Θεσσαλονίκη: «Δεν κατάλαβα πώς έγινε» λέει ο οδηγός του λεωφορείου που έπεσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα

Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες, όταν ένα τουριστικό λεωφορείο έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητο, επί της οδού Εγνατίας στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Τετάρτης (28/6). Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 7 το πρωί, με τον οδηγό του λεωφορείου να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και να μην θυμάται πώς ακριβώς συνέβη το τροχαίο.

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που κάποια από τα οχήματα καβάλησαν το πεζοδρόμιο και ξήλωσαν ακόμη και κολωνάκια. Τα τρία έχουν καταστραφεί, ενώ συνολικά 14 σταθμευμένα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές.

«Με πήρε τηλέφωνο ο οδηγός, μου λέει “Γιάννη έπεσα πάνω σε κάτι αυτοκίνητα”. Τον ρωτάω “εσύ είσαι καλά;», τον ρώτησα αν έχει θύματα. Ο οδηγός είναι έμπειρος, δεν πίνει. Ο άνθρωπος είναι μια χαρά», λέει συνάδελφός του στην τηλεοπτική κάμερα.

Ένας πραγματογνώμονας δήλωσε πως: «Δεν έχει καταλάβει πώς έγινε. Έχασε τον έλεγχο, έπεσε στο πρώτο σταθμευμένο και μετά τα υπόλοιπα παρκαρισμένα αυτοκίνητα μετακινήθηκαν το ένα πίσω από το άλλο». Ο πραγματογνώμονας εκτίμησε ότι ο οδηγός του λεωφορείου έτρεχε με ταχύτητα 50-60 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο ίδιος ο οδηγός του λεωφορείου φέρεται να είπε: «Είμαι σοκαρισμένος. Δεν κατάλαβα πώς έγινε. Έχασα ξαφνικά τον έλεγχο, θυμάμαι που χτύπησα πρώτα το μαύρο αυτοκίνητο και μετά δεν θυμάμαι τίποτε άλλο».

«Έχει πάθει σοκ. Λογικό είναι, έτσι όπως ήρθα κι εγώ και τα είδα. Το μόνο θετικό είναι που δεν υπάρχουν θύματα», πρόσθεσε ο συνάδελφός του.

 

«Να έρθεις τώρα και να δεις το αμάξι σου έτσι. Τρέλα θα σε πιάσει» λέει κάτοικος της περιοχής στην τηλεοπτική κάμερα.

«Θόρυβο ακούσαμε. Έναν εκκωφαντικό θόρυβο… 10 αυτοκίνητα στη σειρά; Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο» λέει ένας άλλος κάτοικος για το σφοδρό τροχαίο.

Σημειώνεται ότι το λεωφορείο επρόκειτο να μεταφέρει εργαζόμενους εργοστασίου στη δουλειά τους. Ευτυχώς, όταν έγινε το τροχαίο δεν υπήρχαν επιβάτες και δεν κανείς δεν τραυματίστηκε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ