Βίντεο: Η αμήχανη στιγμή που Σούνακ και Ρούτε δεν μπορούν να μπουν στην Ντάουνινγκ Στριτ

Αυτή είναι η αμήχανη στιγμή που ο Ρίσι Σουνάκ και ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να μπουν στο Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ  σήμερα το απόγευμα.

Ο κ. Σουνάκ καλωσόρισε τον κ. Ρούτε για να συζητήσουν πολιτικές συμπεριλαμβανομένης της παράνομης μετανάστευσης, είπε ένας εκπρόσωπος του.

Ο Ρούτε , ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ολλανδίας , ανακοίνωσε την παραίτησή του τον Ιούλιο, αφού η τετρακομματική κυβέρνησή του έφτασε σε ένα ασυμβίβαστο χάσμα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της μετανάστευσης. Επί του παρόντος υπηρετεί ως υπηρεσιακός υπάλληλος έως ότου εκλεγεί νέος πρωθυπουργός, αφού το αντιμουσουλμανικό, αντιμεταναστευτικό και αντι-ΕΕ Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) του Geert Wilders κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις γενικές εκλογές του περασμένου μήνα.

Το βίντεο δείχνει τον Ρούτε να περπατά προς τον πρωθυπουργό, ο οποίος στέκεται έξω από την μπροστινή πόρτα της Downing Street 10. Ποζάρουν στις κάμερες και ο κύριος Σουνάκ γυρίζει στη συνέχεια για να προσπαθήσει να περάσει την εξώπορτα καθώς συνεχίζει να συνομιλεί με τον Ολλανδό πρωθυπουργό.

Μετά από μια παύση λίγο πάνω από δέκα δευτερόλεπτα, κατά την οποία η πόρτα δεν ανοίγει, ο κύριος Σουνάκ κοιτάζει στη συνέχεια την εξώπορτα και εμφανίζεται μπερδεμένος. Ο Ρούτε φαίνεται επίσης να προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει.

Αλλά τότε η πόρτα ανοίγει από μέσα και οι δύο ηγέτες μπαίνουν στο κτίριο. Ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας κάνει ένα νεύμα στους δημοσιογράφους καθώς περνούν το κατώφλι. Δεδομένου του  κρύου καιρού, οι δυο τους μάλλον δεν ενθουσιάστηκαν που έπρεπε να περιμένουν έξω περισσότερο από όσο έπρεπε.

Για λόγους ασφαλείας η εξώπορτα στο Νο10 ανοίγει μόνο από μέσα και δεν έχει κλειδαρότρυπα εξωτερικά.

Ως εκ τούτου, το προσωπικό ασφαλείας βρίσκεται πίσω από την μπροστινή πόρτα 24 ώρες το 24ωρο για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να εισέλθουν χωρίς την κατάλληλη εξουσιοδότηση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ