή νιώθουν ότι τους ανήκετε με κάποιο τρόπο.

Τι πρέπει να κάνετε

Αν σας κάνει να νιώθετε άβολα η συμπεριφορά του, καλό είναι να μιλήσετε μαζί του ξεκάθαρα για τα συναισθήματά σας. Αν δεν είστε έτοιμη για σχέση, επισημάνετε ότι η επικοινωνία σας με άλλους άνδρες δεν σημαίνει ότι τον απορρίπτετε.

Η επικοινωνία είναι το «κλειδί»

Νιώθετε ότι κάποιος σας συμπαθεί αλλά σας αγνοεί, ενώ κι εσείς τον/την έχετε σε εκτίμηση; Τότε κάντε το πρώτο βήμα, συμβουλεύει η Dr. O’Reilly.

«Γράψτε ένα σχόλιο σε μια ανάρτησή του/της στο story ή στείλτε του/της ένα μήνυμα για να τον χαιρετήσετε. Αν δεν ανταποκριθεί, τότε είναι δικό του/της πρόβλημα. Τουλάχιστον προσπαθήσατε!», καταλήγει ο ειδικός.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ