Υποβρύχιο Titan: Οι πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια

Τα πρώτα κομμάτια από το μοιραίο υποβρύχιο Titan που πήρε μαζί του στον θάνατο 5 άτομα έφτασαν στην στεριά. Τα συντρίμμια περισυνελλέγησαν από τον βυθό κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού από το πλοίο Horizon Arctic.

Υποβρύχιο Titan: Συγκλονίζει η Κριστίν Νταγούντ που έχασε τον άνδρα και τον γιο της – «Το σχέδιο ήταν να πάω εγώ»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun», τα συντρίμμια μεταφέρθηκαν στις ακτές του Καναδά με γερανούς από το πλοίο και φορτώθηκαν σε φορτηγά. Οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν και να ανασύρουν περίπου 10 κομμάτια, ανάμεσα τους και το φινιστρίνι του υποβρυχίου.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: AP

Οι πέντε επιβαίνοντες στο υποβρύχιο Titan έχασαν την ζωή τους περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυση τους από μία καταστροφική εσωτερική κατάρρευση «ενδόρρηξη».

Υποβρύχιο Titan: Έρευνες στο πλοίο Polar Prince – Στο “στόχαστρο” τα αρχεία δεδομένων
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: AP

Η εσωτερική κατάρρευση είναι το αντίθετο της έκρηξης. Δηλαδή ένα αντικείμενο ξαφνικά καταρρέει βίαια μέσα του. Οι ειδικοί εξηγούν ότι μπορούμε να το φανταστούμε όπως αυτό που συμβαίνει σε ένα κουτάκι αναψυκτικού εάν το πιέσουμε με τα χέρια.

Τιτανικός: «Υπάρχει μόνο μία εξήγηση» για την τραγωδία του υποβρυχίου

Ειδικοί στις υποβρύχιες αποστολές και ο σκηνοθέτης της ταινίας «Τιτανικός», Τζέιμς Κάμερον υποστήριξαν ότι η εταιρεία OceanGate, στην οποία ανήκε το υποβρύχιο, γνώριζαν ότι δεν ήταν ασφαλές. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η εταιρεία δεν είχε λάβει πιστοποίηση για την ασφάλεια του υποβρυχίου, το οποίο ήταν πρόχειρα κατασκευασμένο και η κίνηση του γινόταν από ένα χειριστήριο για βιντεοπαιχνίδια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ