Ηλιούπολη – Θύματα του «μαϊμού» οδοντιάτρου ξεσπούν: «Ό,τι έπιανε στα χέρια του το εκσφενδόνιζε»

Οι καταγγελίες των θυμάτων του άρχισαν να φωτίζουν την παράνομη δράση του ψευτογιατρού στην Ηλιούπολη ο οποίος παρίστανε τον οδοντίατρο και πληρωνόταν για τις υπηρεσίες του.

Για έναν ολόκληρο χρόνο στο «ιατρείο» του, απουσία του πτυχίου του και χωρίς να κόβει αποδείξεις αλλά κυρίως χωρίς να έχει τις απαιτούμενες γνώσεις ραγματοποιούσε από σφραγίσματα μέχει εξαγωγές δοντιών στα ανυποψίαστα θύματά του.

Στα λόγια των ανθρώπων που είχαν την ατυχία να βρεθούν στην οδοντιατρική καρέκλα του συμπυκνώνεται η περιπέτεια που έζησαν στα χέρια του, η μεθοδολογία του και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Μιλώντας στην κάμερα του Mega, ο άνθρωπος που ξεσκέπασε την παράνομη δράση του ψευτογιατρού αναφέρει πως «ήταν κακότεχνος σε όλα. Ό,τι έπιανε στα χέρια του το εκσφενδόνιζε, δεν μπορούσε να το κρατήσει».

Η καταγγελία του κ. Παπαδόπουλου ήταν εκείνη που δρομολόγησε τη σύλληψη του 50χρονου. «Μου είχε κάνει σειρά σφραγισμάτων τα οποία κατέρρεαν αμέσως και με έπεισε ότι έφταιγε η κακή κατασκευή των δοντιών μου. Κάποια στιγμή μού ξεκόλλησε μία θήκη και του ζήτησα να την κολλήσει ξανά. Αυτός είπε ότι η θήκη δεν ταίριαζε αλλά αυτό δεν είχε νόημα», συμπληρώνει ο ίδιος.

Ο ψευτογιατρός τον διαβεβαιώνει πως όλα θα πάνε καλά. Ωστόσο, τα προβλήματα όχι μόνο συνεχίζονται αλλά εντείνονται με το πέρασμα των ημερών. «Έσπασε το από κάτω δόντι και δημιουργήθηκαν κύστες οι οποίες “έφαγαν” το οστό της γνάθου», περιγράφει ο κ. Παπαδόπουλος.

Γυρνώντας σπίτι ο ασθενής αρχίζει να σκέφτεται και να συνδυάζει εικόνες που είδε στο ιατρείο με τα όσα περνάει. «Δεν έβαζε ταμπέλα με το όνομά του στο ιατρείο, δεν είχε μέσα το ειδικό σήμα που αναγράφεται ότι είναι νόμιμο το ιατρείο και δεν έκοβε αποδείξεις», λέει.

Τότε ο κ. Παπαδόπουλος αποφασίζει να αναφερθεί στις αρχές και η παράνομη δράση του «γιατρού» ξεσκεπάζεται. Ο 50χρονος δηλώνει στους αστυνομικούς οδοντοτεχνίτης και παραδέχεται ότι δεν είχε γνώσεις οδοντιάτρου.

Μετά τη σύλληψή του οι καταγγελίες για τη δράση του διαδέχονται η μία την άλλη.

«Πήγα στον συγκεκριμένο γιατρό για έναν καθαρισμό. Μου είπε ότι έπρεπε να γίνουν σφραγίσματα σε έξι δόντια», αναφέρει μία άλλη ασθενής του.

Άτομα που καταγγέλλουν στην αστυνομία τα όσα έζησαν στο ιατρείο του χαρακτηρίζουν την εμπειρία τους «εφιαλτική».

«Της έτριψε την αδαμαντίνη και προκάλεσε πολλές ζημιές με αποτέλεσμα να τρέχουμε μία εβδομάδα πριν τις πανελλήνιες για να σώσουμε τα δόντια της», δηλώνει μητέρα θύματος του «γιατρού».

Μεταξύ άλλων, ο 50χρονος φαίνεται πως είπε στους αστυνομικούς ότι άνοιξε το εν λόγω ιατρείο για να αυξήσει τα εισοδήματά του, με τρόπο όμως που ήταν παράνομος και υψηλού κινδύνου για τους ανυποψίαστους πελάτες του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ