Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ τελείωσαν με την βασιλική οικογένεια έπειτα από αυτό το σνομπάρισμα

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισαν τελικά να βάλουν οριστικό τέλος στους ανώτερους βασιλικούς ρόλους τους μόλις κυκλοφόρησε μια συγκεκριμένη φωτογραφία κληρονόμου από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Άντριου Μόρτον, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ αποφάσισαν να παραιτηθούν όταν έκανε το ντεμπούτο της μια φωτογραφία του 2020 της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β και των κληρονόμων της, του πλέον βασιλιά Κάρολου, του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του πρίγκιπα Τζορτζ.

«Το πριγκιπικό ζεύγος υποπτευόταν ότι ολόκληρο το ίδρυμα συνωμοτούσε εναντίον τους. Όπως το είδαν, τα στοιχεία ήταν παντού γύρω τους. Ο ανείπωτος κώδικας ήταν ξεκάθαρος: το μέλλον της μοναρχίας ήταν εξασφαλισμένο, με ή χωρίς την Μέγκαν και τον Χάρι», υποστήριξε ο Μόρτον στη βιογραφία, «Μέγκαν: Μια πριγκίπισσα του Χόλιγουντ».

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην αίθουσα του θρόνου στο παλάτι.

πρίγκιπας Κάρολος Ουίλιαμ Τζορτζ
Η φωτογραφία των κληρονόμων του βασιλικού θρόνου το 2020 που σύμφωνα με πληροφορίες δεν άρεσε στον πρίγκιπα Χάρι και στην Μέγκαν Μαρκλ. Ranald Mackechnie/Handout μέσω REUTERS

Δύο μέρες μετά την κυκλοφορία της, ο Χάρι και η Μέγκαν αποκάλυψαν ότι θα αποχωρούσαν επίσημα από την The Firm (όπως αποκαλείται η βασιλική οικογένεια).

«Έπειτα από πολλούς μήνες προβληματισμού και εσωτερικών συζητήσεων, επιλέξαμε να κάνουμε μια μετάβαση φέτος ξεκινώντας να χαράσσουμε έναν προοδευτικό νέο ρόλο σε αυτόν τον θεσμό. Σκοπεύουμε να υποχωρήσουμε ως «ανώτερα» μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και να εργαστούμε για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε πλήρως την  τη Βασίλισσα. Με την ενθάρρυνσή σας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, νιώθουμε έτοιμοι να κάνουμε αυτήν την προσαρμογή», ανέφερε ​​η δήλωσή τους, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στις 8 Ιανουαρίου του 2020.

«Σχεδιάζουμε τώρα να ισορροπήσουμε τον χρόνο μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τιμούμε το καθήκον μας προς τη Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τους συλλόγους μας. Αυτή η γεωγραφική ισορροπία θα μας επιτρέψει να μεγαλώσουμε τον γιο μας με εκτίμηση για τη βασιλική παράδοση στην οποία γεννήθηκε, παρέχοντας παράλληλα στην οικογένειά μας τον χώρο να επικεντρωθεί στο επόμενο κεφάλαιο, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης της νέας φιλανθρωπικής μας οντότητας», συνέχισαν.

«Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις πλήρεις λεπτομέρειες αυτού του συναρπαστικού επόμενου βήματος εν ευθέτω χρόνω, καθώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την βασίλισσα, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τον πρίγκιπα του Κέιμπριτζ και όλα τα άλλα μέλη. Μέχρι τότε, δεχθείτε τις θερμές ευχαριστίες μας για τη συνεχή υποστήριξή σας» τόνιζαν στην ανακοίνωση για το λεγόμενο Megxit.

Το ζευγάρι αυτή τη στιγμή ζει στο Montecito της Καλιφόρνια, με τον γιο τους, Archie, 4 ετών, και την κόρη τους Lilibet, 2 ετών.

Η επιλογή τους να φύγουν από το Ηνωμένο Βασίλειο προκάλεσε μια ακόμη βαθύτερη κόντρα μεταξύ του Χάρι και του Ουίλιαμ, η οποία επιδεινώθηκε από την κυκλοφορία του βιβλίου του Χάρι “Spare” και της σειράς ντοκιμαντέρ του ζευγαριού στο Netflix “Harry & Meghan”.

Στο βιβλίο, ο Χάρι ισχυρίστηκε ότι ο Ουίλιαμ του φώναξε για την απόφασή του να φύγει. «Ήταν τρομακτικό να έχω τον αδελφό μου να ουρλιάζει και να μου φωνάζει, και ο πατέρας μου να λέει πράγματα που απλά δεν ήταν αλήθεια, και η γιαγιά μου να κάθεται ήσυχα εκεί», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Το πιο λυπηρό μέρος ήταν αυτή η κόντρα που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε εμένα και τον αδελφό μου, έτσι ώστε να βρίσκεται τώρα στην πλευρά του θεσμού. Και ένα μέρος από αυτό το καταλαβαίνω, καθώς είναι η κληρονομιά του και είναι ήδη ριζωμένο μέσα του. Μέρος της ευθύνης του είναι η επιβίωση αυτού του θεσμού».

«Είναι χαρούμενοι που λένε ψέματα για να προστατεύσουν τον αδελφό μου, αλλά ποτέ δεν ήταν πρόθυμοι να πουν την αλήθεια για να μας προστατέψουν», αποκάλυψε προκαλώντας βαθύ ρήγμα με την οικογένειά του. Στην αυτοβιογραφία του, που κυκλοφόρησε λίγους μήνες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο Χάρι κατηγόρησε επίσης τον Ουίλιαμ ότι του επιτέθηκε σωματικά και τον έσπρωξε σε ένα μπολ για σκύλους σε έναν καβγά για την Μέγκαν.

Τα αδέλφια θα επανενωθούν για πρώτη φορά δημόσια για να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα στην κηδεία τον Σεπτέμβριο του 2022. Ωστόσο, φάνηκαν να μην μιλούν ή ακόμη και να διασταυρώνονται όταν ο Χάρι – ο οποίος δεν συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης – επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη στέψη του πατέρα του Βασιλιά Καρόλου τον Μάιο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ