Πόλεμος στo Ισραήλ: Σειρήνες και στο βόρειο τμήμα – Αναφορές για εισβολή στον εναέριο χώρο από τον Λίβανο

Σειρήνες συναγερμού ήχησαν σήμερα το απόγευμα σε πολλές πόλεις του βόρειου Ισραήλ, προειδοποιώντας για την παρουσία εχθρικού αεροσκάφους.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έλαβε αναφορές για πιθανή εισβολή από τον Λίβανο στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Η δημόσια τηλεόραση KAN μετέδωσε ότι βλήματα έπεσαν στο βόρειο Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε από τους κατοίκους στα βόρεια της χώρας να μπουν στα καταφύγια και να μείνουν εκεί μέχρι νεωτέρας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ ανέφερε ότι κάθε Ισραηλινός κάτοικος στην πόλη Σεντορότ, που βρίσκεται στα νότια του Ισραήλ και σε απόσταση μικρότερη των 4 χιλιομέτρων από την Γάζα, μπορεί να οπλοφορεί.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζέιμς Κλέβερλι επισκεπτόταν την πόλη Οφακίμ στο νότιο Ισραήλ όταν ήχησαν οι σειρήνες για επικείμενη επίθεση από την Χαμάς με πυραύλους. Σε βίντεο φαίνεται ο υπουργός Εξωτερικών να τρέχει να μπει σε καταφύγιο.

Ρίψεις ρουκετών κοντά στο Τελ Αβίβ – Πτήση της  British Airways επέστρεψε στην Βρετανία

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει για λόγους ασφαλείας τις πτήσεις της από και προς το Τελ Αβίβ, καθώς ο πόλεμος μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα.

Ένα αεροσκάφος της εταιρείας που ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο Τελ Αβίβ επέστρεψε τελικά στο αεροδρόμιο του Χίθροου. «Η ασφάλεια είναι πάντα η ύψιστη προτεραιότητά μας και, αφού εκτιμήσαμε την κατάσταση, διακόπτουμε τις πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ».

Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης των αεροδρομίων του Ισραήλ είπε ότι την ώρα που επρόκειτο να προσγειωθεί το αεροσκάφος της British Airways γίνονταν ρίψεις ρουκετών στην περιοχή του Τελ Αβίβ, αλλά δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος για την πτήση ή για το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Η επιστροφή του αεροσκάφους στη Βρετανία ήταν απόφαση του κυβερνήτη του, πρόσθεσε.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τους πελάτες που είχαν κάνει κράτηση για να τους αποζημιώσει ή για να τους προτείνει εναλλακτικές λύσεις, για παράδειγμα να πετάξουν με μια άλλη εταιρεία ή να αναβάλουν το ταξίδι τους για αργότερα. «Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στην περιοχή», πρόσθεσε η εταιρεία.

Πολλές άλλες εταιρείες, όπως οι United, American Airlines, Delta, Air France-KLM και Lufthansa έχουν επίσης διακόψει τα δρομολόγιά τους από και προς το Μπεν Γκουριόν μετά τις επιθέσεις της Χαμάς. Η Virgin Atlantic συνεχίζει τις πτήσεις από το Χίθροου για το Τελ Αβίβ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ