Qatar Gate: «Το όνομα της Εύας Καϊλή δεν αναφερόταν καν στη δικογραφία» λένε οι δικηγόροι της

Στη δικογραφία δεν υπάρχει αναφορά για χρηματισμό της Εύας Καϊλή από το Κατάρ και το Μαρόκο, αποκαλύπτουν οι δικηγόροι της, μιλώντας στο Euronews και καλούν το Ευρωκοινοβούλιο να πάρει θέση. Σχεδόν έναν χρόνο μετά τη σύλληψη της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, οι Βέλγοι δικηγόροι της προτρέπουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ενεργήσει, αναγνωρίζοντας ότι παραβιάστηκε η ασυλία της.

Οι δικηγόροι ισχυρίζονται ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου διερευνήθηκε παράνομα από τη βελγική αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες, καθώς ως ευρωβουλευτής προστατευόταν από τη βουλευτική ασυλία. Με την έκδοση απόφασης να εκκρεμεί ακόμη, οι δικηγόροι προειδοποιούν τώρα ότι θα λάβουν μέτρα κατά του Ευρωκοινοβουλίου.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει το καθήκον να ενεργήσει τώρα. Δεν χρειάζεται να αναβάλλει άλλο. Πρέπει να δράσουν τώρα. Εάν δεν ενεργήσουν, τότε θα υπάρξουν συνέπειες γιατί θεωρούμε ότι είναι λάθος. Είναι προσωπικό λάθος των προσώπων που είναι επικεφαλής του Κοινοβουλίου, επειδή δεν όρισαν απλώς μια ακρόαση. Είναι προσωπικό λάθος. Είναι παραβίαση της νομοθεσίας της ΕΕ», δήλωσε ο Κριστόφ Μαρσάν, δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο και κατηγορήθηκε για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αφού στο διαμέρισμά της βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Κατηγορήθηκε ότι δέχθηκε μετρητά από το Κατάρ, καθώς και από το Μαρόκο για να επηρεάσει τις αποφάσεις του κοινοβουλίου.

Τώρα, οι δικηγόροι της θέλουν η υπόθεση σε βάρος της να καταπέσει, λόγω πολλαπλών σφαλμάτων στην έρευνα των βελγικών αρχών.

«Δεν μπορείτε να ονομάζετε αυτήν την υπόθεση πια Qatar Gate. Αυτό τελείωσε. Πρέπει να ονομάσετε τον φάκελο Belgian-gate. Οι μυστικές υπηρεσίες έκαναν την αναφορά που έδωσαν στον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι η Εύα Καϊλή, το όνομά της δηλαδή, δεν αναφέρθηκε καθόλου σε εκείνη την αναφορά. Άρα, δεν υπήρχε καμία υποψία εναντίον της. Υπήρχαν πολλές άλλες υποψίες εναντίον άλλων προσώπων που στην αρχή της υπόθεσης δεν ενοχλήθηκαν καθόλου», τονίζει από τη μεριά του ο Σβεν Μαρί, δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Η ομάδα της Καϊλή κατηγορεί τον δικαστή Μισέλ Κλεζ, που ήταν στο παρελθόν επικεφαλής της έρευνας, ότι προσπάθησε να προστατεύσει άλλους ευρωβουλευτές. Επίσης, εξακολουθούν να υπερασπίζονται σθεναρά την πλήρη αθωότητά της στην όλη υπόθεση.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ