Ρόδος: Στο μικροσκόπιο οι συνθήκες ασφαλείας του beach bar – Γεωργιάδης: 10 ελεγκτές το «ξεσκόνιζαν» επί 7 ώρες

Δέκα ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας «ξεσκόνιζαν» το beach bar στην Ρόδο επί 7 ώρες και δεν βρήκαν παραβάσεις, όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ωστόσο λόγω της πρακτικής «σερβιρίσματος στη θάλασσα» και το ότι ο εργαζόμενος δουλεύει μέσα στο νερό, στο μικροσκόπιο του υπουργείου Εργασίας βρίσκονται οι συνθήκες ασφαλείας.

Ρόδος: Το βίντεο του σερβιρίσματος δια θαλάσσης που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας – Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Το θέμα που ανέδειξε το enikos.gr, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με φορείς του τουρισμού να κάνουν λόγο «για εργασιακό μεσαίωνα» και να θέτουν μια σειρά από ερωτήματα για την πρακτική που ακολουθεί το συγκεκριμένο beach bar. Σημειώνεται πως τόσο ο ίδιος ο σερβιτόρος όσο και οι συνάδελφοί του δηλώνουν ευχαριστημένοι με αυτό τον τρόπο εξυπηρέτησης, ενώ και ο ιδιοκτήτης υπεραμύνεται αυτής της πρακτικής.

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι «είναι ένα περιστατικό που είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τους κανόνες που έχουμε, διότι από τη στιγμή που ο εργαζόμενος δήλωσε ότι όλα έγιναν με συναίνεσή του κι ότι είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος, γιατί βγάζει χρήματα που θέλει να βγάλει, δεν υπάρχει κείμενη διάταξη που να επιτρέπει να μπει πρόστιμο».

Ρόδος: «Το νερό έφτασε στο στήθος του γιατί είναι κοντός» λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar για τις εικόνες ντροπής με τον σερβιτόρο

Σύμφωνα με τον ίδιο, «εξετάζουμε από χθες τα ζητήματα ασφαλείας της εργασίας του εργαζόμενου, δηλ. ότι πρέπει να φοράει καπέλο και ειδική μπλούζα για να μην τον πειράζει ο ήλιος. Δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει δουλειά μέσα στο νερό, αλλά ούτε και που να το απαγορεύει. Υπάρχουν κανονισμοί ασφαλείας και αυτό εξετάζουμε εάν έχουν παραβιαστεί».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι 10 ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας «ξεσκόνιζαν» την επιχείρηση επί 7 ώρες και δεν βρήκαν παραβάσεις.

Ρόδος: Προκαταρκτική εξέταση για το beach bar και το σερβίρισμα στην θάλασσα

Τέλος, σημειώνεται πως επιβλήθηκαν πρόστιμα από το υπουργείο Ναυτιλίας για τις πλωτές εξέδρες.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ