Σύμβουλος Νετανιάχου: Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο σε δύο μέτωπα – Θα τελειώσει με τους δικούς μας όρους

Πληθαίνουν οι ανησυχίες ότι το Ισραήλ θα υποχρεωθεί να πολεμήσει σε δύο μέτωπα εάν η Χεζμπολάχ του Λιβάνου αποφασίσει να εκμεταλλευτεί την σύγκρουση Ισραηλινών – Παλαιστινίων.

Ο σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μαρκ Ρέγεφ, είπε στο βρετανικό δίκτυο Sky News ότι «ανησυχεί εδώ και αρκετό καιρό» ότι η Χεζμπολάχ θα «κλιμακώσει την κατάσταση».

«Δεν θέλουμε να δούμε μια κλιμάκωση στο βορρά, αλλά εάν εξαναγκαστούμε σε πόλεμο δύο μετώπων, δεν θα εκπλαγούμε. Είμαστε προετοιμασμένοι. Είμαστε έτοιμοι και θα κυριαρχήσουμε», τόνισε ο Μαρκ Ρέγεφ.

Και συνέχισε: «Δεν είναι εύκολο, αλλά κανένας πόλεμος δεν είναι ποτέ εύκολος. Σχεδιάζαμε την πιθανότητα…  και μπορούμε να πολεμήσουμε, αν χρειαστεί, έναν πόλεμο δύο μετώπων».

Ο σύμβουλος του Νετανιάχου σημείωσε ότι το Ισραήλ θέλει να βγει από αυτή την σύγκρουση με μία διαφορετική πραγματικότητα και η Γάζα «δεν θα είναι η ίδια».

«Αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει με τους δικούς μας όρους» πρόσθεσε ο Μαρκ Ρέγεφ, ενώ ότι μία επίλυση της κατάστασης θα είναι να δούμε την κατάσταση στην Γάζα να αλλάζει ριζικά.

Σε ερώτηση αν το Ισραήλ σχεδιάζει να επανακαταλάβει την Λωρίδα της Γάζας ο σύμβουλος του Νετανιάχου αρνήθηκε να απαντήσει και εξήγησε ότι δεν θα σχολιάσει τις τακτικές του ισραηλινού στρατού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ