Υποβρύχιο Titan: Η τελευταία φωτογραφία πατέρα και γιου πριν από το μοιραίο ταξίδι προς τον βυθό

Η τελευταία φωτογραφία του Βρετανο-Πακιστανού δισεκατομμυριούχου και του γιου του πριν επιβιβαστούν στο καταδικασμένο υποβρύχιο Titan δημοσιεύθηκε τις τελευταίες ώρες. Ο Shahzada Dawood, 58 ετών, και ο 19χρονος γιος του Suleman φωτογραφήθηκαν να χαμογελούν αγκαλιασμένοι.

Υποβρύχιο Titan: Οι πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια

Οι δυο τους πλήρωσαν 250.000 δολαρίων ο καθένας για το εισιτήριο στο ταξίδι που έμελλε να τους οδηγήσει στον θάνατο.

Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε μετά την συνέντευξη της χήρας του 58χρονου, Κριστίν, αποκάλυψε πώς πέρασαν τις τελευταίες του στιγμές τους στο υποβρύχιο.

Υποβρύχιο Titan: Συγκλονίζει η Κριστίν Νταγούντ που έχασε τον άνδρα και τον γιο της – «Το σχέδιο ήταν να πάω εγώ»

Η κυρία Dawood περιέγραψε ότι εκείνη και η κόρη της Alina, 17 ετών, επέβαιναν στο μητρικό πλοίο του υποβρυχίου, Polar Prince, και αποχαιρέτησαν τον σύζυγό της και τον γιο της, που είχαν εμμονή με το ναυάγιο του Τιτανικού

Είπε ότι τρεις μήνες νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της OceanGate, Stockton Rush και η σύζυγός του Wendy είχαν πετάξει από τις ΗΠΑ για να συναντήσουν τους Dawoods στο Λονδίνο ώστε να πείσουν την οικογένεια ότι θα ήταν ασφαλές να ταξιδέψει στο ναυάγιο του Τιτανικού με το μίνι υποβρύχιο, παρά τις ανησυχίες για την ασφάλειά του.

Υποβρύχιο Titan: Έρευνες στο πλοίο Polar Prince – Στο “στόχαστρο” τα αρχεία δεδομένων

Η κυρία Dawood είπε στους New York Times: «Για την πλευρά της μηχανικής, απλά δεν είχαμε ιδέα. Εννοώ, κάθεσαι σε ένα αεροπλάνο χωρίς να ξέρεις πώς λειτουργεί ο κινητήρας».

Ο Τιτάνας ξεκίνησε την κατάδυσή του προς τα συντρίμμια του Τιτανικού στις 8 το πρωί της 18ης Ιουνίου. Μία ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυση, στις 9.45 π.μ., χάθηκε η επαφή. Είναι πλέον γνωστό ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κατέγραψε τον ήχο μιας έκρηξης σε εκείνο το σημείο. Πέντε ημέρες αργότερα, συντρίμμια από το υποβρύχιο βρέθηκαν στον πυθμένα της θάλασσας, 1.600 πόδια από τον Τιτανικό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ