Χαρδαλιάς μετά την τηλεδιάσκεψη: Ο ιός είναι εκεί έξω – Τι είπε για το ενδεχόμενο τοπικών lockdown – BINTEO

Για την έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με τα νέα κρούσματα κορονοϊού μίλησε ο Νίκος Χαρδαλιάς από τη Θεσσαλονίκη.

“Αξιολογούμε τα δεδομένα, προετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα, βλέπουμε τα ζητήματα που αφορούν στους ελέγχους, τα μηνύματα που δίνουμε και τις προτεραιότητες που βάζουμε” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς σχετικά με τις τηλεδιασκέψεις αυτές που γίνονται, όπως είπε συχνά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “όταν μιλάμε για αυξήσεις κρουσμάτων πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί σημασία δεν έχει η ποσότητα. Δηλαδή μπορεί να έχεις 50 κρούσματα κι αυτά να είναι σε ελεγχόμενα clusters. Δεν μας απασχολούν. Μπορεί όμως να έχεις πέντε κρούσματα κι αυτά να είναι διάσπαρτα στην κοινωνία, να μην έχουμε στην ιχνηλάτηση αποδεικτικά στοιχεία από πού προέρχονται και να μην μπορούμε να τα στεγανοποιήσουμε. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Άρα σημασία δεν έχει αν έχεις 30 ή 40 ή 50 κρούσματα, αλλά πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ο ιός είναι εκεί έξω, είναι σε ύφεση, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ένα είναι το αντίδοτο, ο καθένας να κάνει αυτό που πρέπει σε σχέση με την ατομική του προστασία”.

Για το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικά lockdown, είπε: «Κοιτάξτε υπάρχουν πρωτόκολλα. Τα πρωτόκολλα προβλέπουν τι πρέπει να γίνει σε κάθε περίπτωση. Εμείς τρέχουμε αλγόριθμους σχεδόν κάθε μέρα. Υπάρχουν τα χειρότερα σενάρια που προβλέπουν και lockdown και τα πάντα. Από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι στη διαχείριση μιας πανδημίας με τα χαρακτηριστικά αυτά υπάρχουν σενάρια τα οποία είτε είναι υπερτοπικού χαρακτήρα είτε εθνικού χαρακτήρα. Αυτή την στιγμή έχουμε περάσει σε μια φάση που δεν συζητάμε ποτέ για οριζόντια σενάρια και πάντα μιλάμε για υπερτοπικού χαρακτήρα σενάρια». Για την Ξάνθη είπε ότι είναι σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές και σε συνεργασία με αυτές θα πάρουμε μικρά ή μεγάλα μέτρα για να μπορέσουμε να έχουμε μια πιο σφαιρική άποψη για την εξέλιξη των κρουσμάτων.

Δείτε το βίντεο:

Exit mobile version