Γεωργιάδης για το beach bar στην Ρόδο: Οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι, έχουν δικαιώματα

«Αηδιαστικό» χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, το περιστατικό με τον σερβιτόρο που σχεδόν κολυμπά για να εξυπηρετήσει πελάτες στο beach bar στην Ρόδο, ένα θέμα που αποκάλυψε πρώτο το enikos.gr , σήμερα, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης  δήλωσε στον Alpha ότι «κατ’ αρχάς είναι χρήσιμα και τα social media σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί δεν μπορεί το κράτος να είναι «πανταχού παρών». Αρκεί να αντιδράσουμε. Χθες για παράδειγμα έγινε ένα πολύ βαρύ περιστατικό με τραυματισμό εργαζόμενου, στην Κρήτη. Η Επιθεώρηση Εργασίας βρέθηκε αμέσως στην επιχείρηση, η οποία πλήρωσε αμέσως όλα τα χρεωστούμενα στον εργαζόμενο και ανέλαβε όλα τα έξοδα της νοσηλείας του. Τον προσέλαβε για ένα χρόνο και πληρώνει και το πρόστιμο.

Στην Ρόδο, με το που το είδα, σε πρώτο χρόνο, επικοινώνησα με την Επιθεώρηση Εργασίας. Η Επιθεώρηση έστειλε κατευθείαν  κλιμάκιο ελέγχου, και διενεργεί έλεγχο. Σε κάθε περίπτωση αν υπάρχει καταγγελία ότι κάτι τέτοιο γίνεται και μάλιστα εκ συστήματος και πολλά χρόνια θα μπουν και τα ανάλογα πρόστιμα», είπε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Θέλω να είμαι απολύτως σαφής και να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση. Το περιστατικό όπως καταγράφεται στην κάμερα είναι αηδιαστικό. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η εποχή της δουλείας έχει τελειώσει ευτυχώς για την ανθρωπότητα και οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι. Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι με σεβαστά δικαιώματα. Κι εδώ είμαστε για να διασφαλίζουμε  ότι τα δικαιώματά τους θα γίνονται σεβαστά απολύτως. Και όποιος τυχών επιχειρηματίας εργοδότης κάνει ότι αυτό το ξεχνάει, θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου χωρίς καμία επιείκεια», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το περιστατικό έκανε  παρέμβαση και ο Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, διατάσσοντας το Λιμενικό να διενεργήσει έλεγχο, για να διαπιστωθεί κατά πόσον είναι νόμιμες οι εξέδρες που έχει στήσει η επιχείρηση, μέσα στην θάλασσα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ