Qatargate: Ξεσπά η Εύα Καϊλή – «Με χρησιμοποίησαν ως τρόπαιο και τώρα θέλουν να θάψουν την υπόθεση»

Μήνες μετά την εμπλοκή του ονόματός της στο σκάνδαλο Qatargate, η Εύα Καϊλή ανοίγει τα χαρτιά της και ξεσπά: «Με χρησιμοποίησαν ως τρόπαιο και τώρα θέλουν να θάψουν την υπόθεση» τόνισε χαρακτηριστικά στο Sky News.

Qatar Gate – Politico: Στο φως οι πρώτες ανακρίσεις – «Δεν αναγνωρίζω πια κανέναν, ούτε καν τον σύντροφό μου» είπε η Καϊλή

Η Εύα Καϊλή περιέγραψε τη στιγμή που έλαβε μήνυμα από φίλη της ότι κάτι είχε συμβεί με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι και ότι είχε εμπλακεί η Αστυνομία. Στην αρχή νόμιζε ότι είχε τροχαίο. Τον πήρε τηλέφωνο και δεν απάντησε.

Έλαβε ακόμη ένα μήνυμα ότι ο Τζόρτζι είχε συλληφθεί έπειτα από έρευνα για τον Παντσέρι. Μπήκε στο γραφείο του ψάχνοντας κάτι για να καταλάβει για ποιον λόγο συνελήφθη.

Eισαγγελία Βρυξελλών για Qatar Gate: Η δικαιοσύνη πρέπει να μπορεί να εκτελεί το έργο της με ηρεμία

«Ανακάλυψα μια τσάντα με χρήματα. Δεν την αναγνώρισα. Κατάλαβα ότι ήταν του Παντσέρι, οπότε ήθελα να την επιστρέψω» τόνισε η Εύα Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή ισχυρίζεται ότι κάλεσε την αστυνομία αλλά δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με κανέναν και αποφάσισε πως το καλύτερο που είχε να κάνει ήταν να βγάλει τη βαλίτσα με τα χρήματα από το διαμέρισμά της.

Qatar Gate: «Το όνομα της Εύας Καϊλή δεν αναφερόταν καν στη δικογραφία» λένε οι δικηγόροι της

«Δεν ήξερα τι ήταν και δεν ήθελα και να μάθω» λέει χαρακτηριστικά.

Έτσι είπε στον πατέρα της, Αλέξανδρο, που την είχε επισκεφθεί στο σπίτι της, να μεταφέρει τα χρήματα στο ξενοδοχείο του, που βρισκόταν πολύ κοντά στο ευρωκοινοβούλιο, ώστε να τα παραλάβει από εκεί ο Παντσέρι. Όμως, η αστυνομία σταμάτησε τον πατέρα της στο ξενοδοχείο και η Καϊλή συνελήφθη.

«Ηχητικά ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι τα χρήματα δεν ήταν δικά μου»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν ήταν δικά της κάποια από τα χρήματα σε εκείνη την τσάντα, η Εύα Καϊλή απάντησε: «Όχι. Μόνον του Παντσέρι. Υπάρχουν ηχητικές καταγραφές που το αποδεικνύουν».

Όπως λέει, πρόκειται για στοιχεία που συνέλεξαν οι μυστικές υπηρεσίες και τα οποία είδαν οι συνήγοροί της.

Η Εύα Καϊλή υποστηρίζει ότι όσο βρισκόταν στη φυλακή την εκβίασαν ότι αν δεν ομολογούσε θα της έπαιρναν το παιδί της.

«Απείλησαν να δώσουν την κόρη μου στις κοινωνικές υπηρεσίες. Δεν μπορούσα να την δω για έναν ολόκληρα μήνα. Ήταν 20 μηνών. Σοκαρίστηκα. Δεν πίστευα ότι μπορεί να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Ευρώπη» περιέγραψε.

Σύμφωνα με το Sky News o Bέλγος ομοσπονδιακός εισαγγελέας είπε ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτά που καταγγέλλει η ευρωβουλευτής» και ότι μια τέτοια συμπεριφορά θα ήταν «απαράδεκτη για χώρα που κυβερνάται από το κράτος δικαίου».

Η υπεράσπισή της στηρίζεται στο ότι αγνοήθηκε το δικαίωμά της για βουλευτική ασυλία, ότι την κατασκόπευαν και ότι ο εισαγγελέας γνωρίζει ότι είναι αθώα, αλλά «παρατείνει τον εφιάλτη της για να αποφύγει την ντροπή».

«Θέλουν να θάψουν την υπόθεση μέχρι μετά τις ευρωεκλογές και μετά τις βελγικές εκλογές», που πρόκειται να διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2024, λέει η Εύα Καϊλή.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας απορρίπτει και αυτούς τους ισχυρισμούς της λέγοντας ότι το χρονοδιάγραμμα αποφασίστηκε από τον αρμόδιο δικαστή.

 «Η καριέρα της έχει τελειώσει»

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βοηθήσει στις έρευνες» λέει ο Τζούρι Λάας, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διαλέγοντας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσεκτικά τις λέξεις του.

«Δεν ξέρω αν είναι ένοχη ή όχι, αλλά από πολιτική άποψη μπορεί να μην έχει σημασία – η καριέρα της τελείωσε» σημείωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ