Λευκός Οίκος: “Μαζεύει” την γκάφα του Τζο Μπάιντεν

Ο Λευκός Οίκος μαζεύει την γκάφα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος απευθυνόμενος στους στρατιώτες της 82ης αμερικανικής αερομεταφερόμενης μεραρχίας στο Ρζεσζόφ στην Πολωνία υπαινίχθηκε ότι θα αποσταλούν αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

Ο Τζο Μπάιντεν είπε συγκεκριμένα πως οι Αμερικανοί στρατιώτες  θα δουν τη γενναιότητα των Ουκρανών “όταν θα είστε εκεί. Θα δείτε γυναίκες, νέους ανθρώπους να στέκονται στη μέση, μπροστά σε ένα καταραμένο τανκ να λένε δεν φεύγω”, είπε μεταξύ άλλων.

Ο Λευκός Οίκος έσπευσε να διορθώσει τον πρόεδρο επιμένοντας πως δεν πρόκειται να σταλούν Αμερικανοί στρατιώτες στην Ουκρανία. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μιλώντας στο Fox News είπε πως “ο πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει πως δεν στέλνουμε αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία και δεν αλλάζουμε θέση σχετικά μ’ αυτό το θέμα”.

Ο Μπάιντεν έχει πει επίμονα ότι δεν θα σταλούν στρατεύματα στην Ουκρανία σε καμία περίπτωση στη διάρκεια της ρωσικής εισβολής, καθώς φοβάται ότι θα εξελισσόταν στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θα καταλήξει να γίνει μια μακρά αποστολή μάχης όπως στο Αφγανιστάν.

Πηγή φωτό: AP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ