Ρόδος: «Ούτε εκβιαζόμαστε, ούτε εξαναγκαζόμαστε» – Τι απαντούν οι εργαζόμενοι του beach bar μετά τον σάλο

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στο beach bar στην Ρόδο, σημειώνοντας ότι «ούτε “εκβιαζόμαστε” ούτε “εξαναγκαζόμαστε” να κάνουμε πράγματα που δεν επιθυμούμε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας», μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το δημοσίευμα του enikos.gr και το βίντεο με τον σερβιτόρο να δίνει παραγγελίες στους θαμώνες του beach bar που κάθονταν στα «πλωτά τραπεζάκια», σχεδόν… κολυμπώντας.

Ρόδος: Πρόστιμα στο beach bar για τις πλωτές κατασκευές από το Λιμεναρχείο – Είχαν διαπιστωθεί ξανά παραβάσεις

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση τόσο του Άδωνι Γεωργιάδη όσο και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό σήμερα, επιβλήθηκαν πρόστιμα στην επιχείρηση από το Λιμεναρχείο για παραβάσεις σχετικά με τις κατασκευές μέσα στη θάλασσα.

Κατόπιν εντολής του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το Λιμεναρχείο Ρόδου προέβη σε ελέγχους στη συγκεκριμένη επιχείρηση και διαπιστώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με την παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές από μέταλλο και ξύλο. Το αποτέλεσμα ήταν να επιβληθούν πρόστιμα.

Ρόδος: Νέες αντιδράσεις για την πρακτική «σερβίρισμα στη θάλασσα» – Χότζογλου: «Να καλυφθεί το νομικό κενό»

Σύμφωνα με ενημέρωση, ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους και συγκεκριμένα στις 16 Μαΐου 2023 και 21 Ιουνίου 2023 και είχαν σχηματιστεί σχετικές δικογραφίες.

Σημειώνεται ότι στο beach bar το απόγευμα του Σαββάτου μετέβη και κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση όσον αφορά στα εργασιακά.

Ρόδος: Τι απαντά ο ιδιοκτήτης του beach bar μετά τον σάλο με τον σερβιτόρο στη θάλασσα

Οι φορείς πάντως ζητούν να υπάρξει άμεσα διάταξη και νομοθετική πρωτοβουλία που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και  προστασία των εργαζομένων από ακραίες περιπτώσεις. Να μην υπάρχει δηλ. νομικό κενό για τέτοια φαινόμενα.

Μιλώντας στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου είπε ότι «μπορεί μετά την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΕΠΕ στην επιχείρηση να μην βρέθηκαν παραβιάσεις όσον αφορά στα εργασιακά ώστε να δικαιολογείται κάποιο διοικητικό πρόστιμο, ωστόσο, υπάρχει κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων για την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στο beach bar

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν τα εξής:

Ως εργαζόμενοι της επιχείρησης για τους οποίους υπήρξε καταιγισμός σχολίων, αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε τα παρακάτω:

Δεν εργαζόμαστε με «συνθήκες μεσαίωνα» όπως ειπώθηκε από μέσα μαζικής ενημέρωσης ούτε «εκβιαζόμαστε» ούτε «εξαναγκαζόμαστε» να κάνουμε πράγματα που δεν επιθυμούμε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Αντίθετα:

Το beach bar στο οποίο εργαζόμαστε, στελεχώνεται από νέους ανθρώπους στο οποίο οι περισσότεροι εργαζόμαστε ήδη πολλά χρόνια, έχουμε κέφι και διάθεση για δουλειά, μεταξύ μας επικρατεί φιλικό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας για κοινό όφελος, παίρνουμε πρωτοβουλίες και μοιραζόμαστε ιδέες, τις οποίες όλοι μαζί πραγματοποιούμε.

Λειτουργούμε ως ομάδα, αντιμετωπίζουμε την εργασία μας σαν δική μας δουλειά και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο, ακριβώς επειδή έχουμε πολύ καλές συνθήκες εργασίας και καλές οικονομικές απολαβές. Η καλή διάθεσή μας βγαίνει προς τα έξω και την εισπράττουν οι επισκέπτες, πράγμα που προφανώς δεν θα συνέβαινε αν εργαζόμασταν σε «άθλιες συνθήκες» και αν ο εργοδότης μας, μας «εκμεταλλευόταν» και μας «βασάνιζε», όπως ειπώθηκε.

Θεωρούμε ότι ήταν ακραίο όλο αυτό που συνέβη και αισθανθήκαμε ότι δεν μας αντιπροσωπεύει. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι αρμόδιες αρχές για να αποταθούμε αν χρειαστεί. Αυτό που βγήκε προς τα έξω το τελευταίο 24ωρο ως κλίμα που επικρατεί στην εργασία μας, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι συνθήκες εργασίας μας, δεν είναι συνθήκες «μεσαίωνα» ούτε υφιστάμεθα «βασανιστήρια», όπως ειπώθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ