Αυτοδιοικητικές εκλογές: Αποζημιώσεις έως και 3.500 ευρώ – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Από 230 έως και 3.500 ευρώ διαμορφώνεται η εκλογική αποζημίωση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και τις επαναληπτικές της 15ης Οκτωβρίου, σε Περιφέρειες και Δήμους: Τα ποσά καθορίστηκαν με κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και αφορούν τα ειδικά εκλογικά συνεργεία που θα απασχοληθούν κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Για πρώτη φορά αποζημίωση στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Δήμων καθορίζεται στο ποσό των 230  ευρώ ανά υπάλληλο και των Περιφερειών/Περιφερειακών Ενοτήτων, καθορίζεται στο ποσό των 2.000 ευρώ, ανά υπάλληλο, υπάρχουν όμως και κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων που λαμβάνουν διαφορετικά ποσά.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Οι υποψήφιοι σε Περιφέρεια και Δήμους στην Αττική – Δείτε όλα τα ονόματα

Ποιοι υπάλληλοι είναι δικαιούχοι των αποζημιώσεων

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση η  ειδική εκλογική αποζημίωση των κατηγοριών των υπαλλήλων που αναφέρονται στην υπ’ αρ. 82203/ 29.9.2023 κοινή απόφαση καθορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €) ανά υπάλληλο, με την επιφύλαξη των επομένων εδαφίων:

α) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας  – Θράκης) καθορίζεται στο ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200 €), ανά υπάλληλο.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: 15 ερωτήσεις – απαντήσεις από το υπουργείο Εσωτερικών

β) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης καθορίζεται στο ποσό των πεντακοσίων εξήντα ευρώ (560 €), ανά υπάλληλο.

γ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των απασχολουμένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα Γραφεία του Νομικού Συμβούλου του Κράτους στους τομείς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €), ανά υπάλληλο,

και η ειδική εκλογική αποζημίωση των απασχολουμένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Κράτους στον τομέα Μακεδονίας – Θράκης καθορίζεται στο ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200 €), ανά υπάλληλο.

δ) i. Η ειδική εκλογική αποζημίωση για την Επίτροπο καθώς και για τους υπαλλήλους της 1ης Υπηρεσίας Επιτρόπου Τομέα Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη καθορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €), ανά υπάλληλο, και η ειδική εκλογική αποζημίωση για τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Επιτρόπου Υπουργείου Εσωτερικών «Τομέα Μακεδονίας – Θράκης» και «Τομέα Παιδείας» καθορίζεται στο ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200 €), ανά υπάλληλο.

Μεσότιτλος: Ποιοι θα λάβουν ποσά που διαμορφώνονται στα 3.500 ευρώ

Για τη Γενική Συντονίστρια «Αττική II» (της 1ης Υπηρεσίας Επιτρόπου Τομέα Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη) η ειδική εκλογική αποζημίωση καθορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (3.500 €) και για τη Γενική Συντονίστρια Ελέγχου Κεντρικής Μακεδονίας (της Υπηρεσίας Επιτρόπου Υπουργείου Εσωτερικών ‘’Τομέα Μακεδονίας-Θράκης’’ και ‘’Τομέα Παιδείας’’) η ειδική εκλογική αποζημίωση καθορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (3.500 €).

ε) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του e-Ε.Φ.Κ.Α. (τ. Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.) καθορίζεται στο ποσό των τετρακοσίων ευρώ (400 €), ανά υπάλληλο.

στ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων καθορίζεται στο ποσό των τριακοσίων εβδομήντα ευρώ (370 €), ανά υπάλληλο.

ζ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Περιφερειών/Περιφερειακών Ενοτήτων, καθορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €), ανά υπάλληλο.

η) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Δήμων καθορίζεται στο ποσό των διακοσίων τριάντα ευρώ (230 €), ανά υπάλληλο.

θ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέα Εσωτερικών) που υπηρετούν ή απασχολούνται στις Διευθύνσεις Διοικητικής Υποστήριξης έως εβδομήντα (70) άτομα, Προϋπολογισμού και Οικονομικής Διαχείρισης έως είκοσι τρία (23) άτομα, Προμηθειών και Υποδομών έως τριάντα τρία (33) άτομα, Εκλογών έως σαράντα επτά (47) άτομα, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έως πενήντα δύο (52) άτομα, Οργάνωσης και Λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης έως τριάντα επτά (37) άτομα, Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης έως τριάντα (30) άτομα, συμπεριλαμβανομένων των αρμόδιων Γενικών Διευθυντών, στις λοιπές Διευθύνσεις και μονάδες του Υπουργείου Εσωτερικών έως τριάντα (30) άτομα, καθορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (3.500 €), ανά άτομο, λόγω της ιδιαιτέρως βεβαρημένης εργασίας που επιτελούν κατά την προπαρασκευαστική περίοδο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 και των επαναληπτικών τους της 15ης Οκτωβρίου 2023, καθώς και για τη συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ