Τζο Μπάιντεν: Νέα γκάφα του Αμερικανού προέδρου – Αποκάλεσε «Βλαντιμίρ» τον… Ζελένσκι – ΒΙΝΤΕΟ

Για μια ακόμη γκάφα του βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο ο Τζο Μπάιντεν, όταν στις σημερινές δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ο Αμερικανός πρόεδρος μπέρδεψε το μικρό όνομα του Ζελένσκι αποκαλώντας τον… Βλαντίμιρ.

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο διάλογος Μπάιντεν – Ερντογάν μπροστά στις κάμερες

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η G7 για την ασφάλεια της Ουκρανίας στις δηλώσεις του.

Ωστόσο, σε ένα σημείο της ομιλίας του ακούγεται να αποκαλεί τον Ουκρανό πρόεδρο «Βλαντίμιρ», με τους περισσότερους στο άκουσμα αυτής της αναφοράς να υποθέτουν πως ο Τζο Μπάιντεν είχε στον μυαλό του τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Γκάφα» Μπάιντεν: Αποκάλεσε «πρόεδρο» της Βρετανίας τον Ρίσι Σούνακ

«Ο Βλαντίμιρ και εγώ…» είπε συγκεκριμένα ο Τζο Μπάιντεν και αφού έκανε μια μικρή παύση, είπε:«δεν θα πρέπει να παρουσιάζω τέτοια εξοικείωση».

Έπειτα συνέχισε σημειώνοντας σε πιο επίσημο ύφος: «Ο κύριος Ζελένσκι και εγώ μιλήσαμε για το είδος των εγγυήσεων που θα μπορούσαμε να παρέχουμε… Σήμερα, οι μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε στηρίζονται στην ιδέα ότι θα παράσχουμε ασφάλεια στην Ουκρανία».

Λευκός Οίκος: “Μαζεύει” την γκάφα του Τζο Μπάιντεν

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ