Κολομβία: Η στιγμή της σύγκρουσης 2 μαχητικών αεροσκαφών

Ένας αξιωματικός της κολομβιανής αεροπορίας πέθανε έπειτα από την σύγκρουση δύο στρατιωτικών αεροσκαφών σε εκπαιδευτική αποστολή. Ο Αντισυνταγματάρχης Mario Andres Espinosa έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του περιστατικού, επιβεβαίωσε ο στρατός της χώρας, ενώ ο άλλος αξιωματικός που χειριζόταν το δεύτερο αεροσκάφος επέζησε και νοσηλεύεται.

Τρομακτικά πλάνα από τη συντριβή, που συνέβη το Σάββατο, δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – και δείχνουν πώς το σκάφος του βετεράνου Espinosa τυλίχτηκε στις φλόγες μετά την πρόσκρουση πριν πέσει κατακόρυφα στο έδαφος.

«Οι πιλότοι δεν πεθαίνουν, απλώς πετούν ψηλότερα»

Ο πιλότος του άλλου αεροσκάφους, ωστόσο, κατάφερε να κάνει αναγκαστική προσγείωση, με τις αρχές να αποκαλύπτουν την Κυριακή ότι είναι ασφαλής, υπό ιατρική παρακολούθηση και ότι η κατάσταση της υγείας του είναι «σταθερή». Η πλήρης έκταση των τραυμάτων του παραμένει άγνωστη.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης για την επερχόμενη ετήσια παρέλαση ανεξαρτησίας στην κοντινή Μπογκοτά.

Οι συνάδελφοί του πλέον θρηνούν τον ξαφνικό χαμό ενός σθεναρού πιλότου, ο οποίος, σύμφωνα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του, πετούσε για τουλάχιστον 18 χρόνια.

Η Fuerza Aérea Colombiana ανέφερε σε δήλωση «Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του αποθανόντος πιλότου, Αντισυνταγματάρχη Mario Andrés Espinosa González και σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Ιδρύματος». Προσέφερε επίσης ένα σύντομο εγκώμιο με τη μορφή ενός εμπνευσμένου αποσπάσματος. «Οι πιλότοι δεν πεθαίνουν, απλώς πετούν ψηλότερα» σημειώθηκε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ