Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 25,6% η ΝΔ – Στη 2η θέση ο Τσίπρας, 3η η Καρυστιανού, 4ο το ΠΑΣΟΚ

Η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 12,6 μονάδων έναντι της «ΕΛ.Α.Σ.» του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll. Τα αποτελέσματα αναδεικνύουν επίσης την Μαρία Καρυστιανού στην τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου, ενώ η πολιτική σταθερότητα αποτελεί βασικό κριτήριο για τους πολίτες ενόψει εκλογών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 12,6 μονάδες, με την «ΕΛ.Α.Σ.» του Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στη 2η θέση και την «Ελπίδα για την Δημοκρατία» της Μαρίας Καρυστιανού στην 3η.
  • Οι πολίτες δίνουν προτεραιότητα στη σταθερότητα, με το 56,6% να δηλώνει ότι θα ψηφίσει με γνώμονα την πολιτική σταθερότητα, ενώ το 78,6% θεωρεί σημαντικό τον πρωθυπουργό που θα διαχειριστεί μια κρίση.
  • Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σαφές προβάδισμα με 29%, ακολουθούμενος από τον «Κανένα» με 21,6% και τον Αλέξη Τσίπρα με 13,2%.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του enikos.gr

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Προβάδισμα 12,6 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι της «ΕΛ.Α.Σ.» του Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται στην 2η θέση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης της Opinion Poll για το Action 24.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ έχει 25,6%, η «ΕΛ.Α.Σ.» του Αλέξη Τσίπρα 13%, η «Ελπίδα για την Δημοκρατία» της Μαρίας Καρυστιανού 10,3%, το ΠΑΣΟΚ 8,8%, το ΚΚΕ 5%, η Πλεύση Ελευθερίας 5%, η Ελληνική Λύση 4,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Φωνή Λογικής 1,4%, το ΜέΡΑ25 1,2%, η Νίκη 1,1%, οι Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο και οι Σπαρτιάτες 0,6%, η Νέα Αριστερά 0,4%, το άλλο 4,3%, ενώ στο 16,1% είναι οι Αναποφάσιστοι.

Δημοσκόπηση, Opinion Poll

Δημοσκόπηση, Opinion Poll

Η εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα εξής:

  • ΝΔ 30,5%
  • ΕΛ.Α.Σ  15,5%
  • Ελπίδα για τη Δημοκρατία 12,6%
  • ΠΑΣΟΚ 10,5%
  • KKE 6,5%
  • Ελληνική Λύση 5,9%.
  • Πλεύση Ελευθερίας 5%
  • ΣΥΡΙΖΑ 1,7%
  • Φωνή Λογικής 1,7%
  • ΜέΡΑ25 1,5%
  • Νίκη 1,4%
  • Δημοκράτες 0,7%
  • Σπαρτιάτες 0,7%
  • Νέα Αριστερά 0,4%
  • Άλλο 5,2%

Δημοσκόπηση, Opinion Poll Δημοσκόπηση, Opinion Poll Δημοσκόπηση, Opinion Poll

Τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας

Δημοσκόπηση, Opinion Poll

Oι πολίτες δίνουν προτεραιότητα στη σταθερότητα. Το 56,6% δηλώνει ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσει με γνώμονα την πολιτική σταθερότητα, έναντι 33,5% που προσανατολίζεται σε ψήφο διαμαρτυρίας.

Εξίσου χαρακτηριστικό είναι ότι το 78,6% θεωρεί πολύ ή αρκετά σημαντικό το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός που θα κληθεί να διαχειριστεί μια μείζονα κρίση, γεγονός που αναδεικνύει τη βαρύτητα του παράγοντα ηγεσίας στην τελική εκλογική επιλογή.

Δημοσκόπηση, Opinion Poll

Δημοσκόπηση, Opinion Poll

Kαταλληλότητερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης – Ακολουθούν «Κανένας», Τσίπρας και Καρυστιανού

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σαφές προβάδισμα με 29%. Ακολουθεί ο Κανένας με 21,6, ο Αλέξης Τσίπρας με 13,2%, η Μαρία Καρυστιανού με 7,7%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 4,8%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 3,8% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 3,7%.

Δημοσκόπηση, Opinion Poll

Δημοσκόπηση, Opinion Poll

Ποιοι ψηφίζουν Τσίπρα και Καρυστιανού

Δημοσκόπηση, Opinion Poll Δημοσκόπηση, Opinion Poll Δημοσκόπηση, Opinion Poll Δημοσκόπηση, Opinion Poll

Η ταυτότητα της έρευνας:

Δημοσκόπηση, Opinion Poll

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google