Κορονοϊός: Στο «τραπέζι» τοπικά lockdown και απαγόρευση πτήσεων – ΒΙΝΤΕΟ

“Συναγερμός” σήμανε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τη σημαντική άνοδο που καταγράφεται στον αριθμό των κρουσμάτων, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ, οι νεκροί από επιπλοκές κορονοϊού ανέρχονται σε 182, ενώ μέσα σε 4 ημέρες επιβεβαιώθηκαν 97 νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός έχει φτάσει 3.049. Τα 30 νέα κρούσματα αφορούν σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό και τα 29 εντοπίστηκαν στην Ξάνθη, έπειτα από τα μαζικά τεστ που διενεργήθηκαν. Μάλιστα, από σήμερα επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση, μέσω γραπτής ανακοίνωσης, από τον ΕΟΔΥ για τις εξελίξεις με την πανδημία της χώρα μας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών που επισείουν τον κίνδυνο επιβολής ενός νέου γύρου περιοριστικών μέτρων γιατί στην κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν με κάθε διαθέσιμο μέτρο το θετικό κεκτημένο σε ό,τι αφορά το υγειονομικό επίπεδο. Έτσι, λένε κυβερνητικά στελέχη πως δεν θα διστάσουν τα επόμενα 24ωρα είτε να επιβάλουν καραντίνα, τοπικά lockdown σε επίπεδα δήμου ή επίπεδα νομού, ή να πάμε και σε απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένα αεροδρόμια, συγκεκριμένους προορισμούς, που δίνουν αυξημένα κρούσματα, όπως έγινε και στην περίπτωση, προ ημερών της Ντόχας, του Κατάρ.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, την ώρα που γινόταν γνωστό και επίσημα ότιεπιβεβαιώθηκαν 97 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, προειδοποίησε πως «όποιος νομίζει ότι έχουμε απαλλαγεί από τον κορονοϊό κάνει λάθος». Αφού ξεκαθάρισε ότι τα κρούσματα δεν θα εξαφανιστούν απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση και να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα. Σε ερώτηση δημοσιογράφου τι σημαίνει το γεγονός ότι θα εκδίδεται καθημερινή γραπτή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ απάντησε ότι κρίθηκε πως έτσι είναι καλύτερα. Επισήμανε ότι με τον κ. Τσιόδρα λένε τα ίδια πράγματα από την πρώτη στιγμή και παρατήρησε: «Δεν άλλαξε κάτι στην καθημερινότητα του κ. Τσιόδρα και τη δική μου. Κάθε μέρα κάνουμε τα ίδια πράγματα που κάναμε όλους αυτούς τους μήνες». «Το ζήτημα λοιπόν είναι να παραμείνουμε σε επιφυλακή, να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι το ζήτημα της εξέλιξης του ιού είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο σε σχέση με τον καθένα μας ξεχωριστά», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και σημείωσε: «Είναι σε ύφεση ο ιός, αλλά δεν σημαίνει ότι ο ιός έχει φύγει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ