Η βασίλισσα Ελισάβετ ανησυχούσε ότι ο θάνατος της στη Σκωτία θα έκανε την κηδεία της «δύσκολη» – Τι αποκάλυψε η κόρη της

Η αείμνηστη Βασίλισσα Ελισάβετ II ανησυχούσε ότι η κηδεία της θα ήταν πολύ «δύσκολη» να οργανωθεί εάν πέθαινε στο Balmoral, αποκάλυψε η κόρη της πριγκίπισσα Άννα.

Η αείμνηστη μονάρχης πέθανε στην αγαπημένη της βασιλική κατοικία της Σκωτίας στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, σε ηλικία 96 ετών. Αλλά τις ημέρες που προηγήθηκαν του θανάτου της, η Ελισάβετ είχε αρκετές συζητήσεις με την οικογένειά της σχετικά με τον τόπο του θανάτου της και έπρεπε να πειστεί να κάνει αυτό που ένιωθε σωστό.

«Νομίζω ότι υπήρξε μια στιγμή που ένιωσε ότι θα ήταν πιο δύσκολο αν πέθαινε στο Balmoral», είπε η πριγκίπισσα στο ντοκιμαντέρ «Charles III: The Coronation Year» που θα προβληθεί στις 26 Δεκεμβρίου.

«Νομίζω ότι προσπαθήσαμε να την πείσουμε ότι δεν θα έπρεπε να είναι μέρος της διαδικασίας λήψης αποφάσεων», πρόσθεσε η πριγκίπισσα Άννα, η οποία καυχιόταν για τον στενό δεσμό με την αείμνηστη μητέρα της σε όλη της τη ζωή.

Η απόφαση της Βασίλισσας να βρεθεί στο Μπαλμόραλ για τον θάνατό της δεν προκάλεσε έκπληξη για πολλούς βασιλικούς, οι οποίοι γνωρίζουν ότι είχε βαθιά αγάπη για τα Highlands της Σκωτίας και πέρασε πολύ χρόνο εκεί. Η πριγκίπισσα Άννα μίλησε επίσης για το ότι είδε το αυτοκρατορικό στέμμα να αφαιρείται από το φέρετρο της βασίλισσας για τελευταία φορά στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ κατά τη διάρκεια της κηδείας.

Βασίλισσα Ελισάβετ Λαϊκό προσκύνημα

«Μάλλον περίεργα ένιωσα, ήταν μια αίσθηση ανακούφισης – αυτό ήταν, τελείωσε», μοιράστηκε. «Αυτή η ευθύνη μεταφέρεται» σχολίασε.

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την προσαρμογή της βασιλικής οικογένειας σε μια καθημερινότητα χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς και τον εγκλιματισμό τους στο να έχουν έναν νέο μονάρχη. Λίγο πριν από το θάνατό της, η βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφθηκε τον Δρ. Iain Greenshields, τον συντονιστή της γενικής συνέλευσης της Εκκλησίας της Σκωτίας.

Ο Greenshields είπε ότι η αείμνηστη μονάρχης μίλησε για το πώς «της έδωσε μεγάλη γαλήνη και ευχαρίστηση να βρίσκεται στο Balmoral» στις τελευταίες στιγμές της ζωής της.

Ο έπαινος στην Καμίλα

Η πριγκίπισσα Άννα πρόσθεσε ότι ήταν «καθαρή γαλήνη» που ήταν στο πλευρό της μητέρας της κατά τη διάρκεια του θανάτου της. Σε άλλο σημείο του ντοκιμαντέρ, η Άννα επαίνεσε τη βασίλισσα Καμίλα που έδωσε στον βασιλιά Κάρολο «εξαιρετική» υποστήριξη στην οικιακή και επαγγελματική του ζωή.

«Την ξέρω εδώ και πολύ καιρό. Η κατανόησή της για τον ρόλο και τη διαφορά που κάνει για τον Βασιλιά ήταν απολύτως εξαιρετική», είπε. «Αυτός ο ρόλος δεν είναι κάτι για το οποίο ήταν προετοιμασμένη, αλλά το κάνει πολύ καλά. Παρέχει αυτή την αλλαγή ταχύτητας και τόνου, αυτό είναι εξίσου σημαντικό».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ