Ο CEO του Spotify αποκαλύπτει γιατί διαλύθηκε η συμφωνία με τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ

Η αποτυχημένη συνεργασία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ με το Spotify συνεχίζει να γίνεται πρωτοσέλιδο.

Η Μέγκαν Μαρκλ «εξετάζει μια σημαντική αλλαγή καριέρας» – Θέλει να γίνει γερουσιαστής;

Ο Daniel Ek, ο διευθύνων σύμβουλος του Spotify, άφησε να εννοηθεί ότι η συμφωνία μεταξύ των πρώην βασιλικών μελών και του μεγάλου γίγαντα streaming δεν πέτυχε επειδή οι χρήστες δεν εντυπωσιάστηκαν.

Η εταιρεία Archewell Audio της Δούκισσας του Σάσεξ και του Πρίγκιπα Χάρι παρήγαγε μόλις 12 podcast σε διάστημα 2,5 ετών, αφού υπέγραψε με το Spotify τον Δεκέμβριο του 2020.

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι «ζουν χωριστές ζωές» στον γάμο, λέει ο ειδικός

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο BBC, η παρουσιάστρια και συγγραφέας τεχνολογίας Zoe Kleinman ρώτησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο εάν πιστεύει ότι η συνεργασία, η οποία έληξε στις 15 Ιουνίου 2023, άξιζε την τιμή των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Είχες αρκετά μεγάλα ονόματα», είπε. «Είχες τους Ομπάμα. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ άξιζαν αυτά τα 18 εκατομμύρια λίρες;»

Μέγκαν Μαρκλ – Πρίγκιπας Χάρι: Έτσι θα μπορούσαν να κερδίσουν 10 εκατομμύρια δολάρια σε μια νύχτα

spotify Μέγκαν Μαρκλ

Ο Ek εξήγησε ότι η πλατφόρμα ροής στοχεύει να είναι ανοιχτή στο να δίνει στους νέους δημιουργούς την ευκαιρία να προσεγγίσουν το κοινό τους. «Πιστεύαμε ότι χρειαζόταν μια νέα καινοτομία να συμβεί εδώ», εξήγησε. «Σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να έρθουμε και να προσφέρουμε μια εξαιρετική εμπειρία που κάνει τους καταναλωτές πολύ χαρούμενους και επιτρέπει στους νέους δημιουργούς νέους δρόμους».

Παρά τις καλύτερες προθέσεις τους, ο Ek παραδέχτηκε ότι το Spotify είχε κάνει κάποια λάθη στο παρελθόν. «Και η αλήθεια του θέματος είναι ότι κάποια από αυτά λειτούργησαν, κάποια από αυτά όχι. Μαθαίνουμε από αυτά και προχωράμε και ευχόμαστε σε όλους αυτούς που δεν ανανεώσαμε να έχουν την καλύτερη επιτυχία στο μέλλον».

Ο Ek δεν είναι το πρώτο στέλεχος του Spotify που υπαινίσσεται ότι έχει πρόβλημα με το περιεχόμενο που παρέχεται από την Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι. Τον Ιούνιο του 2023, κατά τη διάρκεια ενός  επεισοδίου του “The Bills Simmons Podcast”,  ο παρουσιαστής αποκάλεσε το ζευγάρι ως απατεώνες της εποχής.

“”The Fucking Grifters.” Αυτό είναι το podcast που θα έπρεπε να λανσάρουμε μαζί τους», δήλωσε ο Simmons, ο ιδρυτής της Ringer και επικεφαλής της καινοτομίας και δημιουργίας εσόδων podcast στο Spotify. «Πρέπει να μεθύσω ένα βράδυ και να πω την ιστορία του Zoom που είχα με τον Χάρι για να προσπαθήσω να τον βοηθήσω με μια ιδέα για το podcast. Είναι μια από τις καλύτερες ιστορίες μου».

Το πρώτο επεισόδιο της Μαρκλ στο Spotify

Με μια αποστολή «να διερευνήσει τις ετικέτες που προσπαθούν να κρατήσουν πίσω τις γυναίκες» και «να αποκαλύψει την προέλευση αυτών των στερεοτύπων», η Μαρκλ ξεκίνησε το πρώτο της επεισόδιο του «Archetypes» τον Αύγουστο του 2022 με καλεσμένη τη στενή της φίλη, το φαινόμενο του τένις Serena Williams.

«Δεν θυμάμαι να ένιωσα ποτέ προσωπικά την αρνητική χροιά πίσω από τη λέξη φιλόδοξος μέχρι που άρχισα να βγαίνω με τον πλέον σύζυγό μου», είπε η Μαρκλ στην Williams. «Και, προφανώς, η φιλοδοξία είναι, ε… ένα τρομερό, τρομερό πράγμα, για μια γυναίκα – σύμφωνα με ορισμένους. Έτσι, αφού έχω νιώσει την αρνητικότητα πίσω από αυτό, είναι πραγματικά δύσκολο να το ξε-νιώσεις. Δεν μπορώ να το διακρίνω, ούτε στα εκατομμύρια των κοριτσιών και των γυναικών που γίνονται μικρότερες –τόσο μικρότερες– σε τακτική βάση».

Δύο ημέρες μετά την δημοσίευσή του, το “Archetypes” ήταν το νούμερο ένα podcast στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά στα διεθνή charts του Spotify.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ