Ρόδος: «Το νερό έφτασε στο στήθος του γιατί είναι κοντός» λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar για τις εικόνες ντροπής με τον σερβιτόρο

Το… ύψος του σερβιτόρου φταίει για τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας σε γνωστό beach bar στην Ρόδο. Σε νέες δηλώσεις του, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης υποστηρίζει ότι το νερό έφτασε στο στήθος του σερβιτόρου «γιατί είναι κοντός» και υποστηρίζει ότι κανείς δεν τον έβαλε να μπει στη θάλασσα με το ζόρι, προκειμένου να παραδώσει την παραγγελία στους πελάτες, οι οποίοι ήταν ξαπλωμένοι σε πλωτές ξαπλώστρες.

Ρόδος: Προκαταρκτική εξέταση για το beach bar και το σερβίρισμα στην θάλασσα

Το βίντεο με τον σερβιτόρο να μεταφέρει την παραγγελία, σχεδόν κολυμπώντας στη θάλασσα, που μετέδωσε πρώτο το enikos.gr έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Για το θέμα του σερβιτόρου υπήρξε παρέμβαση των υπουργών Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη και Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, οι οποίοι έδωσαν εντολές να γίνουν άμεσα έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το Λιμεναρχείο Ρόδου προέβη σε ελέγχους στη συγκεκριμένη επιχείρηση και διαπιστώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με την παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές από μέταλλο και ξύλο. Το αποτέλεσμα ήταν να επιβληθούν πρόστιμα. Σύμφωνα με ενημέρωση, ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους και συγκεκριμένα στις 16 Μαΐου 2023 και 21 Ιουνίου 2023 και είχαν σχηματιστεί σχετικές δικογραφίες.

Ρόδος: Κυρώσεις ζητούν φορείς μετά τον σάλο με το beach bar – Τι κατέθεσαν στον εισαγγελέα

Σημειώνεται ότι στο beach bar το απόγευμα του Σαββάτου μετέβη και κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση όσον αφορά στα εργασιακά.

«Πήγε από μόνος του για να πάρει τα τυχερά» λέει ο επιχειρηματίας για τον σερβιτόρο

Ο επιχειρηματίας μιλώντας στο TLive επανέλαβε ότι κανένας δεν εξανάγκασε τον σερβιτόρο να μπει στη θάλασσα και πως το έκανε για να πάρει γερό φιλοδώρημα. «Εμείς δεν βάλαμε με το ζόρι τον εργαζόμενο να πάει μέσα στη θάλασσα. Το νερό έφτασε στο στήθος του γιατί είναι κοντός. Πήγε από μόνος του για να πάρει τα τυχερά. Έχουμε ειδικές καρδιές που βάζουμε πάνω τα ποτά. Πήγε από άλλη πλευρά και όχι από εκεί που έπρεπε να πάει. Είναι στο μάτι του καθενός πώς βλέπει αυτό που κάνουμε εμείς, που βάζουμε τις ξαπλώστρες στη θάλασσα. Το κάνουμε γιατί θέλουμε να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό, γιατί η παραλία δεν έχει κόσμο, μπας και έρθει κάποιος και κάτσει. Δεν είναι εμπορική παραλία εδώ», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στην εκπομπή.

Ρόδος: Στον εισαγγελέα σήμερα τα στοιχεία για το beach bar – Χότζογλου: Δεν θα κάνουμε τους εργαζομένους… υποβρύχια

Απαντήσεις έδωσε ο επιχειρηματίας και για τις παραβάσεις που είχαν διαπιστωθεί από το Λιμενικό σε προγενέστερο χρόνο. «Κάθε μέρα κάνουν ελέγχους. Έχουν επιβληθεί πρόστιμα για τις ξαπλώστρες στη θάλασσα. Τις βάζουμε το πρωί και τις βγάζουμε το βράδυ. Όταν έχει κύμα τις βγάζουμε. Τώρα είναι το πώς το βλέπει ο καθένας. Το μαγαζί έχει άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος».

Προκαταρκτική εξέταση μετά τον σάλο

Σημειώνεται ότι με εντολή του εισαγγελέα Ρόδου θα πραγματοποιηθεί προκαταρκτική εξέταση για τις εικόνες με τον σερβιτόρο να δίνει παραγγελίες στους θαμώνες του beach bar που κάθονταν στα «πλωτά τραπεζάκια», σχεδόν… κολυμπώντας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί για το περιστατικό αλλά και την επίσκεψη σήμερα το πρωί, κλιμακίου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του εισαγγελικού λειτουργού ο οποίος και παράγγειλε τη περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πρόκειται να λάβουν καταθέσεις αλλά και στοιχεία προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς ισχύει στην προκειμένη περίπτωση.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου που αποτελούνταν από τον πρόεδρο Παναγιώτη Εγγλέζο και τον πρόεδρο του συλλόγου ξενοδοχοϋπαλλήλων Θανάση Σταμούλη, μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου επισκέφθηκαν τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, για να τον ενημερώσουν για δύο περιστατικά που έλαβαν χώρα στο νησί την περασμένη Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Οι ίδιοι πάντως οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο beach bar, με ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν ότι «δεν εργαζόμαστε με ”συνθήκες μεσαίωνα”, όπως ειπώθηκε από μέσα μαζικής ενημέρωσης, ούτε ”«εκβιαζόμαστε” ούτε ”εξαναγκαζόμαστε” να κάνουμε πράγματα που δεν επιθυμούμε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας» και προσθέτουν: «Αντίθετα, το beach bar στο οποίο εργαζόμαστε στελεχώνεται από νέους ανθρώπους και οι περισσότεροι εργαζόμαστε ήδη πολλά χρόνια, έχουμε κέφι και διάθεση για δουλειά, μεταξύ μας επικρατεί φιλικό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας για κοινό όφελος, παίρνουμε πρωτοβουλίες και μοιραζόμαστε ιδέες τις οποίες όλοι μαζί πραγματοποιούμε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ