Ρόδος: Τι απαντά ο ιδιοκτήτης του beach bar μετά τον σάλο με τον σερβιτόρο στη θάλασσα

Απάντηση έδωσε ο ιδιοκτήτης του beach bar στην Ρόδο μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τον σερβιτόρο που παρέδιδε παραγγελίες μέσα στη θάλασσα, σχεδόν… κολυμπώντας, θέμα το οποίο ανέδειξε το enikos.gr το Σάββατο (1/7).

Δήμητρα Αλεξανδράκη για τον σερβιτόρο στη Ρόδο: «Δεν πνίγεται ο άνθρωπος, δροσίζεται»

«Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια και ποτέ δεν είχα καμία καταγγελία. Όλοι ζητούν να έρθουν να δουλέψουν στα μαγαζιά μου γιατί ξέρουν ότι και πληρώνω καλά και το κλίμα στην εργασία είναι πολύ καλό. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος; Πέντε χρόνια είναι ο πιτσιρικάς εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε για να πάρει τα τυχερά του. Το παιδί αυτό παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα και αν ο πελάτης του έταξε γερό φιλοδώρημα μπήκε για να το πάρει» δήλωσε ο ιδιοκτήτης στο OPEN και πρόσθεσε:

«Η στολή που βλέπετε είναι αδιάβροχη αλλά γνωρίζω ότι αυτό το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή ο οποίος ήθελε να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου. Ήρθαν το απόγευμα εδώ 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα. Έλεγχοι έχουν γίνει και από το Λιμενικό και δεν βρήκαν καμία παράβαση στη νομοθεσία. Όσο γι’ αυτά τα τραπεζάκια μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Όπως το πάρει κανείς, αλλά το βρίσκω υπερβολικό. Μάλιστα ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζομένους εάν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και απάντησαν ότι το κάνουν γιατί έχουν καλύτερα φιλοδωρήματα. Και ξαφνικά βρίσκομαι να κατηγορούμαι που ποτέ κανείς δεν είπε κάτι για εμένα. Πλέον η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια του δικηγόρου μου και δεν θέλω να κάνω κάποια άλλη δήλωση. Και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει».

Ρόδος: Στον εισαγγελέα το θέμα με το beach bar – Τι απαντά ο σερβιτόρος μετά τις αντιδράσεις

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Γεωργιάδης: Στείλαμε αμέσως κλιμάκιο Επιθεωρητών – Δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο OPEN τόνισε ότι «στείλαμε κλιμάκιο Επιθεωρητών από την Αθήνα στην Ρόδο αμέσως. Έγινε εξονυχιστικός έλεγχος και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις».

Γεωργιάδης για το beach bar στην Ρόδο: Οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι, έχουν δικαιώματα

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, «δεν υπάρχει δυστυχώς κείμενη διάταξη που να απαγορεύει κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα συγκληθεί σύσκεψη στο υπουργείο με τη συμμετοχή φορέων του τουρισμού ώστε να συζητηθεί και να δούμε πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους και να προβλέψουμε περιπτώσεις εντελώς οριακές. Πάντως εδώ δεν διαμαρτύρεται και ο εργαζόμενος».

Σημειώνεται ότι για το θέμα έχει υπάρξει και εισαγγελική παρέμβαση.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ