Ρόδος: Στον εισαγγελέα σήμερα τα στοιχεία για το beach bar – Χότζογλου: Δεν θα κάνουμε τους εργαζομένους… υποβρύχια

Στον εισαγγελέα θα μεταβούν στις 11 το πρωί ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Παναγιώτης Εγγλέζος και ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Αθανάσιος Σταμούλης προκειμένου να παραδώσουν τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους σχετικά με το περιστατικό του εργαζομένου σε beach bar που σερβίρει σχεδόν… κολυμπώντας και ανέδειξε το enikos.gr.

Ρόδος: Πρόστιμα στο beach bar για τις πλωτές κατασκευές από το Λιμεναρχείο – Είχαν διαπιστωθεί ξανά παραβάσεις

Οι εκπρόσωποι των φορέων του τουρισμού θα παραδώσουν μεταξύ άλλων το βιντεοληπτικό υλικό, το πόρισμα των Επιθεωρητών αλλά και την επιστολή που έλαβαν από τους εργαζομένους του συγκεκριμένου beach bar. Μεταξύ άλλων σε αυτήν αναφέρουν ότι δεν έχουν πρόβλημα με τον εργοδότη, ούτε με τις συνθήκες εργασίας.

Οι συνάδελφοί τους εξέδωσαν ανακοίνωση τονίζοντας ότι η δημοσιότητα που έχει πάρει το γεγονός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. «Θεωρούμε ότι ήταν ακραίο όλο αυτό που συνέβη και αισθανθήκαμε ότι δεν μας αντιπροσωπεύει. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι αρμόδιες αρχές για να αποταθούμε αν χρειαστεί. Αυτό που βγήκε προς τα έξω το τελευταίο 24ωρο ως κλίμα που επικρατεί στην εργασία μας, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι συνθήκες εργασίας μας δεν είναι συνθήκες “μεσαίωνα”, ούτε υφιστάμεθα “βασανιστήρια, όπως ειπώθηκε»  τόνισαν.

Ρόδος: Νέες αντιδράσεις για την πρακτική «σερβίρισμα στη θάλασσα» – Χότζογλου: «Να καλυφθεί το νομικό κενό»

Χότζογλου: Δεν μπορούμε να κάνουμε τους εργαζομένους «υποβρύχια»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου για ακόμη μία φορά καταδίκασε το συγκεκριμένο γεγονός και μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «δεν έχουμε σκοπό να μετατρέψουμε τους 600.000 υπαλλήλους του κλάδου σε… υποβρύχια».

Ο κ. Χότζογλου επίσης υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει πλέον ένας ελεγκτικός μηχανισμός, ένας ΣΕΠΕ για να απευθυνθείς να κάνεις μια καταγγελία σε πολλές περιοχές, όπως στην Μύκονο και την Σαντορίνη. Εκεί θα πρέπει κάποιος να πάει στην Σύρο για καταγγελία».

Ρόδος: Τι απαντά ο ιδιοκτήτης του beach bar μετά τον σάλο με τον σερβιτόρο στη θάλασσα

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Πρόστιμα από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Το Λιμεναρχείο Ρόδου, έπειτα από έλεγχο, επέβαλε υψηλό διοικητικό πρόστιμο για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου για τις ξύλινες πλατφόρμες πάνω στις οποίες είχαν τοποθετηθεί οι ξαπλώστρες των πελατών.

Ανάλογες παραβάσεις στην ίδια επιχείρηση είχαν διαπιστωθεί και σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στις 16 Μαΐου και στις 21 Ιουνίου. Είχαν σχηματιστεί δικογραφίες, ενώ έπειτα από την επιβολή διοικητικών προστίμων, το δεύτερο πρόστιμο διπλασιάζεται σε ύψος.

Το απόγευμα του Σαββάτου στην επιχείρηση μετέβη κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας και ως προς τα εργασιακά δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση. Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του παραδέχτηκε ότι υπάρχει νομικό κενό και προανήγγειλε ότι θα υπάρξει διάταξη με την οποία θα προστατεύονται οι εργαζόμενοι από τέτοιες ακραίες συνθήκες εργασίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ