Qatar Gate: Τι απαντά ο Ταραμπέλα μετά την κατάθεση Παντσέρι για τα «χρήματα σε σακούλες»

Στους ισχυρισμούς του Αντόνιο Παντσέρι απάντησε ο Μαρκ Ταραμπέλα. Ο αποκαλούμενος και ως «εγκέφαλος» του Qatar Gate, έκανε λόγο για χρηματισμό του Βέλγου ευρωβουλευτή, υποστηρίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του στις βελγικές αρχές, ότι του είχε δώσει από 120.000 έως 140.000 ευρώ σε μετρητά, προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξή του υπέρ του Κατάρ.

Qatar Gate: Συνελήφθη στην Ιταλία η λογίστρια του Παντσέρι – Το αίτημα των βελγικών αρχών και οι κατηγορίες

«Νιώθω ήρεμος, αλλά καταλαβαίνετε ότι σήμερα έχουν περάσει πέντε εβδομάδες από τότε που με ερεύνησαν οι αρχές. Περιμένω να με ακούσουν οι ανακριτές. Περιμένω να με καλέσουν. Και θα κρατήσω για αυτούς ό,τι έχω να πω για αυτή την έρευνα», δήλωσε ο Βέλγος ευρωβουλευτής στο RTL.

Στην ερώτηση «τι λέτε όταν ακούτε ότι ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ισχυρίζεται ότι σας έδωσε περισσότερα από 120.000 ευρώ σε μετρητά», ο Μαρκ Ταραμπέλα απαντά: «Δεν σας μιλάω σήμερα γιατί περιμένω να με ακούσουν οι ανακριτές. Θα μιλήσω αργότερα πιο ανοιχτά στον Τύπο».

Qatar Gate: Η συμφωνία Παντσέρι ανησυχεί Καϊλή και Τζιόρτζι – Οι τρεις υποψήφιοι για την αντιπροεδρία του Ευρωκοινοβουλίου

«Σε μία περίπτωση, δηλαδή αυτή του Μαρκ Ταραμπέλα, ανταμείφθηκε πολλές φορές για ένα συνολικό ποσό μεταξύ 120 και 140.000 ευρώ. Τα χρήματα παραδόθηκαν σε μετρητά. Του έδωσα μετρητά αρκετές φορές και μερικές φορές με συνόδευε ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι», φέρεται να κατέθεσε, μεταξύ άλλων ο Παντσέρι.

20.000 ευρώ κάθε φορά

«Συνήθιζα να δίνω τα χρήματα στον Ταραμπέλα σε διάφορα μέρη. Τα χρήματα ήταν σε χάρτινες σακούλες. Ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Την επαφή γενικά την έκανα εγώ και καμιά φορά ο Τζιόρτζι. Κάθε φορά, το ποσό ήταν περίπου 20.000 ευρώ. Κάθε φορά, παραδίδαμε τα χρήματα με διαφορά δύο ή τριών μηνών και η τελευταία παράδοση ήταν πριν από έξι μήνες», είπε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης.

Σύμφωνα με τον Παντσέρι, ήταν ο ίδιος που προσφέρθηκε να πληρώσει τον Βέλγο ευρωβουλευτή: «Όταν έγινε μια συνάντηση με τον Μαρκ Ταραμπέλα, ο Τζιόρτζι και εγώ τον ρωτήσαμε εάν συμφωνούσε να υπερασπιστεί ορισμένες θέσεις και αν ήθελε να έχει διάφορα δώρα, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων».

Αυτές οι κατηγορίες επιβεβαιώθηκαν, όπως έγραψε η Le Soir στις 20 Δεκεμβρίου, ενώπιον του ανακριτή Michel Claise. Αλλά με λιγότερες λεπτομέρειες. Το είχε πει και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι στους ανακριτές, αλλά ξανά με πολύ λιγότερες λεπτομέρειες. Όλες αυτές οι κατηγορίες πιθανότατα είχαν προκαλέσει την έρευνα της 10ης Δεκεμβρίου στο σπίτι του Βέλγου σοσιαλιστή, όπου δεν εντοπίστηκε τίποτα ύποπτο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ