Οι άνθρωποι με αυτά τα 9 χαρακτηριστικά έχουν «αλλεργία» στη δέσμευση

Η πλοήγηση στις σχέσεις μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά όταν πρόκειται για μακροπρόθεσμη δέσμευση. Μερικοί άνθρωποι συχνά δείχνουν σημάδια που υποδηλώνουν την αδυναμία τους να δεσμευτούν μακροπρόθεσμα.

Η λίστα με τα 9 κοινά σημάδια που μπορεί να δείχνουν ότι ο σύντροφός σας δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί μακροπρόθεσμα

  1. Συχνή αλλαγή σχεδίων
  2. Δικαιολογίες, δικαιολογίες, δικαιολογίες
  3. Φόβος για ταμπέλες
  4. Οι σχέσεις του παρελθόντος είναι ένα μυστήριο
  5. Προτιμούν να κρατούν τα πράγματα επιφανειακά
  6. Δεν σε συμπεριλαμβάνουν στα μελλοντικά τους σχέδια
  7. Σε αποφεύγουν όταν εκφράζεις τις ανάγκες σου
  8. Είναι υπερβολικά ανεξάρτητοι
  9. Είναι αναξιόπιστοι

Συχνή αλλαγή σχεδίων

Εάν κάποιος τείνει να ακυρώνει ή να αλλάζει τα σχέδια που έχει κάνει μαζί σας, το πιθανότερο είναι ότι σας βλέπει μόνο ως… μία από τις επιλογές. Ναι! Το άκουσες σωστά.

Όταν πρόκειται για σχέσεις, η συνέπεια είναι το κλειδί. Η απουσία της είναι μια σημαντική κόκκινη σημαία, ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Την μια μέρα είναι όλα καλά, σχεδιάζουν μελλοντικές διακοπές και μιλούν για μετακόμιση μαζί. Το επόμενο, κάνουν πίσω από τα σχέδια και γίνονται απόμακροι .

Αν παρατηρήσετε αυτό το μοτίβο, ίσως αξίζει να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση για το πού πηγαίνει η σχέση.

Δικαιολογίες, δικαιολογίες, δικαιολογίες

Η αναγνώριση των δικαιολογιών σε μια σχέση είναι ζωτικής σημασίας. Έχει πάντα μια δικαιολογία για να μην κάνει σχέδια ή να ακυρώσει την τελευταία στιγμή; Ήταν πάντα δουλειά, οικογενειακές υποχρεώσεις ή απλώς «πολύ κουρασμένος».

Όλοι έχουμε πολυάσχολη ζωή, σωστά; Το θέμα είναι απλό. Κάποιος που θέλει πραγματικά να είναι μαζί σας δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ δικαιολογίες ως αμυντικό μηχανισμό για να αποφύγει την ευθύνη. Εάν υπάρχει κάτι που δεν μπορούν να κάνουν, θα είναι ειλικρινείς μαζί σας.

Φόβος για ταμπέλες

Βγαίνετε με κάποιον εδώ και μήνες, αλλά εξακολουθεί να αποφεύγει να σας αποκαλεί σύντροφο ή κοπέλα ή κάτι άλλο! Τη στιγμή που προτείνεις να κάνεις επίσημη τη σχέση σου στο Facebook, πνίγονται. Είναι απλά ντροπαλοί ή κάτι άλλο;

Στην πραγματικότητα, αυτή η απέχθεια για τις ταμπέλες δεν είναι μόνο να είσαι εσωστρεφής ή να θέλεις να κρατήσεις τα πράγματα περιστασιακά. Μπορεί να είναι σημάδι ανασφάλειας προσκόλλησης, που σημαίνει ότι αγωνίζονται με μακροχρόνια οικειότητα και δέσμευση. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ασφάλεια της προσκόλλησης είναι ένα ζωτικό στοιχείο για τη συνολική ικανοποίηση στις σχέσεις. Χωρίς αυτό, η σχέση σας είναι βέβαιο ότι θα συναντήσει… απογοήτευση.

Εάν είστε έτοιμοι να ανεβάσετε τη σχέση σας στο επόμενο επίπεδο, αλλά ο σύντροφός σας δεν είναι, αξίζει να σκεφτείτε αν είστε πραγματικά πρόθυμοι να διατηρήσετε το status quo. Αν δεν είσαι, άφησέ το.

Οι σχέσεις του παρελθόντος είναι ένα μυστήριο

Όλοι έχουμε παρελθόν, και είναι φυσιολογικό να μην μοιράζεστε κάθε λεπτομέρεια από τις προηγούμενες σχέσεις σας. Αλλά αν ο σύντροφός σας είναι εντελώς σιωπηλός για το παρελθόν του, μπορεί να είναι ένα “καμπανάκι”. Πώς και έτσι;

Εάν δεν είχαν ποτέ μια μακροχρόνια σχέση ή αποφεύγουν να μιλήσουν εντελώς για τις προηγούμενες σχέσεις τους, μπορεί να σηματοδοτήσει προβλήματα δέσμευσης .

Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να δεσμευτούν μακροπρόθεσμα έχουν συχνά ιστορικό βραχυπρόθεσμων σχέσεων. Μεταπηδούν από τη μια σχέση στην άλλη, αποφεύγοντας οτιδήποτε μπορεί να τους δεσμεύσει για πολύ καιρό.

Η κατανόηση του παρελθόντος τους μπορεί να δώσει πληροφορίες για τη μελλοντική τους συμπεριφορά. Εάν δεν είναι πρόθυμοι να ανοιχτούν για τις προηγούμενες σχέσεις τους, ίσως θελήσετε να το εξετάσετε προσεκτικά.

Προτιμούν να κρατούν τα πράγματα επιφανειακά

Οι βαθιές, ουσιαστικές συζητήσεις μπορούν να σας φέρουν πιο κοντά στον σύντροφό σας. Από την άλλη πλευρά, ένας σύντροφος που απομακρύνεται συνεχώς από βαθιές συζητήσεις μπορεί να είναι φοβικός για τη δέσμευση.

Οι άνθρωποι που φοβούνται τη δέσμευση συχνά αποφεύγουν τη συναισθηματική οικειότητα. Προτιμούν να κρατούν τα πράγματα ελαφριά και διασκεδαστικά, αποφεύγοντας οποιαδήποτε συζήτηση που μπορεί να οδηγήσει σε μια βαθύτερη σύνδεση.

Εάν ο σύντροφός σας αλλάζει πάντα θέμα όταν τα πράγματα γίνονται σοβαρά, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί σε μια μακροχρόνια σχέση.

Δεν σε συμπεριλαμβάνουν στα μελλοντικά τους σχέδια

Φανταστείτε το εξής: Είστε βαθιά ερωτευμένοι και βλέπετε ένα μέλλον με τον σύντροφό σας. Αλλά κάθε φορά που μιλούν για τα σχέδιά τους, δεν είσαι πουθενά στην εικόνα. Είναι σαν να οραματίζονται ένα μέλλον εντελώς ξεχωριστό από το δικό σας.

Δεν πρόκειται μόνο για μεγάλα σχέδια όπως η μετακόμιση σε μια νέα πόλη ή η αλλαγή καριέρας. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο ο προγραμματισμός διακοπών ή ακόμα και το Σαββατοκύριακο τους. Εάν κάνουν συνεχώς σχέδια χωρίς να σας υπολογίζουν, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι δεν είναι έτοιμοι για μακροπρόθεσμη δέσμευση.

Σε αποφεύγουν όταν εκφράζεις τις ανάγκες σου

Η επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε υγιούς σχέσης. Είναι σημαντικό να εκφράσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας στον σύντροφό σας. Τι γίνεται όμως αν αποφεύγουν συνεχώς αυτές τις συζητήσεις;

Η αλήθεια είναι ότι το να εκφράζουμε τις ανάγκες μας δεν είναι ανάγκη. Έχει να κάνει με τον καθορισμό των προσδοκιών για μια υγιή, ισορροπημένη σχέση.

Εάν ο σύντροφός σας αποφεύγει αυτές τις συζητήσεις ή σας κάνει να αισθάνεστε ένοχοι για τις ανάγκες σας, μπορεί να είναι σημάδι ότι δεν είναι έτοιμος για μακροπρόθεσμη δέσμευση.

Είναι υπερβολικά ανεξάρτητοι

Η ανεξαρτησία είναι σημαντικό ποιοτικό χαρακτηριστικό. Αλλά δεν είναι χωρίς μειονεκτήματα. Σε μια σχέση, ένα ακραίο επίπεδο ανεξαρτησίας μπορεί να είναι επικίνδυνο σημάδι.

Εάν ο σύντροφός σας επιμένει να τα κάνει όλα μόνος του και δεν φαίνεται να σας χρειάζεται για τίποτα, θα μπορούσε να υποδηλώνει ένα πρόβλημα με τη δέσμευση. Οι άνθρωποι που φοβούνται τη δέσμευση συχνά εκτιμούν την ανεξαρτησία τους σε σημείο που αγωνίζονται να αφήσουν τους άλλους να μπουν μέσα.

Αν και είναι σημαντικό να σεβόμαστε ο ένας την ανεξαρτησία του άλλου, μια υγιής σχέση περιλαμβάνει επίσης αλληλεξάρτηση – να μπορείς να βασίζεσαι ο ένας στον άλλο και να εργάζεσαι ως ομάδα.

Είναι αναξιόπιστοι

Η αξιοπιστία είναι η ραχοκοκαλιά της εμπιστοσύνης σε μια σχέση. Εάν ο σύντροφός σας αποτυγχάνει συνεχώς να τηρεί τις υποσχέσεις του ή ακυρώνει σχέδια την τελευταία στιγμή, μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα.

Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να δεσμευτούν μακροπρόθεσμα συχνά παλεύουν με την αξιοπιστία. Μπορεί να δίνουν υποσχέσεις που δεν τηρούν ή να καθυστερούν συνεχώς. Αυτή η έλλειψη αξιοπιστίας συχνά πηγάζει από την αδυναμία τους να δεσμευτούν στον λόγο τους.

Σε μια υγιή μακροχρόνια σχέση, θα πρέπει να μπορείτε να βασίζεστε στον σύντροφό σας. Εάν είναι σταθερά αναξιόπιστοι, ίσως είναι καιρός να αμφισβητήσετε την ετοιμότητά τους για δέσμευση.

Τελικός προβληματισμός

Όταν είστε ερωτευμένοι, έχετε την τάση να είστε αισιόδοξοι για τη σχέση σας και μπορεί να αρνηθείτε ή να υποβαθμίσετε τα σημάδια, ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν με τον καιρό. Αλλά η αλήθεια είναι: τίποτε δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη.

Πρέπει να καταλάβετε ότι τα “καμπανάκια” είναι προειδοποιητικά σημάδια που υποδεικνύουν πιθανά προβλήματα ή προβλήματα. Περιλαμβάνει δύσκολες συζητήσεις, αγώνες για τη διατήρηση της αρμονίας και ακόμη και απορρίψεις. Αλλά πρέπει να αντιμετωπιστούν για χάρη της δικής σας ευημερίας και της υγείας της σχέσης σας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ